Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, 'ABD'yi yanıltmak için komplo kurma' dahil dört yeni suçlama yöneltildi. Washington DC Bölge Mahkemesine sunulan iddianamede, Trump'ın 2020 başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarda kalmaya kararlı olduğu ve seçim sonuçlarıyla ilgili yalanlar yaydığı belirtildi. Trump'ın 3 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Trump, kendisine suçlama yöneltileceğini sosyal medya platformu TruthSocial'da duyurmuştu.
2 Ağustos 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, platform Türkiye'de yasal talepler doğrultusunda bazı haber içeriklerini engellemeye başladı. Diken'in 'Hatay'da sekiz ceset saatlerdir yerde' başlıklı haberi ve BirGün'ün 'Askeriyede darp ve baskı iddiası' başlıklı haberi, Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatıldı. İfade Özgürlüğü Derneği kurucusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter'ın bu uygulamasının yeni olmadığını, ancak seçim öncesinde sansür uygulamalarının artabileceğini belirtti.
16 Mart 2023

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın şirketi X, aynı isimli bir başka şirket olan 'X Social Media LLC' tarafından dava edildi. Florida merkezli reklam ajansı, Musk'ın şirketinin 'haksız rekabet ve ticari marka ihlali' nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Musk'ın 'X' ismini kullanmasının yasaklanması ve yüklü miktarda tazminat talep ediliyor. Twitter'ın isminin 'X' olarak değiştirilmesiyle reklam ajansının gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor.
3 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, başkanlık döneminde yasaklamak istediği TikTok'ta hesap açtı. Trump, TikTok'u ulusal güvenlik gerekçesiyle kapatmak istemiş ancak Federal Mahkeme buna izin vermemişti. Trump'ın TikTok'a katılmasının, genç seçmenlere ulaşma stratejisinin bir parçası olduğu düşünülüyor. Trump'ın TikTok'taki takipçi sayısı kısa sürede 2 milyona ulaştı.
2 Haziran 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun ismini 'X' olarak değiştireceğini ve yeni adresinin 'X.com' olacağını duyurdu. Musk'ın şirketlerinde 'X' harfinin sıkça kullanıldığı biliniyor. Örneğin, ilk internet bankacılığı şirketi 'X.com', uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve yapay zeka şirketi 'xAI'. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinde olduğunu belirtirken, 'X' harfini sevdiğini de ifade etti.
24 Temmuz 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Twitter'a daha az vakit ayıracağını açıklayarak Tesla yatırımcılarının endişelerini hafifletti. Musk'ın Twitter'a odaklanması Tesla hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Ancak Musk'ın Twitter'dan istifa etmeyi düşündüğünü belirtmesi ve Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak ataması, Tesla'ya daha fazla zaman ayırabileceği beklentisini güçlendirdi. Musk, Tesla yatırımcılarıyla yaptığı yıllık toplantıda Twitter'ın artık daha dengeli bir şirket olduğunu ve bu nedenle Tesla'ya daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yeni dijital hizmetler düzenlemesi nedeniyle platformu Avrupa Birliği'nden çekmeyi düşünüyor. Bu, Avrupa Birliği'nin Twitter'da şiddet içerikli ve dezenformasyon içeren yasa dışı içeriklerin kaldırılması için Musk'a verdiği 24 saatlik sürenin ardından geldi. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şiddet içerikli paylaşımlarla ve dezenformasyonla mücadele ettiklerini ve Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattıklarını belirtti. Ancak, AB bu açıklamayı yeterli bulmayarak Twitter hakkında bir soruşturma başlattı.
19 Ekim 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformdaki haber bağlantılarında görsel ve başlığın kalkacağını duyurdu. Bu değişiklikle beraber haber bağlantılarında sadece görsel yer alacak. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinin olduğunu dile getirirken, Çin merkezli dev platform WeChat'ten övgüyle söz ediyor. Ancak, daha önce birçok teknoloji firması, bankacılık devleri karşısında bu yola çıkmış ve uzayan onay süreçleriyle rekabet karşısında vazgeçmişti.
23 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren Twitter anketlerinde sadece mavi tikli yani onaylanmış hesapların oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' bölümünde bu hesapların önerileceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldıktan sonra platformda birçok değişiklik yaptı, bunlardan biri mavi tikin paralı hale getirilmesiydi. Musk, bu değişikliklerin bot hesaplarla mücadelede etkili olacağını savunuyor. Ayrıca, hizmet şartlarına uygun ve insan taklidi yapmayan bot hesaplarının doğrulanmasında bir sorun görmediğini belirtti.
28 Mart 2023

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Elon Musk, Twitter üzerinden yapılacak yenilikleri paylaştı. Bu yenilikler arasında özel mesajlarda (DM) şifreleme sistemi ve sesli/görüntülü sohbet özelliği bulunuyor. Musk, şifreli DM'lerin çok yakında kullanıma sunulacağını ve bu sayede kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan dünya genelindeki insanlarla iletişim kurabileceğini belirtti.
10 Mayıs 2023

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu atadı. Analistler, bu atamanın Musk'ın Tesla'ya daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyacağını ve bu durumun Tesla yatırımcıları için olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor. Musk'ın Twitter'a olan yoğun ilgisi, Tesla hisselerinin performansını olumsuz etkiliyordu ve yatırımcılar arasında yönetim zafiyeti endişelerine yol açıyordu. Musk'ın Twitter'dan ayrılma ihtimalinin artması Tesla hisselerinin değer kazanmasına sebep olmuştu.
13 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, birkaç yıldır hiç aktivite göstermeyen hesapların temizleneceğini ve bu nedenle kullanıcıların takipçi sayılarında düşüş yaşayabileceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, silinecek tweet'lerin tarihsel değere sahip olduğunu savunarak hesapların tamamen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Musk ise hesap ve tweet'lerin arşivleneceğini yanıtladı.
9 Mayıs 2023
İşaretlediklerim