Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Diyarbakır'da yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Ermeni sanatçı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) hayatını kaybetti. Deprem, 10 ili etkileyerek binlerce binanın yıkılmasına neden oldu ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazeteci Arat Barış, Tigris'in vefat haberini duyurdu. Sanatçının cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.
12 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'da ağır hasar gören bölgelerden birinde oyuncu Uğur Aslan'ın ailesinin yarısı göçük altında kaldı. Aslan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, abisi, yengesi ve yeğenlerinin hayatta olmadığını varsaydıklarını ifade etti. Ayrıca, Hatay'a yardımın neden ulaşmadığına dair eleştirilerde bulundu ve hızlı müdahale edilmesi temennisinde bulundu.
7 Şubat 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

30 yıl önce Ankara'da evinin önünde suikaste uğrayan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Suikast, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler tarafından üstlenilmiş olmasına rağmen, olayın üzerinden geçen 30 yıla rağmen aydınlatılamadı. Anma etkinlikleri, Mumcu'nun vurulduğu yerde ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde gerçekleştirildi. Sosyal medyada da Mumcu için unutulmadığını gösteren on binlerce tweet atıldı.
24 Ocak 2023

62 yaşında hayatını kaybeden yazar ve sunucu Metin Uca'nın ölümünden sonra, daha önce bir YouTube programında dile getirdiği yakılarak ölmek istediği yönündeki vasiyeti sosyal medyada yeniden konuşulmaya başlandı. Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak kaza yapmış ve hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetmişti. Vasiyetinde, Türkiye'nin özgür bir ülke olması durumunda yakılarak ölmek istediğini ve küllerinin İstanbul Boğazı'na serpilmesini arzuladığını ifade etmişti.
17 Kasım 2023

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden olan sanatçı Özkan Uğur, lenf kanseriyle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığının nüksetmesi üzerine yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti. Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurdu ve merhuma rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
8 Temmuz 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyesi, müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında vefat etti. Uğur, MFÖ ile birlikte 1985 ve 1988 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmişti. Eurovision'un resmi sosyal medya hesaplarından Uğur için taziye mesajları paylaşıldı ve Youtube hesabında MFÖ'nün Eurovision'da seslendirdiği 'Diday Diday Day' ve 'Sufi' şarkılarına yer verildi.
11 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Uzun yıllar Türk medyasında görev almış gazeteci Sanlı Ergin, lösemi teşhisi konulduktan yaklaşık bir ay sonra 59 yaşında vefat etti. Mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Ergin, çeşitli gazetelerde görsel yönetmenlik ve gazetecilik yapmıştır. Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in kardeşi olan Sanlı Ergin'in cenazesi, Çengelköy'deki Kerem Aydınlar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir.
23 Mayıs 2023

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim