Ankara Çankaya'da, 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun, bir rezidansta silahla vurulmuş olarak bulundu ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinde yapılan incelemede kan izleri ve kullanılan silah bulundu. Coşğun'un erkek arkadaşı Muhammet B, olayın intihar olduğunu iddia ederek gözaltına alındı ve ifade verdi.
15 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini söyleyen ve bu sebeple iktidar tarafından hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi. Fincancı, tahliye olmayı beklemediğini, ancak ulusal ve uluslararası toplumun güçlü dayanışmasının etkisiyle tahliye edildiğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalardan pişmanlık duymadığını, tıbbi bir değerlendirme yaptığını ve uluslararası protokollere göre hareket ettiğini belirtti.
13 Ocak 2023

Silivri Başsavcılığı, 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun otopsi kaydını istedi. Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları üzerine, mezarının açılması ve cesedin incelenmesi talepleri bulunuyor. Bu talepler daha önce reddedilmişken, son başvuru Ekim 2023'te yapıldı ve süreç devam ediyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarının istenmesiyle, bilirkişi heyetinin raporuna göre mezarın açılıp açılmayacağına karar verilecek.
12 Mart 2024

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, federal polise verdiği iki saatlik ifadede, 8 Ocak'taki kongre, yüksek mahkeme ve başkanlık sarayı baskınını kışkırttığı suçlamalarını reddetti. Bolsonaro'nun danışmanı Fabio Wajngarten, Bolsonaro'nun olaylar sırasında ABD'de olduğunu ve baskınları onaylamadığını belirtti. Brezilya yüksek mahkemesi yargıcı, Bolsonaro'ya ifade vermesi için 10 günlük bir süre tanımıştı. Bolsonaro, 30 Aralık 2022'de ABD'ye gitmiş ve 30 Mart'ta Brezilya'ya dönmüştü.
29 Nisan 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

Adıyaman depremi sonrasında izinsiz yardım için bölgeye giden ve hakkında soruşturma açılan aile hekimi Dr. Sosın Fisli, yaşadığı bu süreçten sonra yurt dışına göç etmeye karar verdi. Türk Tabipleri Birliği'nden iyi hal belgesi alan Fisli, Almanya'ya gitmeye hazırlanıyor. Türkiye'de hekimlerin ağır çalışma koşulları ve güvencesizlik nedeniyle yurt dışına göç etme eğilimi artıyor. 2023'ün ilk dört ayında 881 hekim iyi hal belgesi talep etti. Fisli, daha önce de Almanya'da çalışmış ve ailevi sebeplerle Türkiye'ye dönmüştü. Deprem bölgesine gönüllü gitmesi nedeniyle açılan soruşturma ve çalışma koşullarından dolayı istifa etmeyi düşündüğünü, ancak hastalarının ısrarı üzerine kararından vazgeçtiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

Rusya'da cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ölümünden bir hafta sonra ailesine teslim edildi. Navalni, cezaevinde yürüyüş yaparken rahatsızlanmış ve doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı. Annesi, oğlunun cesedini almak için uzun süre mücadele etmiş, sonunda ceset aileye teslim edilmiştir. Navalni, Kremlin'e muhalefeti ve zehirlenme iddiaları sonrası tutuklanmış ve aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
24 Şubat 2024

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Neuralink şirketi, beyin çipi deneyleri için gönüllü aramaktadır. İlk klinik deney için, kafatasının bir kısmının çıkarılmasını kabul edecek bir gönüllü gerekmektedir. Ameliyat sırasında beyne elektrot ve teller yerleştirilecek ve bu çip, beyin aktivitesini okuyup analiz ederek cihazlara aktaracak. Adayın 40 yaş altında, dört uzvu felçli bir yetişkin olması beklenmektedir.
9 Kasım 2023

Northwestern Üniversitesi araştırmacıları, spina bifida, felç ve çeşitli mesane hastalıkları olan insanlar için mesanenin doluluk oranını haber verecek bir implant tasarladı. Bu implant, mesanenin dış çeperine takılarak, doluluk oranını Bluetooth aracılığıyla bir akıllı telefon uygulamasına aktaracak. İmplant, idrar kaçırma sorunlarını önlemekle kalmayıp, sürekli enfeksiyonlar ve böbrek hasarı gibi ek organ hasarlarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Cihaz, küçük hayvanlar ve primatlarda yapılan testlerde başarılı sonuçlar gösterdi.
28 Mart 2024

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan emekli uzman çavuş Nevzat A., tartıştığı eşi Züleyha A. ve çocukları Oğulcan A. ve Nurseda A.'ya silahla ateş etti. Oğulcan A. olay yerinde hayatını kaybetti, Züleyha A. ve Nurseda A. ağır yaralandı. Nevzat A. ise aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
23 Ekim 2023

Trabzon'un Arsin ilçesinde görev yapan 57 yaşındaki aile hekimi Cengiz Çolak, Akçaabat ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulundu. Evine dönmeyen Çolak'ı arayan yakınları, onu hareketsiz yatarken buldu ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çolak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı ve cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 Kasım 2023

TRT Van muhabiri Behçet Özen, evinde ölü bulundu. İki gündür haber alınamayan Özen'in evine giden çalışma arkadaşları, kapının açılmaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Özen'i mutfakta hareketsiz buldu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Özen'in yalnız yaşadığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.
21 Eylül 2023

Birleşmiş Milletler İşkence, İnsanlık Dışı ve Aşağılayıcı Muamele ve Ceza Özel Raportörü Alice Jill Edwards, WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmemesi gerektiğini ifade etti. Edwards, Assange'ın depresif bozuklukla mücadele ettiğini ve intihar riski taşıdığını belirtti. Ayrıca, ABD'ye iade edilmesi halinde işkence, kötü muamele veya ağır cezalandırma riski altında olacağını ve 175 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini vurguladı. Assange, 2010'da ABD'nin gizli belgelerini yayımlayarak casuslukla suçlanmış ve Britanya'da tutuklanmıştı.
6 Şubat 2024

Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümünün ardından cesedinin yerinin bilinmediği bildirildi. Navalni'nin annesi ve avukatları, cesede erişim sağlayamadıklarını ve cezaevi yetkililerinin konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, cezaevi yetkililerinin ölümle ilgili incelemeleri tamamladığını açıklarken, Navalni'nin sözcüsü ölüm nedeninin hala bilinmediğini ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.
19 Şubat 2024

Dünyaca ünlü yazar Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta New York'ta bir konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir gözünü kaybettiğini ve saldırı anında öleceğini düşündüğünü belirtti. Rüşdi, saldırıyı detaylandırarak, saldırganın 27 saniye içinde kendisine 12 bıçak darbesi indirdiğini ve sonrasında yerde kanlar içinde kaldığını anlattı. Ayrıca, saldırı anında kişisel eşyalarını düşünmenin aptalca olduğunu ancak bu düşüncelerin hayatta kalma içgüdüsüyle bağlantılı olduğunu ifade etti.
15 Nisan 2024

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 13 Nisan'da Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve bel kemiğinde kırık tespit edilerek ameliyat edildi. Beştaş, tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceğini Twitter hesabından duyurdu ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.
18 Nisan 2023
İşaretlediklerim