Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kadıköy'de bir basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından ablukaya alındı ve gözaltılar gerçekleşti. Olaya müdahale eden polis en az 40 kişiyi gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
27 Şubat 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, HDP'ye yönelik eleştiriler içeren ve sosyal medyada yayılan bir video nedeniyle özür diledi. Şık, videoda HDP'nin önemli isimlerinden Selahattin Demirtaş'ı eleştirirken, 'Kürt faşistiyle uğraşamam' ifadesini kullanıyor. TİP de Şık'ın sözlerinin parti görüşlerini yansıtmadığını belirterek özür mesajı yayınladı. Şık ve TİP, HDP'li dostlardan, Kürt halkından ve sol kamuoyundan özür diledi.
29 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı Twitter üzerinden kınadı. Demirtaş, bu tür saldırıların iktidardan bağımsız gerçekleşemeyeceğini ifade etti ve seçim kampanyasının şiddetle yürütülmesine karşı çıktı. Ayrıca, herkesin 14 Mayıs seçimlerine kararlılık ve cesaretle hazırlanması gerektiğini vurguladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıda, bir inşaat bekçisinin 'tesadüfen' ateş ettiği iddia edilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştı.
31 Mart 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyareti sırasında yaşanan provokasyonlar sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, seçim döneminde provokasyonlar beklediğini ve bunun nedeninin 418 milyar dolarlık bir paranın olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu paranın gençlerin geleceği ve doğmamış bebeklerin hakkı olduğunu, kendisine bir şey olması durumunda bu paranın halk tarafından tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AKP iktidarında beş ayrı sektörde 'iktidara yakın gruplara' 418 milyar dolar aktarıldığını iddia eden bir rapor hazırlattığını belirtti.
21 Nisan 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerle başlayan tartışma, Kılıçdaroğlu'nun Özcan'a 'serseri mayın' benzetmesi yaparak aklını başına almasını istemesiyle alevlendi. Kılıçdaroğlu, Özcan'ın parti ahlakına ve kültürüne uymayan davranışlar sergilediğini belirtti ve cenazesine katılmasını istemediğini ifade etti.
11 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Çiçek, cinayetin ardından MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan tetikçi Eray Özyağcı'nın motosikletini kullanan Vedat Balkaya'nın sosyal medyada CHP'yi desteklediğini iddia etti. Ayrıca, MHP'ye yakın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın da cinayetle ilgili FETÖ iddialarında bulunduğu belirtildi. Cinayetle ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verildi ve tutuklananlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de bulunuyor.
9 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eleştirilen Kızılay'ı protesto etmek için Kadıköy'deki şube önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak TİP üyeleri, İstanbul il örgütü binasından çıktıkları anda polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olayda en az 40 kişi gözaltına alınırken, basın mensupları da engellendi ve İleri Haber'den İzel Sezer darp edildi. TİP'li vekiller Barış Atay ve Ahmet Şık'ın basın açıklamasına da polis müdahale etti.
26 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonucunda 10 kentte 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı. Depremden en fazla etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yıkımı tarif edecek söz bulamadığını ifade etti. TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ise hükümetin arama kurtarma çalışmalarını başlatamadığını ve gerekli yardımları sağlayamadığını belirterek yetkilileri eleştirdi.
7 Şubat 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim otobüslerinin Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde HDP'liler tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü. Oğan, saldırıya ilişkin dört saniyelik bir video paylaştı, ancak video ve iddialar konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Oğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçilerinden HDP'yi kınamalarını beklediğini ifade etti. Sosyal medyada Oğan'ın açıklamalarına şüpheyle yaklaşılması üzerine, konu hakkında daha fazla bilgi verilmesi talep edildi.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pendik'teki mitinginden ayrılan gençler, AKP'li olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralanırken bir kişi hastaneye kaldırıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaralanan kişiye geçmiş olsun dileklerini iletti ve sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.
13 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı. Bu durum, AKP'li bazı kişiler tarafından eleştiri konusu yapıldı ve Kılıçdaroğlu hedef gösterildi. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin İstanbul'daki iftar programında bu konuya değinerek, durumdan dolayı samimi bir şekilde üzgün olduğunu ve kutsallara saygısızlık etmeyeceğini ifade etti.
1 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından Erdoğan'ın destekçileri tarafından yapılan kutlamalar sırasında, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sokakların terörize edildiğini ve can güvenliğinin kaybolduğunu belirtti. Gezmiş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'nin Bulancak ilçe binasının saldırıya uğradığını ve Atatürk posterinin taşlanarak yırtıldığını duyurdu. Ayrıca bu saldırıyı kınadığını, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
29 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

DEM Partili vekiller, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek için Meclis kürsüsünde eylem yaptı. AKP’li vekiller, DEM Partililerin üzerine yürüyerek pankartlarını parçaladı ve sloganlar attı. Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, gürültü ve kavga nedeniyle Meclis'i kapattı. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu ve çeşitli siyasi partilerden tepkiler geldi.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim