Kate Middleton ve Prens William'ın 'mutlu aile' olarak nitelendirilen alışveriş fotoğrafı, sosyal medyada gerçeklik tartışmalarına neden oldu. Fotoğrafta görünen kişilerin gerçekten onlar olup olmadığı konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor. Kate Middleton'ın daha önce Instagram'da paylaştığı ve üzerinde oynama yapıldığı ortaya çıkan bir fotoğraf sonrası özür dilemesi, dedikoduları daha da alevlendirdi. Kraliyet ailesinden destek görmeyen Prenses Kate, bu durum karşısında yalnız kaldığı iddialarını güçlendirdi.
19 Mart 2024

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin daha önce görülmemiş fotoğrafları, Buckingham Sarayı’ndaki King’s Gallery’de sergilenmeye başladı. Sergi, 1943’te VI. Kral George’un Windsor Kalesi’ndeki Royal Lodge’da aile üyeleriyle çevrili bir masada oturduğu fotoğraf gibi özel ve samimi anları içeriyor. 17 Mayıs’ta açılan sergi, kraliyet resimlerinden oluşan en büyük koleksiyonlardan biri olup, ailenin son 100 yıllık hikayesini anlatıyor. Sergide Prens Charles, Kraliçe II. Elizabeth, Prens William ve Prenses Kate gibi birçok ünlü kraliyet üyesinin fotoğrafları yer alıyor.
18 Mayıs 2024

Galler Prensesi Kate Middleton, ailesiyle birlikte yer aldığı bir videoda kemoterapi tedavisini tamamladığını duyurdu. Mart ayında açıklanmayan bir kanser türü nedeniyle tedavi gören Middleton, iyileşme sürecinin uzun olduğunu ve her günü geldiği gibi yaşamaya devam edeceğini belirtti. Üç çocuk annesi Middleton, işe geri dönmeyi ve önümüzdeki aylarda birkaç kamusal etkinlikte bulunmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
9 Eylül 2024

Kral Charles’ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar dolaşıma girdi. Yeni banknotlar, yıpranmış olanların yerine ve banknotlara olan talepteki genel artışı karşılamak amacıyla basılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in portresinin yer aldığı banknotlar da kullanılmaya devam edecek. Yeni banknotların yavaş yavaş yayılması bekleniyor.
5 Haziran 2024

Türkiye'de yaşayan fotoğrafçı Alper Yeşiltaş'ın yapay zeka kullanarak oluşturduğu ve Prenses Diana'nın yaşlandırılmış halini gösteren fotoğrafı, internette hala hayatta olduğuna dair komplo teorilerini alevlendirdi. Fotoğraf, orijinal olarak Diana'nın 1997'deki Bosna Hersek ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafın düzenlenmiş hali. Yeşiltaş, bu eseriyle sanat ve teknolojinin sınırlarını keşfetmeyi ve geçmiş, bugün ve gelecek üzerine düşünmeye teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Fotoğraf, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve çeşitli spekülasyonlara yol açtı.
27 Mart 2024

Beyoncé ile birlikte sahneye çıkan ve öncü olarak görülen balerin Michaela Mabinty DePrince, 29 yaşında hayatını kaybetti. DePrince'in vefat haberi Instagram sayfasında duyuruldu ve ölüm nedeni açıklanmadı. Sierra Leone'de doğan ve iç savaş sırasında yetim kalan DePrince, Amerikalı bir çift tarafından evlat edinildikten sonra baleye olan tutkusunu keşfetti. Harlem Dans Tiyatrosu'nun en genç baş dansçısı olarak tarihe geçen DePrince, kariyerinde hızla yükseldi ve Beyoncé'nin 'Lemonade' müzik video albümü de dahil olmak üzere birçok önemli projede yer aldı.
14 Eylül 2024

HBO, J.K. Rowling'in popüler kitap serisi Harry Potter'ın TV dizisi için oyuncu başvurularının başladığını duyurdu. Warner Bros. tarafından nisan ayında duyurulan dizinin her sezonunun kitaplarla uyumlu olacağı ve 10 yıllık bir yapım olacağı belirtildi. Seçmelerin kapsayıcılık ilkesiyle yapılacağı ve ana karakterler için belirli yaş ve ikamet şartlarının arandığı açıklandı. Dizinin 2025-26 yılları arasında İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.
11 Eylül 2024

Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Yeni Zelanda'da Maoriler'in yeni kraliçesi Nga Wai Hono i te Po, babası Kral Tuheitia Potatau te Wherowhero VII'nin ölümünün ardından tahta çıktı. Kral Tuheitia, kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti ve cenaze töreni düzenlendi. Yeni kraliçe, 1858'de ilk Maori kralının İncil'iyle kutsandı ve babasının tabutunun önünde taç giydi. Yeni Zelanda'nın muhalefet lideri ve başbakanı, eski kralın ölümüne dair taziye mesajları yayımladı.
5 Eylül 2024

Oscar ödüllü 'The King’s Speech' filminin senaristi David Seidler, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1937 doğumlu Seidler, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'ye taşınmış ve Cornell Üniversitesi'nde eğitim almıştır. Kariyeri boyunca çeşitli projelerde çalışan Seidler, 'The King’s Speech' ile en büyük başarısını elde etmiş ve bu filmle 2011 yılında Oscar dahil birçok ödül kazanmıştır. Seidler, ölümüne kadar belgesel, mini dizi ve uzun metrajlı filmler dahil birçok projeyi geliştirmeye devam etmiştir.
19 Mart 2024

Harry Potter serisinde Profesör McGonagall karakterini canlandıran ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith, kariyerine 1952'de tiyatro oyunculuğuyla başladı ve daha sonra Broadway'de ve Amerikan yapımı filmlerde rol aldı. 1969'da The Prime of Miss Jean Brodie filmiyle en iyi kadın Oscar ödülünü kazandı ve Downton Abbey dizisiyle uluslararası şöhretini pekiştirdi. 2007'de meme kanseri teşhisi konulan Smith, iki yıl süren tedavinin ardından kanseri atlattı.
27 Eylül 2024

Raye, BRIT Ödülleri'nde yedi ödülden altısını kazanarak Harry Styles, Adele ve Blue gibi isimlerin rekorunu geçti ve yılın söz yazarı ödülünü alan ilk kadın oldu. Sanatçı, ödüllerini alırken büyükannesi Agatha'ya teşekkür etti ve plak şirketi tarafından yıllarca reddedildikten sonra özgür kaldığını ve şarkılarını kendisi yayınlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, Dua Lipa en iyi pop sanatçısı, Kylie Minogue küresel ikon ödülünü aldı ve SZA en iyi uluslararası sanatçı ödülünü kazandı.
3 Mart 2024
İşaretlediklerim