Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin ilk askeri turbofan motorunun başarıyla çalıştırıldığını açıkladı. Bu gelişme, Milli Muharip Uçak KAAN projesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, motorun millî motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldığını ve test sürecinin sonunda KIZILELMA ve ANKA-3 projelerinin bu motoru kullanacağını belirtti.
9 Mart 2024

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nın, Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi ile birlikte bugün dünyaya dönmesi beklenmektedir. SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, ekip Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrıldıktan sonra TSİ 17:05'te dünyaya iniş yapmayı planlamaktadır. Ancak, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılması ve iniş yapması hava koşullarına bağlıdır. Daha önce ekibin dönüşü üç kez ertelenmiştir.
7 Şubat 2024

İtalya, Alman silah üreticisi Rheinmetall'dan 15 yıllık bir döneme yayılacak şekilde en az 350 Lynx zırhlı muharebe aracı ve 200'den fazla Panther ana muharebe tankı satın alacak. Satın alma sözleşmesinin toplam değeri 20 milyar avro olarak belirtilirken, bu siparişin Rheinmetall'in tarihindeki en büyük sipariş olduğu bildirildi. İtalya, bu siparişle kara kuvvetlerini modernize etmeyi hedefliyor. Ayrıca, Rheinmetall ve İtalya'nın önde gelen savunma sanayisi firmalarından Leonardo'nun ortak bir şirket kuracağı açıklandı.
3 Temmuz 2024

111. Fransa Bisiklet Turu'nu BAE Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar kazandı. 29 Haziran'da başlayan ve 23 gün süren turda Pogacar, son etabı da zirvede tamamlayarak altıncı etap galibiyetini elde etti. Genel klasmanda 83.38.56'lık zamanıyla en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark atan Pogacar, 2020 ve 2021'den sonra üçüncü zaferine ulaştı. Genel klasmanda ikinci Jonas Vingegaard, üçüncü ise Remco Evenepoel oldu.
21 Temmuz 2024

Rus savunma sanayi şirketi Kalaşnikof, 2024 yılının ilk yarısında gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırdığını açıkladı. Şirketin askeri ve sivil ürün üretimi de yüzde 50 oranında arttı. Bu artış oranlarıyla ilgili hacimsel veya mali detaylar paylaşılmadı. Kalaşnikof, Kasım 2022'de Rus ordusuna askeri teçhizat tedarikinde koordinatör olarak görevlendirilmişti.
22 Temmuz 2024

Rockstar Games, merakla beklenen video oyunu Grand Theft Auto (GTA) 6'nın 2025 sonbaharında çıkacağını duyurdu. 8 Kasım 2023'te oyunun duyurusu yapılmış ve 5 Aralık'ta fragmanı yayınlanmıştı. Fragmanda oyunun Vice City'de geçeceği ve iki ana karakterin olacağı görülüyor. Take-Two Interactive, son mali açıklamasında oyunun çıkış tarihini doğruladı.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim