Kırklareli'nde Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir takside altı düzensiz göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan taksinin sürücüsü H.G., insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı ve araca el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.
18 Eylül 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen 'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimler, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapıldı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
25 Haziran 2024

Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın Meriç bölgesinde görev yapan beş sınır polisi, insan kaçakçılığı yapmakla suçlanarak gözaltına alındı. Polislerin, insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyle bağlantılı oldukları iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polislerin telefon görüşmeleri Ekim 2022'den itibaren dinlenmeye alınmış. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Yunanistan Polis Teşkilatı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023

İzmir'in Çeşme ilçesi Kleopatra Koyu'nda bir lastik botun batması sonucu beş göçmen yaşamını yitirdi. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek beş göçmenin cansız bedenine ulaştı ve denizde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Olayla ilgili olarak göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda bir ikamete yapılan operasyonda iki şüpheli göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.
13 Kasım 2023

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitrios Kairidis, Türkiye ile yeni bir mülteci anlaşması yapılması gerektiğini ifade etti. Kairidis, Türkiye'nin göçmenlerin Doğu Akdeniz rotasını kontrol etmesi sebebiyle göçte kilit ülke olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye ile AB arasında 2016'da imzalanan ve göçle mücadele etmeyi amaçlayan anlaşmanın Türkiye tarafından uygulanmadığını savundu.
9 Eylül 2023

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda altı gün önce başlayan ve kontrolsüz şekilde yayılan orman yangını nedeniyle 19 bin kişi tahliye edildi. Yunanistan İklim Bakanlığı, bu tahliye operasyonunun ülkede şimdiye kadarki en büyük tahliye operasyonu olduğunu belirtti. 16 bin kişi karadan, 3 bin kişi denizden tahliye edildi ve can kaybı yaşanmadı. Yangın nedeniyle dokuz kişi solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
23 Temmuz 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan beş kişinin yakalandığını duyurdu. Edirne'de görev yapan Hudut Kartalları, bu kişileri yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan dört tanesinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
3 Ekim 2023

Antalya'nın Kaş ilçesinde sahil güvenlik ekipleri, cezaevinden izinli çıkıp teslim olmayan firari M.H.K'yı yüzerek Yunanistan'a bağlı Kızılhisar Adası'na geçmeye çalışırken yakaladı. Firari, Kaş Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay, Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleştiği için iki ülke arasında güvenlik ve sınır kontrolü konularında dikkat çekici bir durum oluşturdu.
15 Ağustos 2024

Muğla il sınırları içinde bulunan Keçi Adası, Yunanistan tarafından ilhak edildi. Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a göre, Yunanistan 2004 yılından bu yana İzmir, Muğla, Aydın il sınırları içinde 20 ada ve 2 kayalığı işgal etmiş ve şimdi de Keçi Adası'nı topraklarına katmıştır. Keçi Adası'nda Yunan İlkokulu öğrencileri ve Yunan vatandaşları ile birlikte ilhak kutlamaları yapıldı. Emekli Albay Yalım, Türkiye'nin seçim meşguliyeti sırasında Yunanistan'ın bu adımlarını atmasını eleştirdi ve Türk hükümetinin Yunanistan'a nota vermediğini belirtti.
31 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında Türkiye'deki düzenli göçmen sayısının 4 milyon 888 bin 286 olduğunu açıkladı. Bu göçmenlerin biyometrik kayıtlarının bulunduğunu ve konumlarının bilindiğini belirtti. Yerlikaya, düzensiz göçmenlere karşı yıllardır mücadele ettiklerini ve bu kapsamda İstanbul'da dokuz göç mobil noktası kurduklarını ifade etti.
26 Temmuz 2023

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkardığını ifade etti. Yıl başından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engellediklerini belirten Erdoğan, suça bulaşan veya kaçak olarak ülkemizde bulunanları tespit edip süratle sınır dışı ettiklerini söyledi. Ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların yapımının devam ettiğini ve bu konutların tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon kişinin vatanlarına dönebileceğini belirtti.
22 Ağustos 2023

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen Yunanistan plakalı bir otomobilde, kanguru, alpaka, papağan, uçan sincap ve Patagonya marası gibi cins hayvanlar ele geçirildi. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yapılan aramada, otomobilin bagajında ve içinde toplam 42 hayvan bulundu. Sürücü gözaltına alınırken, yakalanan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.
30 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de adreslerinde bulunamayan 729 bin Suriyelinin Avrupa'ya geçtiğini belirtti. Yerlikaya, Türkiye'de 4 milyon 437 bin 329 kayıtlı yabancı bulunduğunu ve yeni göç politikaları kapsamında ikamet izinlerinin noterlerden alınabileceğini açıkladı. Ayrıca, adres güncellemesi yapmayan Suriyelilere 90 gün süre verildiğini ve bu sürenin sonunda kamu hizmetlerinin askıya alınacağını ifade etti. Frontex'in verilerine göre, son beş yılda 996 bin Suriyeli Doğu Akdeniz ve Batı Balkanlar üzerinden Avrupa'ya geçti.
14 Ağustos 2024

Denizli'nin Çardak ilçesindeki bir çiftliğe düzenlenen operasyonda, dokuz düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerden üçü, farklı suçlardan toplamda 139 yıl bir ay dokuz gün kesinleşmiş hapis cezasına sahipti. Bu üç göçmen cezaevine gönderilirken, diğer altı göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyon, Denizli Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi.
5 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de geçici koruma altındaki 3 milyon 103 bin Suriyeli'den 729 bininin beyan ettikleri adreslerde bulunamadığını açıkladı. Yerlikaya, bu kişilere adreslerini güncellemeleri için Türkçe, İngilizce ve Arapça uyarılar gönderildiğini ve süre dolduğunda eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden faydalanamayacaklarını belirtti. Ayrıca, düzensiz göçle mücadele kapsamında 4 milyon kişinin Türkiye'ye girişinin engellendiğini ve 22 bin 987 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini ifade etti. Yerlikaya'nın konutunda iki yabancının kayıtlı olduğu iddiası üzerine müfettiş görevlendirildiği de belirtildi.
5 Ağustos 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024

Erzurum'un Aziziye ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan bir araçta 17 Afgan düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, ülkede yasadışı bulunmaktan dolayı toplam 308 bin lira para cezasına çarptırıldı. Aracı kullanan E.K. ve beraberindeki T.A. ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
6 Eylül 2024
İşaretlediklerim