Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın döviz kurlarını baskılamak için rezervlerini erittiği iddialarını reddetti. Bu iddialar, Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Hakan Kara tarafından ortaya atılmıştı. Şimşek, Kara'nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Hazine ile Merkez Bankası'nın sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.
31 Ağustos 2023

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisiyle ilgili asılsız akrabalık iddialarına ve Selahattin Demirtaş'ın bu konudaki ironik sosyal medya paylaşımına yanıt verdi. Özgür Demirtaş, mizahın ilgi gördüğünü belirtse de, ülkenin sorunlarına ve çözümlerine odaklanmanın zamanı olduğunu vurguladı. Ayrıca, siyasetçilerin seçime kısa bir süre kala ciddi konulara eğilmeleri gerektiğini ifade etti ve kendi ailesinde siyasetçi olmadığını, farklı meslek gruplarından akrabaları olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023

Şeref Oğuz, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıyı çekebilmesi için önce içerdeki yatırımcıyı ikna etmesi gerektiğini vurguluyor. Oğuz, yerli yatırımcıların enflasyon, maliyetler, belirsizlik ve ani regülasyonlar gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Ayrıca, vergi reformu paketine hükümetten yeterli destek gelmediğini ve yabancı yatırımcıların bu durumu fark ettiğini ifade ediyor. Yabancı yatırımcıların sürprizleri sevmediğini, politik istikrarsızlıktan hoşlanmadığını ve hukuksuzluk ile ayrımcılıktan kaçındığını belirtiyor.
25 Haziran 2024

İstanbul Başsavcılığı, seçim sonuçları hakkında yanıltıcı bilgiler yaydığı ve deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik yanlış algı oluşturabilecek provokatif paylaşımlar yaptığı iddiasıyla sosyal medya hesaplarına yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında, oyuncu Zeynep Beşerler'in Twitter hesabından yaptığı, seçim sonuçlarını eleştiren paylaşım nedeniyle şüpheliler arasında olduğu belirtildi. Beşerler'in paylaşımında 'Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla, yazık' ifadelerini kullandığı aktarıldı.
15 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

Basın Konseyi, Halk TV ve CHP arasında imzalanan ve daha sonra iptal edilen sözleşme hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, medya etiğinin örselenmesine izin verilmeyeceği belirtildi ve Halk TV'nin kendini haklı çıkarmak için CHP'yi suçladığı ifade edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu ise, CHP'nin kanallarına 'sansür' uyguladığını öne sürmüştü.
24 Temmuz 2023

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak söyleşilerinin kamuoyunu manipüle edici ve dezenformasyona yol açıcı nitelikte olduğunu belirtti. Şahin, bu tür röportajların ekonomik ve siyasi yönlendirmeler yapmak amacıyla kullanıldığını ve RTÜK'ün bu yayınları takip ettiğini ifade etti. Ayrıca, bu tür yayınların sosyolojik çatışmalara neden olabileceğini ve RTÜK'ün gerekli önlemleri alacağını vurguladı.
8 Ağustos 2024

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, FOX TV'de yaptığı açıklamada, eski bakan Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alamadığını iddia etti. Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım hedefini 'kötümser' olarak nitelendirerek, kendi hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık satışlarının aslında 250 milyar doları aştığını ve iktidara gelmeleri durumunda Varlık Fonu'nu kapatacaklarını ve Konut Finansmanı Kurumu'nu kuracaklarını söyledi. Mehmet Şimşek'in ise Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret ettiği ancak aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini belirtti.
17 Nisan 2023

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Nureddin Nebati'den görevi devraldı. Nebati'nin döneminde enflasyon, cari açık ve döviz kurlarında rekorlar kırıldı ve bu durum sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Şimşek, göreve başlarken yaptığı ilk konuşmada mali disiplin, fiyat istikrarı ve makrofinansal istikrarı önceliklendireceğini, sosyal refahı artırma hedefiyle şeffaflık ve uluslararası normlara uyumun temel olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmesi gerektiğini ve enflasyonla mücadeleyi temel politika olarak benimseyeceğini ifade etti.
4 Haziran 2023

Türkiye'de gerçekleşen seçimlerin ardından, farklı gazeteler seçim sonuçlarını ve siyasi liderlerin durumlarını çeşitli açılardan ele aldı. İktidar yanlısı basın, muhalefet liderleri Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı eleştirirken, muhalif basın iktidarı manipülasyon yapmakla suçladı. Gazeteler, seçim sonuçlarını ve siyasi partilerin performansını kendi perspektiflerine göre yorumladılar.
15 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulanan ekonomi politikalarına tam destek verdiğini belirtti. Bu açıklamalar, Erdoğan'ın ekonomi politikaları üzerindeki etkisinin ve son sözü söyleme gücünün altını çizerken, her yeni destek açıklaması kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara ve soru işaretlerine neden oluyor. Yazı, Erdoğan'ın ekonomi politikalarındaki rolünün kaçınılmazlığına ve bu politikalara verdiği desteğin şüphesiz olduğuna dikkat çekiyor.
29 Mart 2024

2019 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı sırada Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer'in eşi Fatime Yavuz Sezer'in RTÜK'te daire başkan yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Uğur Sezer, linç girişiminden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığına ve daha sonra AFAD Başkan Yardımcılığına atanmıştı. Fatime Yavuz Sezer, Gelir Dairesi Başkanlığı'ndan Devlet Malzeme Ofisi'ne ve oradan RTÜK'e hızla yükselmiş. Ayrıca, Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak da görev yapıyor.
25 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ve gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ile arasının açıldığını ifade etti. İnce, bu kişilere mesajlar göndererek siyasetten anlamadıklarını ve kendisine oy veren kitleler hakkında yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. Bu durum, İnce'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimin ikinci tura kalabileceği ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde artan kamuoyu baskısının bir parçası olarak görülüyor.
16 Mart 2023

AKP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında Bakan Şimşek, belediye başkanlarına mali durumlarının kötü olduğunu ve kanunlara uymadıklarını belirtti. Bakanlık, bu uyarıların tüm belediyeler için geçerli olduğunu açıkladı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerin borçlarını hatırlattı. AKP'li belediyelerin vergi borçlarına karşılık mülklerini devredip, ihtiyaç duydukları binalar için kira ödedikleri belirtildi.
5 Temmuz 2024

Brand Week Istanbul etkinliğinde Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Ceren Karakoç, dizinin kendi önyargılarını nasıl yıktığını ve toplumsal etkilerini tartıştı. Müjde Uzman, dizinin birleştirici gücüne inandığını ve karakterinden çok şey öğrendiğini belirtti. Doğukan Güngör, karakteri aracılığıyla farklı fikirleri anlamaya çalıştığını ifade etti. Ceren Karakoç ise, dizinin kendisine farklı kültürler ve aile yapıları hakkında yeni perspektifler kazandırdığını söyledi.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun çıpalanacağı eşiğe yaklaşıldığını ifade etti. Şimşek, Türkiye'nin potansiyelinin büyük olduğunu ve ana hedeflerinin sürdürülebilir yüksek büyüme olduğunu belirtti. Ayrıca, düşük tek haneli enflasyon ve bunu destekleyecek maliye politikası oluşturacaklarını söyledi. Şimşek, enflasyonun çıpalanacağı eşiğe doğru gelindiğini ve bu sürecin biraz zaman alacağını belirtti.
10 Ekim 2023

Tarikattan ayrılan kadın müritler, Ahmet Şahin Uçar’ın Bursa Yıldırım’daki Arifane İlim Derneği'nde ve telefonla müritlerini istismar ettiğini öne sürdü. Ahmet Şahin Uçar, YouTube kanalında İbn Arabi öğretisini anlattığını savunuyor ve buradan mürit topluyor. Kadın müritler, Uçar’ın kendilerini 'Allah yolunda imtihan' diyerek çıplak fotoğraf ve videolarını istediğini belirtti. Bir kadın mürit, yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı ve Uçar’ın kendisini manevi bir lider olarak tanıtarak istismar ettiğini ifade etti.
27 Temmuz 2024
İşaretlediklerim