Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak ümitsizliğe kapılan seçmenlere cesaret verdi. Videoda, seçmenlere hitaben 'Buradayım, sonuna kadar mücadele edeceğim' ifadelerini kullanarak kararlılığını ve mücadele ruhunu vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı, seçmenler arasında umut ve motivasyon yaratmayı amaçlıyor.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyetini tartışmalı bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası sırasında kendisi hakkında yalanlar söylendiğini, iftiralar atıldığını ve sahte videolarla kampanya yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullanmasının da ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere hitaben paylaştığı ve Alevi kimliğini vurguladığı videoya tepki gösterdi. Erdoğan, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Sünnilik, Alevilik veya Şiilik gibi ayrı bir din olmadığını, sadece İslam dininin olduğunu ve herkesin Müslüman kimliği altında birleştiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun neden bu yaşta mezhebi kimliği ile kamuoyu önüne çıktığını sorguladı. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi toplumu başta olmak üzere birçok kişi ve siyasetçi tarafından desteklenmişti.
23 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kamplaşma ve kavgadan uzaklaşması gerektiğini belirtti. Herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterilmesi gerektiğini, işsiz gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini ifade etti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve vicdanlarına göre oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, 'kul hakkı yiyene oy vermeyin' uyarısında bulundu ve depremzedelere yönelik yardım sözü verdi.
11 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak yaptığı ilk videoda dikkat çeken 'marteniçka' bilekliğini bir Kızılay il başkanından hediye aldığını ve leylek görünce çıkaracağını belirtmişti. Sosyal medya hesaplarından çiçekli bir ağaç dalına asılmış 'marteniçka' fotoğrafını 'Sana söz' notuyla paylaşan Kılıçdaroğlu, profilindeki kapak fotoğrafını da bu görselle değiştirdi. Marteniçka, Balkan ve Trakya halklarının baharı kutlamak için taktığı, sağlık ve uzun ömrü temsil eden kırmızı ve beyaz yün bilekliklerdir.
26 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir video yayınlayarak seçimlerin ilk turda bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Radikal bir koalisyonun karşılarında olduğunu ve korkunç şeyler yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin ilk turda sonuçlanması ve muhalefetin en çok vekil çıkaracak şekilde kazanması gerektiğini, böylece sistemin hızlı değiştirilebileceğini belirtti. Ayrıca, değişim sürecinin uzamaması için bu stratejinin önemli olduğunu dile getirdi.
9 Mayıs 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul Maltepe'de toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu 'Sağlam irade, doğru karar' yazılı afişlere 'Yargılayacağız' yazısı ekleyerek protesto etti. Bu eylem TKP'nin Twitter hesabından 'Halka karşı suç işleyenler yargılanacak' notuyla paylaşıldı.
1 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu eleştirdi ve Millet İttifakı olarak ülkeyi rekabetçi bir hale getireceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı görevden almanın ötesinde, Türkiye'nin dünya ile rekabet edebilir bir konuma gelmesini ana hedef olarak gösterdi. Ayrıca, toplumu güçlendirip, devleti toparlayacaklarını ve dezavantajlı grupların durumunu iyileştireceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, geleceğin liderlerine sağlam bir zemin hazırlayıp, siyasetten emekli olmayı planladığını da dile getirdi.
20 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa'da düzenlediği seçim mitinginde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak nitelendirerek, onu Kandil'deki teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, muhalefet yetkililerinin kırpılmış ve çarptırılmış açıklamalarını içeren bir propaganda videosu oynattıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi böldürmeyeceğini ve seçimlerde güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını ifade etti.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak sandık müşahitlerinin baskı altına alınabileceğini öne sürdü ve onların yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Seçim sürecinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, oy sayımının izlenmesi, tutanakların kontrol edilmesi ve bunların fotoğraf veya video ile kaydedilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, seçimde zafer kazanacaklarına olan inancını ifade etti.
27 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de katıldığı programda, iktidarın seçim sürecini sabote edebileceğini ve buna karşı önlemler aldıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, ekonomik sorunlara odaklanmak istediklerini ve devletin partileştiğini iddia etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini ve her sandıkta temsilcilerinin olacağını, seçim gecesi alınan güvenlik önlemleri ve teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde devletin sağlam temellere oturtulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Genel seçimlerin ardından muhalefet, Anadolu Ajansı'nın yayınladığı verilerin manipülatif olduğunu iddia ederek, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sandık müşahitlerinin ve seçim kurullarındaki görevlilerin yerlerinden ayrılmaması gerektiğini belirtti ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) illerdeki veri girişini sağlamakla yükümlü olduğu konusunda uyardı.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik bir video yayınladı. Videoda, Alevi kimliğini açıkça ifade eden Kılıçdaroğlu, dürüstlük, ahlak ve adalet gibi değerlerin önemini vurguladı ve gençlere bu değerler etrafında birleşme çağrısında bulundu. Ayrıca, kimlikler üzerinden değil, başarılar ve ortak hayaller üzerinden konuşulması gerektiğini belirtti ve gençlerden bu değişim yolculuğuna katılmalarını istedi.
19 Nisan 2023
İşaretlediklerim