Kremlin yetkilisi Sergei Kiriyenko, iç siyasetle ilgili yetkililere düzenlenen bir seminerde, Batı istihbarat teşkilatlarına karşı savunmasızlık endişeleri nedeniyle 1 Nisan'a kadar iPhone kullanmayı bırakmalarını söyledi. Toplantıya katılan bir kişinin ifadesine göre, yetkililere iPhone'ları ya atması ya da çocuklarına vermesi gerektiği belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, akıllı telefonların resmi işler için kullanılmaması gerektiğini, işletim sistemi ne olursa olsun akıllı telefonların şeffaf mekanizmalara sahip olduğunu ve resmi amaçlar için uygun olmadığını ifade etti.
21 Mart 2023

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 'ulusal morale zarar veren' veya 'düşman propagandasını yayan' kişiler ve medya kuruluşları hakkında gözaltı, mülkten çıkarma, yayın durdurma veya mala el koyma kararlarına olanak verecek bir düzenlemeyi yürürlüğe sokmayı planlıyor. Bu düzenleme, hem genel kamuoyu hem de yerel ve yabancı medya için geçerli olacak. İletişim bakanı, bir yayının 'düşmana yardım ettiğine' karar verirse, yayını durdurma, yayın ekipmanına el koyma, bir kişiyi yerinden etme ve kolluk kuvvetlerini harekete geçirme yetkilerine sahip olacak.
16 Ekim 2023

AKP MKYK üyesi ve eski İstanbul il başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Bünyamin Şenocak, Türk Telekom'un müşteri deneyimi şirketi AssisTT'de idari işler genel müdür yardımcılığına terfi etti. Daha önce 2021'de aynı şirkette İdari İşler Direktörü olarak işe başlayan Bünyamin Şenocak, Ocak 2023'e kadar bu pozisyonda görev yaptıktan sonra terfi aldı. Bu terfiyle birlikte, insan kaynakları ve idari işler genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Faruk Tüfekçi insan kaynakları genel müdür yardımcısı olarak atandı ve idari işler direktörlüğüne Faruk Çakmak getirildi.
15 Nisan 2023

Google Play Store, Android işletim sistemli cihazlarda Telegram'da Hamas ve İzzeddin Kassam Tugaylarının kanalına erişimi engelledi. Bu karar, Google Play Store'dan Telegram'ı indiren kullanıcıları etkileyecek. Telegram, kullanıcıların uygulamayı kendi internet sitesinden indirerek bu kanallara erişebileceklerini belirtti. İzzeddin Kassam Tugayları'nın ana Telegram kanalı şu anda 760 binden fazla aboneye sahip.
24 Ekim 2023

Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT'nin seçim döneminde iktidar partisi ve muhalefet partileri hakkında tek taraflı yayın yaptığını iddia ederek Üst Kurul'a şikayet etti. 40 günlük yayın kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1945 dakika, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP ise sadece 25 dakika ekranda yer aldı. Keser ve Taşcı, TRT'nin tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini ve gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını talep etti.
28 Şubat 2024

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK), vatandaşları telefon veya elektronik iletişim yoluyla kendilerine ulaşan ve 'Oy kullanacağınız sandık değişti' gibi yanıltıcı bilgiler veren sahte kişilere karşı uyardı. Kurum, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin yalnızca resmi internet sitesi, mobil uygulama, çağrı merkezi ve e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.
31 Mart 2024

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

Can Ataklı, AKP ve lideri Erdoğan'ın yanlışlarını kabul etmediğini, geri adım atmadığını ve hesap vermediğini belirtiyor. İktidarın, devletin ve medyanın büyük bir kısmını kontrol ederek bu durumu sürdürdüğünü ve rakipleriyle karşılaşmaktan kaçındığını ifade ediyor. Ayrıca, AKP yetkililerinin ve bürokratlarının, kendilerinden olmayanlarla iletişim kurmaktan kaçındığını ve sadece kendi medya kanalları üzerinden iletişim kurduğunu vurguluyor.
3 Mart 2024

Habertürk'te Murat Kurum'un konuk olduğu ve siyaset dışı konuların ele alındığı bir programın tarafsızlığı eleştirildi. Programda Kurum'un çocukluğu ve askerliği gibi kişisel konuların yanı sıra, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun ise siyaset ve belediyecilik üzerine sorgulandığı bir yayın yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Habertürk'ün daha önce PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenleri programa çıkarmama kararını almasına rağmen, DEM'in İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'ı programa çıkarması dikkat çekti. Yazıda, bu tutum değişikliğinin nedenleri üzerine kanal yönetiminden açıklama talep edildi.
18 Mart 2024

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, 'Nedir Ne Değildir' programında AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum'a seyirciler tarafından Gazze ile ilgili soru sorulmasına izin vermedi. Ersoy, programın siyasi olmadığını ve siyasi sorulara izin verilmediğini belirterek, bu durumu sosyal medyada bir video ile açıkladı. Olay, sosyal medyada tepki çekti. Murat Kurum, program sonrası soruyu engellenen kişinin sorusunu Twitter üzerinden cevapladı.
11 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündüz kuşağı programlarının çeşitli suçları aydınlattığını iddia etmesine rağmen bu tür yayınları kabul etmediğini belirtti. Yerlikaya, bu programların etik değerlerden sapmalar içerdiğini ve suç aydınlatmanın İçişleri Bakanlığı'nın işi olduğunu vurguladı. Ayrıca, adaletin tecelli etmesinin Adalet Bakanlığı'nın görevi olduğunu ifade etti. Yerlikaya, bu tür yayınların basın-yayın özgürlüğüyle ilgisi olmadığını söyledi.
14 Haziran 2024

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ve 'one minute' çıkışına atıfta bulunan paylaşımına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a 'Tweet atma, ticareti kes.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın paylaşımında, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumlara sahip çıktığı ve Filistinli yiğitlere destek verdiği vurgulandı.
18 Mart 2024

Beyoğlu Belediyesi'nin adını kullanarak vatandaşlara yanıltıcı SMS'ler gönderildiği tespit edildi. Vatandaşlar, bu durumu belediyeye bildirdi. Belediye, resmi olmayan bu mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve hukuk birimi ile emniyet birimlerine durumu iletti. Sürecin takibi ve gerekli işlemlerin yapılması için çalışmalar başlatıldı.
3 Mayıs 2024

Faruk Bildirici, Sezgin Baran Korkmaz'ın CNN Türk canlı yayınına katılmasını eleştirdi. Bildirici, Korkmaz'ın kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılandığını ve bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, CNN Türk'ün daha önce benzer durumlarda yayını kestiğini, ancak Korkmaz'a mikrofon uzatıldığını vurguladı. Bildirici, bu yayının Korkmaz'ın kendini aklamasına ve mesaj vermesine zemin hazırladığını ifade etti.
27 Mayıs 2024

Mehmet Tezkan, Türkiye'de siyasetçilerin hesap vermemesi ve soru sorulamamasını eleştirdiği bir yazı kaleme aldı. Özellikle Erzincan İliç'teki maden faciasının siyasi sorumluluğunun sorgulanmamasını örnek göstererek, siyasetçilerin bilim dışı uygulamalarla facialara neden olmalarına rağmen sorumluluk almamalarını eleştirdi. Tezkan, bu durumun değişmediği sürece Türkiye'nin gelişemeyeceğini savundu.
20 Şubat 2024

Yaklaşan seçimler öncesinde, iktidarın Kanal İstanbul projesi ve Gazze'deki durum hakkında sessiz kalması eleştiriliyor. Kanal İstanbul'un imar planlarının mahkemede iptal edilmesine rağmen, projeden vazgeçildiğine dair bir işaret olmaması ve Gazze'deki durumun kötüleşmesine rağmen, bu konunun gündemde olmaması dikkat çekiyor. Yazıda, bu sessizliğin nedenlerine dair spekülasyonlar yapılıyor ve iktidarın bu konuları siyasi malzeme olarak kullanmaktan kaçınma ihtimali üzerinde duruluyor.
22 Şubat 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 65'inci Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde Diken'in 'İTÜ'deki kadro ilanına Şentop'un oğlu için ince ayar' başlıklı sansürlenen haberlerini internet haberciliği kategorisinde övgüye değer buldu. Haberler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlunun İTÜ'de bir kadro için yapılan sınavın iptal edilmesi ve şartların değiştirilerek yeniden ilan edilmesi sürecini ele alıyor. Bu haberler Meclis gündemine taşınmış ve sansürlenmişti. Ödül töreninde ayrıca farklı kategorilerde birçok gazeteci ve çalışma ödüllendirildi.
20 Mart 2024

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların 'benden sil' komutunu geri alabileceklerini duyurdu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yanlışlıkla sildikleri mesajları geri getirebilecek ve isterlerse mesajı herkesten silebilecekler. Bu yenilik, kullanıcıların mesaj yönetimini daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim