İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere elektrik fırtınası görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği, yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Elektrik fırtınası, genellikle yağış öncesi kuru havalarda görülür ve bazı vatandaşları korkuttu. Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
1 Eylül 2023

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Arnavutköy'deki bir okulun bahçesini su bastı ve öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi personeli binanın içerisinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, öğrencileri dışarı çıkarmak için çalışma başlattı. Yağışın etkili olduğu diğer bölgelerde de su baskınları yaşandı ve araçlar mahsur kaldı.
28 Eylül 2023

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Ereğli ve Devrek güzergahlarında heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Valilik, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları uyarısında bulundu. Karadeniz Ereğli yolunda ve Ankara güzergahında ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Devrek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi sular altında kaldı ve bazı köprüler hasar gördü.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

Samsun Valiliği, şehir merkezi ve ilçelerinde devam eden şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamaların olabileceğini belirtti. Bu nedenle 2 Ekim Pazartesi günü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
2 Ekim 2023

Ankara Valiliği, 13 Haziran'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Uyarı, valiliğin Twitter hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak yapılmıştır.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerinde tüm okullar, Atakum ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve bazı güzergahlardaki öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi. Diğer ilçelerde de taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için bir günlük izin kararı alındı.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarın esmesi, yağış anında ise kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
31 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlemlendi. Özellikle Silivri ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sokakları ve araçları beyaza bürüdü. Meteoroloji, yağışların kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte salı sabahına kadar devam edeceğini tahmin ediyor.
28 Ocak 2024

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Düzce'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel oluştu ve köy yolları kapandı. Özellikle Yığılca ilçesinde yoğun yağışlar görüldü. AFAD ve diğer ilgili ekipler, su baskınlarına ve taşkınlara karşı müdahale ediyor. Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 130'a ulaşması üzerine, baraj bölgesinde ve dere yataklarına yakın yerlerde yaşayan vatandaşların tahliyesi için çalışmalar yapılıyor.
9 Temmuz 2023
İşaretlediklerim