Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden 'trollük dersleri' verdiğini ve devlet memurlarının şirket kurma yasağına rağmen Şen'e ait şirketlerin olduğunu iddia etti. Bu şirketlerin kamu ihaleleri aldığını ve Soylu ile ilişkili işler yaptığını belirtti. Ayrıca, 'Ebabil Hareketi' adlı bir grubun sosyal medya üzerinden itibar suikastleri düzenlediğini ve bu grubun finansmanının kamu kaynaklarından sağlandığını öne sürdü. Özel, bu iddiaların detaylarını bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.
12 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Trabzonspor maçında hakem kararlarına öfkelenerek takımını 73. dakikada sahadan çekti. Sarıalioğlu, VAR'ın beş dakikada karar verememesini eleştirdi ve Trabzonspor maçının tesadüf olduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu ifade etti. TFF ile görüşmeler yaptığını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takımın maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğini ve kararının arkasında durduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) süreci yönetememekle suçladı. Ayrıca, yerel seçimlerle ilgili olarak AK Parti ile ittifakın devam edeceğini ve cumhur ittifakının 31 Mart 2024 seçimleri için hazır olduğunu ifade etti. Bahçeli, ittifakın Türkiye Yüzyılı'na odaklandığını ve siyasi hesaplar yerine hedeflerin önemli olduğunu vurguladı.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası Türk futbolunun çatışma noktasına geldiğini ifade etti. Koç, TFF'nin olaylardaki tutumunu eleştirdi ve futbolun toplumsal huzura zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan toplantıda adil rekabet ve finansal sorunlar gibi konuların ele alındığını ve ilgili bakanları ziyaret edeceklerini belirtti. Koç, hakem sorunlarına ve Passolig'in kaldırılması gerektiğine de değindi.
13 Aralık 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı ziyaret etti. Üç saat süren görüşmede, 2010-2011 sezonu Süper Kupa maçının oynanması için iki kulübün birlikte başvuru yapma kararı alındı. Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu konuda yeterince inisiyatif almadığını belirtti ve en uygun zamanın bir sonraki sezon başlamadan önce olduğunu ifade etti. Hasan Arat ise bu tür ziyaretlerin diğer kulüplerle de yapılmasını istediğini vurguladı.
18 Aralık 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Özel, HDP'nin siyasi gücünü ve kilit rolünü vurgulayarak, kendi adaylarını çıkarma kararlarının doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca HDP'nin sol kanattaki partilerle kurduğu ittifakın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
9 Ocak 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023
İşaretlediklerim