İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illeri için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre, yarın sabah saat 03:00'ten itibaren başlayacak olan yağışların akşam 21:00'e kadar sürmesi bekleniyor. Özellikle Muğla'nın bazı ilçelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
20 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'un 600 metre üzerindeki alanlarda başlayacak yağışların, yarın kıyı kesimler dahil 100 metre üzerindeki yüksekliklerde de kuvvetli olacağı öngörülüyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için aşırı yağış uyarısında bulunarak vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Vatandaşlardan dere yataklarından uzak durmaları, gereksiz yere trafiğe çıkmamaları ve bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
29 Kasım 2023

Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısı yaptığı Doğu Karadeniz'de hortum oluştu. Samsun'un Canik ilçesi açıklarında sabah saatlerinde oluşan hortum cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Hortumun ardından bölgede şiddetli yağış başladı. Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulunmuştu.
9 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya bölgesinde kuvvetli kuzeydoğulu rüzgar ve sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge halkının sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
4 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Kars'ın Sarıkamış ve Susuz ilçelerinin yüksek kesimlerinde mevsim dışı kar yağışı yaşandı. Sağanak yağışın ardından gelen kar, 2 bin 368 rakımlı Handere Geçidi'nde çiçekleri kar altında bıraktı. Kar yağışıyla birlikte bölgede güzel manzaralar oluştu ve yaban ördekleri kar üzerinde yürürken görüntülendi. Susuz ilçesindeki dağlar da karla kaplandı.
26 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların, kuzey kesimlerde orta kuvvette kar ve yükseklerde kuvvetli kar olarak devam etmesi bekleniyor. Salı sabahına kadar kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
28 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023
İşaretlediklerim