ABD'nin Florida eyaletinde, genellikle 'laboratuvarda yetiştirilen et' olarak bilinen 'kültür eti'nin üretim, satış, bulundurma ve dağıtımı yasaklandı. Florida Valisi Ron DeSantis, bu yasağı imzalayarak, dünyayı laboratuvarda yetiştirilen etlerle besleme planlarına karşı çıktığını belirtti. Benzer yasaklar diğer bazı eyaletlerde de tartışılıyor. Kültür eti, çevresel etkileri azaltma ve hayvan refahını artırma potansiyeli ile destekleniyor, ancak bazı muhafazakar eyaletlerdeki yasaklar bu yeni endüstrinin büyümesini engelleyebilir.
5 Mayıs 2024

Dünya genelinde Covid-19 ile mücadele devam ederken, Vietnam'daki Phenikaa Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, hafif Covid-19 enfeksiyonu geçiren kişilerin büyük bir kısmının uykusuzluk çektiğini gösterdi. Araştırma, hafif enfeksiyon geçiren her dört kişiden üçünün uykusuzluk yaşadığını ve bu durumun özellikle anksiyete veya depresyon hastalarında daha sık görüldüğünü belirtti. Araştırmacılar, Covid-19'dan iyileşen hastaların stresli ve fiziksel sağlıklarındaki değişikliklere karşı daha hassas olabileceğini ifade etti.
6 Şubat 2024

Almanya Federal Meclisi, 'marihuananın kontrollü kullanımı' başlıklı yasa tasarısını 407'ye karşı 226 oyla kabul etti. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın amacının karaborsayı azaltmak ve gençleri korumak olduğunu belirtti. Yasa ile yetişkinlerin kişisel ihtiyaç için belli miktarlarda marihuana ekmesine ve bulundurmasına izin verilecek. Ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren ticari amaç gütmeyen kulüpler aracılığıyla marihuana satışı yapılmasına olanak tanınacak.
23 Şubat 2024

Avusturya'da yapılan bir araştırma, 1980-2020 yılları arasında yayınlanan 12 bin İngilizce şarkının sözlerini analiz ederek, şarkı sözlerinin zamanla daha basit, öfkeli ve tekrarlı hale geldiğini ortaya koydu. Rap şarkılarında öfke ve olumsuz duyguların artışı dikkat çekici bulunurken, şarkı sözlerinin anlaşılması kolaylaştı ve kullanılan kelime çeşitliliği azaldı. Araştırma, müziğin toplumun bir yansıması olduğunu ve şarkı sözlerinin zaman içinde daha duygusal ve kişisel hale geldiğini belirtti.
29 Mart 2024

Pearl Jam, 34 yıl önce kurulduğu günden bu yana müzik dünyasında önemli bir yer edindi. Grup, müzik endüstrisindeki değişimlere rağmen popülerliğini koruyor ve yeni albümü 'Dark Matter' ile farklı kuşaklara hitap etmeye devam ediyor. Konser bilet fiyatları oldukça yüksek olmasına rağmen, her kesimden insan bu konserlere büyük ilgi gösteriyor. Albüm, sadece müzikal bir eser olmanın ötesinde, zaman içinde değişen toplumsal ve teknolojik dönüşümleri de yansıtıyor.
28 Nisan 2024

Wu-Tang Clan'ın altı yılda kaydettiği ve yalnızca tek bir kopyası bulunan 'Once Upon a Time in Shaolin' albümü, Avustralya'daki Tazmanya Eski ve Yeni Sanat Müzesi'nde (Mona) sergilenecek. Albüm, Haziran ayında 10 gün boyunca düzenlenecek dinleme partilerinde halkın beğenisine sunulacak. Albüm, müziğin değerini korumak amacıyla özel bir meta olarak tasarlandı ve şimdiye kadar sadece birkaç kişi tarafından dinlenebildi. Albüm, daha önce Martin Shkreli tarafından satın alınmış ve daha sonra dijital sanat kolektifi Pleasr'a satılmıştı.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim