Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'ne bağlı Kapısuyu Köyü'nde bulunan ve halkın ücretsiz olarak kullandığı kamuya ait plaj, kaymakamlık tarafından on yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. İhale, 19 Haziran'da yapılacak ve yıllık kira bedeli olarak 150 bin TL isteniyor. Yerel halk ve Kapısuyu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Fırtına, ihaleye çıkarılan plaja karşı olduklarını belirtti.
13 Haziran 2023

Kars'ın Akyaka ilçesinde, ayağına ip dolanan ve bu ipin elektrik kablosuna takılması sonucu elektrik direğinde mahsur kalan bir karga, vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kurtarıldı. Elektrik dağıtım şirketi ARAS ekipleri, elektrik akımını keserek direğe çıkıp kargayı güvenli bir şekilde kurtardılar. Kurtarılan karga, hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldıktan sonra su içirilerek doğaya salındı.
8 Temmuz 2023

Birleşik Krallık'ın Oxford şehrinde meydana gelen gizemli patlamanın, yıldırım düşmesi sonucu olduğu belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görsellerde gökyüzünü aydınlatan büyük bir alev topu görülüyor. Patlamanın, gıda atıklarını biyogaza dönüştüren Severn Trent Green Enerji Santrali'nde meydana geldiği ve yıldırımın, tesisteki biyogaz tanklarından birini patlattığı açıklandı. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.
2 Ekim 2023
İşaretlediklerim