Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024

Buckingham Sarayı, Kral 3'üncü Charles'ın kanser teşhisi aldığını ve tedavi gördüğünü duyurdu. Kral, tedavi sürecinde resmi devlet görevlerine devam edecek ancak halka açık etkinliklere katılmayacak. Kanserin erken teşhis edildiği ve Charles'ın kemoterapi tedavisine başlandığı belirtildi. Kral'ın kanser türü açıklanmazken, prostat kanseri olmadığı ifade edildi.
5 Şubat 2024

Buckingham Sarayı, Kral 3'üncü Charles'a prostat büyümesi tedavisi sırasında kanser teşhisi konulduğunu açıkladı. Prostat kanseri olmadığı belirtilirken, kesin kanser türü hakkında bilgi verilmedi. New York Times'a konuşan uzmanlar, kanserin prostat tedavisi sırasında farklı yöntemlerle teşhis edilmiş olabileceğini ve mesane kanseri veya melanoma gibi prostat dışı kaynaklı kanserlerin prostata yayılabileceğini belirtti. Kral Charles'ın kesin kanser türü ve teşhis yöntemi hakkında şu an için net bir bilgi bulunmamaktadır.
7 Şubat 2024

Pokemon serisinin dizileri, filmleri ve video oyunlarında Misty ve Jessie karakterlerini seslendiren Rachael Lillis, 46 yaşında meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Lillis'in ölümünü, Ash Ketchum karakterini seslendiren Veronica Taylor duyurdu ve Lillis'in olağanüstü bir yetenek olduğunu belirtti. Lillis, 1978'de New York'ta doğmuş ve seslendirme sanatçılığı yapmadan önce opera eğitimi almıştı. Kariyeri boyunca Pokemon'un 423 bölümünde seslendirme yapmış ve 2019 yapımı Detective Pikachu filminde de Jigglypuff'ı seslendirmişti.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim