Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi ve 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadesini kullandı. Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurdu. Özdağ, Türkiye'nin sığınmacı sorununa dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusundaki politikalarını desteklediklerini belirtti. Özdağ, seçmenlere Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu. Bu açıklama, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından geldi ve Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeler sonucunda bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.
24 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığa başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yükseköğrenim diploması talep etmesi, sosyal medya platformu Twitter'da geniş yankı buldu. Kullanıcılar, bu talebi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'tartışmalı diploması' ile ilişkilendirerek 'çifte standart' olarak değerlendirdi. Marmara Üniversitesi'nin daha önce Erdoğan'ın diploması ile ilgili talepleri 'kişisel veri' gerekçesiyle reddettiği hatırlatıldı. Twitter kullanıcıları konuyla ilgili alaycı ve eleştirel yorumlar paylaştı.
21 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldıktan sonra, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği merak konusu oldu. Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklarken, Oğan Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin kararını bağımsız olarak açıklayacağını ve bu akşam Kılıçdaroğlu ile tekrar görüşeceğini belirtti. Özdağ, yarın saat 11:00'de partisinin kararını açıklayacak.
23 Mayıs 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda %5.17 oy alan Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması, Twitter'da çeşitli tepkilere neden oldu. Oğan'ın bu kararı, daha önce 'Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve istikrarı'na vurgu yaparak duyurmuştu. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Oğan'ın destek kararı sosyal medyada eleştiri ve hayal kırıklığı ifadeleriyle karşılandı.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merak konusu olmuştu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan'ın bu kararını memnuniyetle karşıladığını ve Oğan'ın vurguladığı konularla AKP'nin benzer görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Yıldırım, özellikle Türkiye'nin üniter yapısı ve bağımsız bütünlüğü gibi konularda aynı görüşte olduklarını belirtti.
22 Mayıs 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP), Düzce'de seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarının fotoğraflarını parti araçlarına yerleştirdi. Ancak ikinci sıra kadın milletvekili adayı Çiğdem Kulalı Seçkin'in fotoğrafı yerine sadece adı ve bir siluet kullanıldı. YRP kaynakları, Seçkin'in kendi isteğiyle fotoğrafının kullanılmadığını belirtti. Parti yetkilisi, siluet kullanımının bir yanlışlık olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında, 14 Mayıs'ın Türkiye'de seçimler için muhtemel tarih olarak öne çıktığı belirtiliyor. Hürriyet gazetesi, seçim takvimine ilişkin detayları paylaştı. Takvimde, cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi, kamu görevlileri ve belediye başkanlarının istifa etme süreleri gibi önemli tarihler yer alıyor. Seçim kararının Meclis'te alınması gerektiği, ancak AKP ve MHP'nin gerekli çoğunluğa sahip olmadığı için Erdoğan'ın kararnameyle Meclis'i feshederek seçime gitmesinin beklendiği ifade ediliyor.
19 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı ve Manisa Milletvekili adayı Fidel Okan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini Twitter üzerinden duyurdu. Okan, bu desteğin gerekçesi olarak 'FETÖ unsurlarının' temizlenmesi gerekliliğini belirtti. Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmiş ancak destekçilerini herhangi bir adaya yönlendirmemişti.
13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ı destekleyen Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan ata ittifakı genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz, daha önce Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için belirli şartlar öne sürmüş ve bu şartlar arasında Oğan'a etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve ittifak partilerine bakanlık verilmesi gibi talepler bulunuyordu. Resmi kararın Kılıçdaroğlu'nun Adalet Partisi genel merkezine yapacağı ziyarette açıklanacağı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun ardından bir açıklama yaptı. Erdem, seçimlerde isimlerin önemli olmadığını ve tek adam rejiminin değişmesi için çalışmayanların tarih önünde hesap vereceğini belirtti. Ağıralioğlu, istifasından önce Millet İttifakı ve özellikle CHP ile HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
29 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulasını onayladı. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk tarafından yapılan açıklamada, pusulanın onaylandığı ve Türk demokrasisi için hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Oy pusulasında sırasıyla Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yer alıyor.
13 Nisan 2023

Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs tarihine atıfta bulunarak, muhalefeti 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi ve halkın bu gruplara 'Yeter' diyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak, 14 Mayıs'ta 'yerli ve milli şef'e karşı 'Yeter, söz milletindir' diyeceklerini ifade etti. Uysal, yolsuzluklar, yasaklar ve 'tek adam rejimi'ne karşı olduklarını belirtti.
18 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin emek ve özgürlük ittifakı kapsamında seçimlere zarar vermemeyi esas alarak katılacağını açıkladı. HDP'nin Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak liste önerisine karşılık TİP, bazı şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini duyurdu. Erkan Baş, ittifakın kazandığı mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak durduklarını ve seçim bölgelerinin belirlenmesinde diğer muhalefet güçlerine zarar vermemeyi amaçladıklarını ifade etti.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim