Limak Lara Hotel, Türk müşterilerden 'milliyet farkı' adı altında ekstra ücret talep etmiş ve bu durum sosyal medyada tepki çekince Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Otel, bu uygulamayı 'dikkatsizlik' olarak açıklamış, ancak daha önce de benzer ücretlendirmeler yaptığı belirlenmiştir. Sonuç olarak otel, bu uygulaması için 56 bin 694 lira ceza ile cezalandırılmıştır. Tüketici hakları savunucuları, bu tür uygulamaların yasal olmadığını ve ayrımcılık teşkil ettiğini vurgulamaktadır.
3 Mayıs 2024

Ankara'da bir ev sahibi, bekara ev kiralamak istememesi nedeniyle ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 5 bin 958 lira idari para cezasına çarptırıldı. B.C.H isimli şahıs, ev sahibinin bekara ev kiralamak istememesi üzerine TİHEK'a başvurdu ve emlakçıyla yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü delil olarak sundu. TİHEK, yapılan incelemenin ardından ev sahibinin ayrımcılık yasağını ihlal ettiğine karar verdi ve para cezası uyguladı.
17 Şubat 2024

Ticaret Bakanlığı'nın ithal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 200 dolardan 350 dolara çıkarmayı öngören düzenlemesi, tepkiler üzerine yürürlüğe girmeden iptal edildi. 28 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle 30 Mart itibariyle uygulanması planlanan bu artış, ithal cep telefonlarının fiyatlarında 2 bin 500 liraya kadar bir artışa yol açabilecekti. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir tebliğle bu düzenleme kaldırıldı.
29 Mart 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV, Flash Haber ve KRT isimli dört haber kanalına, yayınlarındaki bazı ifadeler ve değerlendirmeler nedeniyle reklam gelirlerinin yüzde 3'ü kadar idari para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün hükümeti eleştiren yayıncılara ağır cezalar verdiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin sansüre izin vermesinin ardından RTÜK'ün daha ağır yaptırımlara hazırlandığını belirtti. Cezalar, emekli maaş ve ikramiyeleri, köprü ve otoyol zamları, bir cinayet olayı ve IŞİD ile ilgili değerlendirmeler gibi konuları içeren programlara verildi.
17 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu düzenleme ile fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilen cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezaları ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarıldı. Ayrıca, stokçuluktan bir yılda üç defa ceza alan işletmelere altı güne kadar kapatma cezası verilecek. Satıştan kaçınan işletmelere ürün bedelinin yüzde 10'u kadar ceza uygulanacak ve aldatıcı reklamlara karşı yaptırımlar da getirildi.
23 Mayıs 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu bir soruşturmada, muhasebeci Gökay Bekar tutuklandı. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi ile bahis kanunlarına muhalefet suçları kapsamında yürütülüyor. Daha önce yapılan operasyonlarda 24 şüpheli gözaltına alınmış ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlenerek para transferi yapıldığı belirlenmişti. Şimdiye kadar soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştır.
24 Kasım 2023

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda, fahiş fiyat ve stokçuluk uygulamalarının bir yıl içinde tekrarlanması durumunda, önceki cezanın iki katı kadar idari para cezası verilmesine karar verildi. Bu karar, Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte yapılan bir değişiklikle resmileşti. Yeni düzenleme, idari para cezalarının bir takvim yılı içinde tekrarlanan aykırılıklar için artırılmasını öngörüyor.
15 Mart 2023

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

Rekabet Kurumu, emlak ve vasıta satış/kiralama platformu Sahibinden.com'a Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle 40,1 milyon lira idari para cezası uyguladı. Kurum, Sahibinden.com'un pazarda hakim durumda olduğunu ve emlakçıların ve galericilerin birden fazla platform kullanmasını zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, Sahibinden.com'un üyelerinin ilanlarına ilişkin verilerini diğer platformlara taşımasını engelleyecek nitelikteki hükümleri kaldırması gerektiği ve ilan sahiplerinin verilerini rakip platformlara etkin şekilde taşıyabilmelerini sağlayacak altyapıyı bedelsiz sağlaması gerektiği belirtildi.
23 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırımcıların izinsiz kaldıraçlı işlemler nedeniyle mağdur edildiğine dair artan şikayetler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, kaldıraçlı işlemlerin sadece SPK tarafından yetkilendirilen kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilebileceği belirtildi. Yatırımcıların bu tür işlemler için yurt içi banka hesaplarına para göndermeleri istendiği ve bu durumun mağduriyetlere yol açtığı ifade edildi. SPK, izinsiz kaldıraçlı işlemler yapan ve bu işlemleri kolaylaştıranlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve ilgili internet sitelerine erişim engeli için hukuki işlemler yapıldığını duyurdu.
23 Şubat 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

Kozmetik firması sahibi iş insanı Ali Osman Akat ve diğer dört sanık, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme' suçlamasıyla yargılandıkları davada yeterli delil bulunamadığı için beraat etti. Tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul da delil yetersizliğinden beraat edip tahliye edildi. Diğer sanık Tevfik Akan Atak ise suçlu bulunarak 25 yıl üç ay 22 gün hapis ve 262 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ele geçirilen uyuşturucuların müsaderesine karar verdi.
30 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eylül ayından bu yana satılan 260 bin sıfır kilometre aracın satış işlemlerini incelemeye aldı. Bu kapsamda 13 araç distribütörü ve 257 bayiden detaylı bilgi istendi. Ayrıca, araç alıcılarına da araçları için nakit ödeme yapılıp yapılmadığı ve zorunlu aksesuar alımına zorlanıp zorlanmadıkları konusunda sorular yöneltildi.
27 Ocak 2023

İstanbul'da, belirlenen ekmek fiyat tarifesine uymayarak yüksek fiyatla ekmek satışı yapan 822 fırın tespit edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, bu fırınlar hakkında tutulan tutanakların Ticaret Bakanlığı'na gönderildiğini duyurdu. Vali Gül, yaptığı açıklamada, kurallara aykırı davranışların kabul edilmeyeceğini belirtti.
10 Aralık 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim