İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı ve üç dozer yangına müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
15 Temmuz 2024

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Fadıl Mahallesi'ndeki Dikmen mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.
8 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Karakaya köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye bir helikopter, yedi arazöz ve bir su ikmal aracıyla 50 personel sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
21 Ağustos 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Manisa’nın Gördes ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan orman yangınları altı gün süren müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangının da büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir’in Menderes ve Muğla’nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirten bakan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
19 Ağustos 2024

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023
İşaretlediklerim