Kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,22 oy alan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turu için destekçileri ve ittifak genel başkanlarıyla görüşmeler yapacağını duyurdu. Oğan, seçim sürecini doğru yönettiklerini ve seçim sonuçlarını etkilediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin krize düşmesine izin vermeyeceklerini ve milletin hayrına kararlar alacaklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ilk turda yüzde 5,17 oy almasının ardından ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karar, ittifak ortakları Adalet Partisi ve Zafer Partisi tarafından eleştirildi. Adalet Partisi, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu ve Zafer Partisi'nin de benzer bir açıklama yapması bekleniyor. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Oğan'ın kararını yönetimde yer alma ihtimaline bağladığını ve bu durumun siyasi ahlaka uygun olmadığını ifade etti.
23 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir video mesaj yayınlayarak Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ve ülkücülere, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a imza vermeleri için çağrıda bulundu. Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı sorununa ve Türk milliyetçilerinin siyasi istismara uğramasına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan'ın şu ana kadar topladığı imza sayısı 25 bin 925 olarak açıklandı ve imza verme işlemi 27 Mart'ta sona erecek.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığı için, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Bu bağlamda, hem muhalefet hem de iktidar partileri, Oğan ve diğer ittifak bileşenleriyle görüşmeler yapıyor. İki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oğan'dan sonra, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.
21 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023

Kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan, seçmenlerine ikinci turda da kendisine destek verdikleri ve Türkiye'nin istikrarı yönünde oy kullandıkları için teşekkür etti. Oğan, yeni bir dönemin başladığını ve kazananın Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, Türk milleti olduğunu belirtti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede bir mutabakat metni üzerinde çalışıldı ve detayların yarın saat 11:00'de yapılacak ortak basın toplantısında açıklanacağı belirtildi. Bu görüşme, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının sonrasında gerçekleşti.
23 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın da adaylıktan çekileceği iddia edildi. Oğan, bu iddiaları Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile yalanladı ve seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tür söylentileri dile getiren gazeteci İsmail Saymaz'a tepki göstererek, kendisi hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Sinan Oğan'ı destekleyen Adalet Partisi ve Zafer Partisi, ittifakın dağıldığını açıkladı. Adalet Partisi ikinci turda Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini, Özdağ ise kararını daha sonra açıklayacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından TİP, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararına, Erdoğan ve Oğan'ın yüzlerinin montajlandığı bir görselle ve 'Kaybedeceksin Erdoğan' mesajıyla tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir YouTube programında kendisinin tanındıkça sevileceğini ve rakipleri hakkında eleştirilerde bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlendikçe daha çok nefret edileceğini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendikçe yorucu bulunacağını ve Muharrem İnce'nin ise dinlendikçe oy kaybedeceğini öne sürdü. Ayrıca, geçmişte Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin bir ittifak içinde olduğunu ancak İnce'nin WhatsApp mesajıyla ve Doğru Parti'nin ayrılmasıyla bu ittifakın dağıldığını belirtti. Oğan, ittifakın amacının kararsız seçmenleri ikna etmek ve HDP'yi kilit parti konumundan çıkarmak olduğunu ifade etti.
25 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merak konusu olmuştu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan'ın bu kararını memnuniyetle karşıladığını ve Oğan'ın vurguladığı konularla AKP'nin benzer görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Yıldırım, özellikle Türkiye'nin üniter yapısı ve bağımsız bütünlüğü gibi konularda aynı görüşte olduklarını belirtti.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş, ancak Yavaş ve İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alması üzerine bu çağrısını geri çekmişti. Muharrem İnce ile ittifak yapacaklarını açıklamış, ancak İnce'nin ittifaktan ayrılması sonrası, Özdağ eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyeceklerini belirtti. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile oluşturdukları 'ata ittifakı'nı kamuoyuyla paylaşacak.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Oğan, destek kararını gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. Kendisiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Oğan, bu taleplerin sığınmacıların gönderilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi konuları içerdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu tutumuna karşı çıktılar.
19 Mayıs 2023

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini öne sürdü. Seçimlerin ilk turunda Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan sırasıyla yüzde 49,50, 44,89 ve 5,17 oy almıştı. Oğan, ikinci turda destekleyecekleri tarafı açıklamadan önce 'istikrar' vurgusu yapmıştı. Selvi, Oğan'ın Erdoğan ile dört maddelik bir mutabakata vardığını ve bu mutabakatın terörle mücadele ve sığınmacı politikalarını içerdiğini belirtti.
22 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, daha önce kendisine yayın yapmayan TRT'ye konuk oldu. Oğan, seçimlerin ilk turu öncesinde TRT'nin yayın politikasını protesto etmiş ve TRT'nin tarafsız olması gerektiğini vurgulamıştı. TRT'nin seçimlerin ilk turu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 32 saat, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise sadece 32 dakika yayın zamanı ayırdığı belirtilmişti. Oğan, TRT'ye konuk olacağını Twitter hesabından duyurdu.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını şaşırtıcı bulmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Oğan'ın kararı sonrası, ilk turda ona oy veren seçmenlerin ikinci turda kime oy verecekleri belirsizliğini koruyor. Adalet Partisi'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması ve Zafer Partisi'nin de benzer bir eğilim içinde olması dikkat çekiyor.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim