Levent Tüzemen, Türkiye'deki modern statların zemin kalitesinin sporcu sağlığını tehdit ettiğini ve kulüplerin iyi oyun sergilemesine engel olduğunu belirtiyor. Antep, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki statların zeminlerinin kötü olduğunu vurgulayan Tüzemen, bazı yerlerde mükemmel, bazı yerlerde ise oldukça kötü zeminler olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolun marka değerini korumak ve oyuncuların sağlığını düşünmek adına bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde ABD'yi 3-2 yenerek ABD etabını dörtte dört galibiyetle tamamladı. Milliler, sekiz maçta altı galibiyet alarak yenilmezlik serisini sürdürdü ve dünya sıralamasındaki liderliğini korudu. Takım, 11-16 Haziran'da Hong Kong'da oynayacağı üçüncü etap maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak. Üçüncü etap sonunda ilk sekizde yer alması halinde finallere yükselecek.
3 Haziran 2024

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Türk serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, sponsorunun kendisine gönderdiği özel dikim dalış kıyafetlerinin gümrükte takıldığını ve yüksek vergiler nedeniyle iade edebileceğini belirtti. Daha önce de benzer bir durum yaşayan Ercümen, milli sporcu belgesini sunmasına rağmen bir çözüm bulunamadığını ve antrenmanlarından geri kaldığını ifade etti. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün kendisiyle iletişime geçerek yardımcı olacaklarını söylediği aktarıldı.
9 Haziran 2023

Banu Yelkovan, Türkiye'nin sayılı kadın spor yorumcularından biri olarak, futbol dünyasında karşılaştığı cinsiyete dayalı ayrımcılığı ve bu ayrımcılığın üstesinden gelme yollarını anlatıyor. Mesleğinde erkekler tarafından domine edilen bir alanda çalışmanın zorluklarına değinen Yelkovan, kadınların iş hayatında ve evde karşılaştıkları eşitsizliklere dikkat çekiyor. Ayrıca, kadınların mesleki tanımlamalarda 'kadın' sıfatıyla anılmasının ayrımcılığı pekiştirdiğini ve bu durumun değişmesi gerektiğini vurguluyor.
6 Mart 2024

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Vargas, Malatya'da düzenlenen bir etkinlikte hemşehrileriyle buluştu. Vargas, etkinlikte Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte katılımcıların top ve formalarını imzaladı. Ayrıca, depremzedelerle bir araya geldi ve Yeni Malatyaspor tesislerini ziyaret etti. Vargas, Malatya'ya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ve Malatya halkına teşekkür ettiğini belirtti.
10 Ekim 2023

AKP Mersin Milletvekili ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bineceği uçağa geç kalması sonucu yolcularla tartışma yaşandı. THY'nin Ankara-İstanbul uçağının rötar yapmasına yolcular Nebati'yi suçlarken, THY hava şartlarını gerekçe gösterdi. Nebati'nin yolcuların tepkilerine, 'Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim' şeklinde yanıt vermesi ve bazı yolcuların 'Hak hukuk adalet' sloganları atması olayın dikkat çeken noktaları arasında yer aldı.
29 Mayıs 2023

A Milli Kadın Hentbol Takımı, EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na katılacak. Elemeler grubunda beş maç sonucunda iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak en iyi üçüncü takımlar arasına girme başarısını gösterdi. Türkiye, bu başarısıyla 28 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Avusturya, İsviçre ve Macaristan'da düzenlenecek olan şampiyonaya ilk kez katılma hakkı kazandı. Final maçı Viyana'daki Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak.
8 Nisan 2024

Tüketici Birliği Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 71,76'sı tatil için yeterli bütçeye sahip olmadığını belirtti. Bu oran geçen yıla göre 2 puan artış gösterdi. Ayrıca, yurt dışında tatil yapmayı planlayanların oranı da yüzde 41'den yüzde 3,13'e düştü. Tüketici Birliği Federasyonu, bu durumun ülke ekonomisindeki olumsuzlukların bir yansıması olduğunu belirtti.
7 Ağustos 2023

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini eleştirerek, aile yapısını ve toplumsal normları tehdit ettiğini iddia etti. Yayman, TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i 7 Aralık 2023'te TBMM'ye davet ettiğini ve komisyonun sosyal ağların olumsuz etkilerine karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'a yönelik cezai yaptırımların mümkün olduğunu ve 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından bir karar alacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Gülengül Altınsay, Türk hakemlerinin Avrupa'daki meslektaşlarına kıyasla daha fazla baskı altında maç yönettiğini ifade etmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yönlendirilen bir ortamda, hakemlerin bağımsız karar verme yeteneklerinin sınırlı olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, TFF'nin kritik maçlarda VAR sistemine yabancı hakem getirme çabalarının yalnızca geçici bir çözüm olduğunu ve temel sorunları çözmediğini eleştirmiştir.
25 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

Elif Zorlu Tapan, Türk turistlerin yaz tatilinde Yunanistan'ı tercih etme nedenlerini ele alıyor. Bodrum'dan Leros'a yapılan bir tatil deneyimi üzerinden, Yunan adalarının sakinliği, uygun fiyatları ve misafirperverliği vurgulanıyor. Türkiye'deki yüksek fiyatlar ve yerli turistlere gösterilen ilgisizlik, Türk turistlerin Yunanistan'ı tercih etmesinde önemli bir etken olarak belirtiliyor.
10 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda Çekya'yı 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Takım, daha önce İsveç ve Azerbaycan'ı da 3-0 mağlup etmişti. Grubun dördüncü maçında 23 Ağustos'ta Yunanistan'la karşılaşacaklar.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim