Dünya rekortmeni Kenyalı maratoncu Kelvin Kiptum, kendi ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kiptum, geçen ekim ayında Chicago Maratonu'nda 2 saat 35 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırmış ve aynı yıl içinde Londra Maratonu'nu da kazanmıştı. 24 yaşındaki başarılı atletin, arabasının ağaca çarpması sonucu öldüğü bildirildi.
12 Şubat 2024

Guinness Dünya Rekorları, Şubat 2023'te Bobi'ye verilen 'en yaşlı köpek' unvanını, yaşını kanıtlayan yeterli veri bulunmadığı gerekçesiyle geri aldı. Portekiz menşeli Alentejo çoban köpeği Bobi'nin, unvanı aldığı tarihte 30 yaşında olduğuna dair kanıt bulunamadı. Bobi, Ekim 2023'te 31 yaşındayken öldü. Unvanın önceki sahibi, 1939'da 29 yaş 5 aylıkken ölen Avustralya'dan 'Bluey' adlı köpekti.
23 Şubat 2024

NBA'in en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen ve 'Mr. Logo' lakabıyla tanınan Jerry West, 86 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles Clippers, West'in vefatını duyurdu. West, kariyerinde bir NBA şampiyonluğu yaşadı ve bir kez de finallerin en değerli oyuncusu seçildi. NBA logosundaki siluetin kendisine benzetilmesi nedeniyle 'Mr. Logo' olarak bilinen West'in figürünün resmi olarak kendisine ait olmadığı savunuluyordu.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim