Aytunç Erkin, Hatay'da Lütfü Savaş'ın oluşturduğu kadronun gücünden ve CHP'nin yereldeki konumundan bahsediyor. Hatay İl Örgütü, ilçe örgütleri ve vekillerin Lütfü Savaş dışında başka bir seçeneği olmadığını belirttiği bir toplantıdan ve AREA tarafından yapılan bir ankette Lütfü Savaş'ın yüzde 46.7 oy alarak önde olduğu bilgisinden söz ediliyor. Ayrıca, Savaş'ın anket sonuçlarındaki değişiklikler hakkında soruları ve Murat Karan ile yapılan bir görüşme detayları yer alıyor. Karan, Hatay'da yapılan anketin sonuçlarını ve Lütfü Savaş'ın siyasi stratejisini değerlendiriyor.
21 Şubat 2024

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Yaylıca'da bir halk buluşmasında konuşma yaparken bir kişi tarafından sahneden itilerek saldırıya uğradı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Savaş saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğünü ve kendisine karşı bir kastının olmadığını belirtti. Savaş, saldırı sonrası zarar görmediğini ve mitinge devam ettiğini ifade etti.
22 Mart 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde nüfus 900 bini aştı ve su kaynakları yetersiz kaldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bayram süresince ve yaz boyunca su ihtiyacı duyan vatandaşlara ücretsiz su temini sağlanacağını belirtti. Hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlıklı suya ulaşması için çalışmalarını sürdürecek.
16 Haziran 2024

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda yer alan Şuveyrif bölgesinde, bir toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedi bulundu. Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kriminal Araştırmalar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bulunan cesetlerden DNA örnekleri alındığı ve kimlik tespiti çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Cesetler, Şuveyrif bölgesinden sorumlu başsavcılığın belirlediği bir mezarlığa defnedildi.
22 Mart 2024
İşaretlediklerim