Kuraklık nedeniyle Edirne'deki Tunca Nehri'nde su seviyesi dip seviyeyi gördü ve bazı yerlerde su akışı tamamen durdu. Nehrin Bayezid Köprüsü ve Tunca Köprüsü altındaki bölümlerde su akışı durmuş, yüzey yosun ve su mercimekleriyle kaplanmış durumda. Tarımsal sulamada da kullanılan nehrin debisi Devlet Su İşleri’nin Suakacağı İstasyonu’nda saniyede 2 metreküp olarak ölçüldü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte nehir yatağı ortaya çıktı ve nehirdeki çöpler su yüzüne çıktı.
22 Ağustos 2024

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Ordu'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışlar nedeniyle Bülbül Deresi'nin debisi yükseldi ve bazı noktalardan taştı. Altınordu ilçesindeki Süleymanfelek ve Zübeyde Hanım caddeleri su altında kaldı, esnaf iş yerlerindeki su ve çamuru temizlemeye çalıştı. Bölgedeki kara yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı ve Altınordu Belediyesi ekipleri tıkanan rögar ve su kanallarını açma çalışmalarına başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dere taşkınının yarattığı tahribat gözlemlendi.
9 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde nüfus 900 bini aştı ve su kaynakları yetersiz kaldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bayram süresince ve yaz boyunca su ihtiyacı duyan vatandaşlara ücretsiz su temini sağlanacağını belirtti. Hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlıklı suya ulaşması için çalışmalarını sürdürecek.
16 Haziran 2024

Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, Türkiye'nin su kaynaklarının nüfus artışı ve iklim değişikliği nedeniyle azalabileceğini ve ülkenin su fakiri olma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Türkiye'de kişi başına düşen su miktarının 1312 metreküp olduğunu ve bu değerin 2050'li yıllarda 1000 metreküpün altına düşebileceğini ifade etti. Özellikle Konya, Akarçay, Burdur, Gediz, Büyük Menderes ve Küçük Menderes havzalarında su kıtlığı yaşandığını vurgulayan Akca, tarımsal üretimde suya göre tarım tedbirlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.
28 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki barajların doluluk oranı %18.88'e düştü. Bu durum, kentin su kaynaklarının azaldığını gösteriyor. Yetkililer, İstanbulluların su kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını istedi.
30 Ekim 2023

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yüzde 25'in altına düştü. Mayıs ayında yüzde 48,58'e kadar ulaşan doluluk oranı bugün yüzde 24,97 olarak hesaplandı. Bu, son 9 yılın aynı dönemine göre barajlardaki en düşük seviye anlamına geliyor. Büyükçekmece Gölü'nde ise doluluk oranı yüzde 4,83'e düştü ve bu son 10 yılın en düşük verisi olarak kaydedildi.
19 Eylül 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son 10 günde yüzde 2,41 azalarak yüzde 34,54 olarak ölçüldü. Bu yıl mayıs ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35'in altına düştü. İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 3 milyon 229 bin metreküp olarak kaydedildi. Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken su miktarı bugün itibariyle 300,02 milyon metreküp seviyesinde kaydedildi.
11 Ağustos 2023

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından, afetzedelere 1 Haziran'a kadar su faturası kesilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, yıkılmış ve yıkılacak binaların geçmişe dönük su borçlarının da silineceğini belirtti. Belediye, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmektedir.
25 Nisan 2023

Ankara'da dün akşam başlayan ve bugün akşam saatlerinde tekrar etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, şehirdeki hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar su birikintileri nedeniyle kullanılamaz hale geldi, trafikte aksamalar meydana geldi ve bazı araçlar yolda kaldı. Ayrıca, Sıhhiye bölgesinde yol çökmesi gibi altyapı sorunları da yaşandı. Ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.
1 Mayıs 2024

İSKİ, küresel iklim değişikliği kaynaklı kuraklık sebebiyle İstanbullulara su tasarrufu yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Günlük su kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesinin önemine vurgu yapılarak, israfın önlenmesi için pratik öneriler sunuldu. Bu öneriler arasında musluk tamiri, duş süresinin kısaltılması ve makine kullanımında tam kapasite beklenmesi gibi tasarruf yöntemleri yer aldı.
18 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, artan maliyetler ve enflasyonu gerekçe göstererek su fiyatlarına yüzde 12,94 oranında zam kararı aldı. Bu zamma göre, konut su tarifesinin ilk kademesi 16,50 liraya, köylerdeki tarife 4,12 liraya, iş yerlerindeki tarife ise 43,23 liraya yükseltildi. Oy birliğiyle alınan bu karar 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.
13 Haziran 2023

İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranları, düşük yağışlar ve artan su tüketimi nedeniyle endişe verici şekilde azalmaya devam ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı yüzde 22,36 olarak ölçüldü. Bu oran, son dokuz yılın aynı dönemine göre barajlardaki en düşük su seviyesi olarak kaydedildi.
12 Ekim 2023

Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da suya erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlar, Twitter üzerinden '#HataydaSuYok' etiketiyle bu duruma dikkat çekmeye çalışıyorlar. Birçok kişi ve kurum, su sıkıntısının çözülmesi için çağrıda bulunuyor ve acil yardım talep ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar, sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını belirtiyor.
3 Mart 2023

İSKİ, İstanbul'un Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde 19 Haziran Pazartesi günü başlayıp 24 saat sürecek bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti, Terkos-İkitelli İsale Hattı'nın İstanbul'un içme suyu sistemine dahil edilmesi çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Bu çalışma tamamlandığında İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasiteyle çalışacak ve bölgenin yüzde 30'unun su ihtiyacını karşılayacak.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim