17:00'da kapanan sandıklardan gelen ilk verilere göre, Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın açıkladığı oranlara göre Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 59,34 sandık açıldığında Kılıçdaroğlu yüzde 48,07 oy alırken, ANKA'nın yüzde 60,05 sandık açıldığında ise Kılıçdaroğlu yüzde 50,11 oy oranına sahip. Diğer adaylar Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ise sırasıyla daha düşük oy oranlarına sahip.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu belirttikten sonra, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmediğini, ancak kendilerinin Kılıçdaroğlu'na kazandıramadıklarını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ifade etti.
28 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışması halinde çekilebileceğini belirtti. İnce, durumu Türkiye adına değerlendireceğini ve gerektiğinde gereğini yapacağını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu gösterilse de, seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
16 Mart 2023

ORC Araştırma'nın 10-11 Mayıs tarihlerinde 28 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 51,7'lik bir oy oranıyla önde görünüyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 44,2 olarak belirlendi. Milletvekili seçimleri için yapılan ankette ise AKP yüzde 34,5, CHP yüzde 28,4 ve İYİ Parti yüzde 13,7 oy oranlarına sahip. Anketteki hata payı 1,8 olarak açıklandı, ancak araştırmanın finansmanı hakkında bilgi verilmedi. Diğer anket şirketleri KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem'in sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına yapılan itirazları reddetti. Yarın adayların pusuladaki sıralaması için kura çekimi yapılacak. Erdoğan ve bazı AKP'li yetkililer, anayasa gereği üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığı yönündeki eleştirilere karşı, 2018'deki seçim sistemi değişikliği ile 'kronometrenin sıfırlandığını' savunuyorlar, ancak bu görüş kanunda açık bir hüküm olarak yer almıyor.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden ve Meclis'te çoğunluk sağlayamayan altılı masanın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Karamollaoğlu, mitinglerde çok sayıda kişinin konuşmasının bir acemilik olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş'ın gelmesiyle son zamanlardaki karışıklığın seçim sonuçlarını etkilediğini ifade etti.
25 Ağustos 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerini kura ile belirledi. Kura sonucunda Tayyip Erdoğan birinci, Muharrem İnce ikinci, Kemal Kılıçdaroğlu üçüncü ve Sinan Oğan dördüncü sırada yer alacak. Adayların isimleri YSK üyeleri, sıraları ise parti temsilcileri tarafından çekildi. Milletvekili seçimlerinde ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri ise 8 Nisan'da yapılacak kura ile belirlenecek.
1 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin olumlu ve demokratik bir atmosferde geçtiğini belirterek, oy sayımı devam ederken erken sonuç açıklamanın milli iradenin gaspı anlamına geleceğini ifade etti. Muhalefet ise Anadolu Ajansı'nın verilerini manipülatif bulduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz edildiğini belirtiyor. Erdoğan, vatandaşları ve seçim çalışanlarını tebrik ederek, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar sandıkların başından ayrılmamalarını istedi.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52 civarında olduğu ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 48 civarında oy aldığı bildiriliyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verdiği bilgilere göre, sandıkların yüzde 99'a yakını açılmış durumda.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kaldı. HDP ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarına itiraz ederek, bazı oyların yanlış partilere yazıldığını iddia etti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin hileyle kazanıldığını öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Mansur Yavaş, itiraz süreçlerinin sürdüğünü ve endişe edilmemesi gerektiğini belirtti.
16 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından ilk veriler gelmeye başladı. Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın verilerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 94 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu yüzde 46,71 oy alırken, Tayyip Erdoğan yüzde 46,52 oyda kalmıştır. ANKA'nın yüzde 60,7 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre ise Kılıçdaroğlu yüzde 48,45, Erdoğan ise yüzde 44,98 oy almıştır.
14 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, genellikle iddialı konuşmalar yapmaktan kaçındığını belirtmesine rağmen, yaklaşan seçimlerin birinci turda sonuçlanacağını iddia etti. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen, çoklu aday senaryosunda ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için baskılar varken, Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, seçimin ilk turda biteceğine olan inancını 'kesin bilgi' olarak nitelendirdi.
28 Mart 2023
İşaretlediklerim