CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen eski CHP lideri Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta devam edeceğini belirtti. Çetin, İmamoğlu'na İstanbul'un kazanılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi büyük kurultay için tarih belirlemek üzere 15 Ekim'de toplanacak.
3 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan yeni dava hakkında konuştu. İmamoğlu, bu dosyanın yıllar önce incelendiğini ve Danıştay tarafından sorun görülmediğini belirtti. İmamoğlu, ihale işlemlerinde kendi imzasının olmadığını ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay'ın kendisi hakkında herhangi bir suçlama yapmadığını ifade etti. Ayrıca, iki yıldır savcılıkta bekleyen dosyanın birden dava haline geldiğini ve bu durumun planlı kötülükler olarak değerlendirildiğini söyledi.
11 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine yanıt verdi. İmamoğlu, Akşener'in kapıları kapattığı düşüncesine katılmadığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yola çıktığını ve bu yolculukta olduğunu ifade etti.
13 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arkasında olduğu ve 'değişim' çağrısı yapan bir internet sitesi yayına girdi. Site, İmamoğlu'nun eski kampanya direktörü ve siyasi danışmanı Necati Özkan tarafından satın alınarak kuruldu. Sitede, muhalefetin seçimlerdeki başarısızlığı eleştirilerek vatandaşlardan öneriler toplanacağı belirtiliyor. Özkan, geçmişte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de bir anlaşmazlık yaşamıştı.
4 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) güvenmediklerini ve bu konuya kilitlenmeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğini sağlamak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istediklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik davalar ve olası görevden alınma durumunda CHP'nin tepkisinin ne olacağı sorusuna net bir yanıt vermekten kaçındı ve bu durumun ciddi sonuçlar doğuracağını ima etti.
23 Ocak 2023

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, bir programda yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kazanma ihtimali yüksek adaylarla gitmeyi doğru bulduğunu belirtti. Ertürkmen, bu adayların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu ifade etti. Altılı masa olarak adlandırılan muhalefet ittifakının henüz resmi bir aday belirlemediği, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin öne çıktığı biliniyor. Ertürkmen, risk almadan güçlü adaylarla seçime gidilmesi gerektiğini vurguladı.
12 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

FOX TV'de 'Liderler FOX'ta' programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlerle ilgili stratejiler ve siyasi rakipler tarafından yapılan ithamlar hakkında konuştu. İmamoğlu, milli bayramların sıradanlaştırılmasından endişe ettiğini, ikinci tur seçimlerin daha kolay olacağını ve kendilerine yönelik iftira kampanyalarının oy oranlarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını ve bu tür suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. İmamoğlu, MHP seçmeninin iktidarın şımarıklığına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim