İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Ortak Akıl Platformu üyesi Ethem Baykal, partinin 24 Haziran'da yapılacak olan üçüncü olağan kurultayına katılmayacağını veya katılırsa boş oy kullanacağını belirtti. Baykal, partide oligarşik bir yapı olduğunu ve kurultay için demokratik bir ortamın sağlanmadığını iddia etti. Ayrıca, kurultayın bayram öncesine planlanmasını eleştirerek, bu durumun akli selim delegelerin katılımını engellemeyi amaçladığını öne sürdü. Baykal, parti içindeki bu durumun sorumlusunun Meral Akşener olduğunu ifade etti ve İYİ Parti'den istifa etmeyeceğini, zorluklara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.
21 Haziran 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

Eski bakan ve CHP üyesi Yaşar Okuyan, partiden atılmasını hukuki bulmadığını belirterek, bu durumun parti tüzüğüne aykırı olduğunu ifade etti. Okuyan, İYİ Parti çevrelerinin bu durumdan rahatsız olduğunu ve ortalığı karıştırdığını iddia etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini öne sürdü. Okuyan, CHP'den atılma sürecinin ardından istifasını verdiğini duyurdu.
23 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, parti içinden birkaç isim genel başkanlık için adaylıklarını duyurdu. Bu isimler arasında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve TBMM Grup Başkanvekili Dervişoğlu bulunuyor. En son olarak, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın da adaylığını sosyal medya üzerinden ilan etti. Aydın, partiyi yeniden ayağa kaldırmak ve Türkiye'ye umut olmak amacıyla aday olduğunu belirtti.
8 Nisan 2024

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, genel merkez önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akşener'in bu hamlesini 'seçimi kaybetmeyi önleme hamlesi' olarak değerlendirdi. Tatlıoğlu ayrıca, Akşener'in altılı masa toplantısında ortak aday konusunda imzaladığı bildiride bir sorun olmadığını, sorunun adayda olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

Memleket Partisi'nin kurucu ve Parti Meclisi üyesi Eşber Atila, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesinin bir görev olduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Muharrem İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini açıkladı.
30 Mart 2023

İYİ Parti İzmir milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray arasında yaşanan gerginlik sürmektedir. Temayül yoklaması sonrası İzmir 1. bölgede Dervişoğlu 1. sıra, Çıray ise 2. sıra aday olarak gösterilmiş, Çıray adaylıktan çekilmiştir. Dervişoğlu, Çıray'ı sert bir dille eleştirirken, Çıray ise bu durumu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e etiketleyerek şikayet etmiştir. Daha önce de Dervişoğlu, Çıray'ı partilere zarar vermekle suçlamıştı.
27 Nisan 2023

Alp Altınörs, İYİ Parti'nin AKP ve CHP tarafından parçalandığını ve milletvekili istifalarının bu durumu gösterdiğini belirtiyor. Meral Akşener'in Saray'ı ziyaret etmesi, İYİ Parti'nin iktidar planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Anayasa değişikliği için gerekli olan 360 milletvekili sayısına ulaşamayan Cumhur İttifakı, İYİ Parti milletvekillerini hedef alıyor. İYİ Parti'nin mevcut genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Akşener'in Saray ziyaretini eleştiren bir milletvekilini partiden atmaya çalışması, partideki dağılma eğilimini artırıyor.
28 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın ortak aday konusunda anlaşma sağlayamamasının ardından İYİ Parti, olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında İYİ Parti yetkilileri ve milletvekilleri, Türkiye'nin iyi olacağına dair mesajlar verdi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, altılı masa toplantısında bir aday üzerinde mutabakat sağlanmadığını belirtti. İYİ Parti'nin 81 il başkanı ve tüm milletvekilleri ile yapılacak toplantılar sonrasında parti adına bir açıklama yapılması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Aynı araştırmada AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 28,9 olarak belirlendi. Diğer anket şirketleri MetroPOLL, Yöneylem ve ORC'nin sonuçları ise İYİ Parti ve AKP için farklı oranlar gösteriyor. ORC'nin son anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,1 olarak ölçüldü ve bu oran önceki ankete göre 1,6 puanlık bir artış gösterdi.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Eski milli futbolcu ve şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları yapmaktadır. Zan, seçim afişinin indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermiş ve afişleri indiren ekibi deprem haftasında da görmek istediğini belirtmiştir. Ayrıca, halkın 14 Mayıs'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etmiştir.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim