Ülkü Ocakları eski başkanlarından S. Ateş, Ankara'da gündüz vakti öldürüldü ve dün ilk duruşması yapıldı. Mustafa Yalçıner, cinayetin Ülkü Ocakları ve MHP ile doğrudan ilişkili olduğunu, ancak bu ilişkinin yargı sürecinde göz ardı edildiğini belirtti. Yalçıner, MHP'nin AKP ile olan siyasi ilişkilerini korumak için bu durumu örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, MHP'li ve Ülkü Ocaklıların cinayetle bağlantılı oldukları halde yargılanmadıklarını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP lideri Özgür Özel ile görüştükten sonra bugün de Erdoğan ile bir araya geldi.
11 Haziran 2024

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

Gazeteci Yavuz Selim Demirdağ, Ülkü Ocakları'nın Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında Ankara Adliyesi'ni binlerce kişiyle sarmayı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in içeriye girmesini engellemeyi planladığını iddia etti. Demirdağ, bu bilginin kendisine bir gün önce ulaştığını ve birkaç saat önce teyit ettiğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve dava 1 Temmuz'da başlayacak.
14 Haziran 2024

Alaattin Çakıcı'nın 'danışmanı' olduğunu iddia eden Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret ettiğini sosyal medyada paylaştı. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle infaz düzenlemesi sonucu tahliye edilmiş ve muhaliflere yönelik tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı. Aydoğan, Çakıcı adına basın açıklamaları yapmakta ve gazetecilere e-posta yoluyla bilgi servis etmekte. Aydoğan'ın bu ziyareti, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesinde gerçekleşti.
13 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in, sosyal medya üzerinden yürütülen ve 'Ebabil Harekatı' adı verilen bir trol organizasyonunun başında olduğunu öne sürdü. Özel, bu hareketin sosyal medya yönetimi yaptığını ve hazırlanan içeriklerin binlerce trole servis edildiğini iddia etti. Ebabil Harekatı ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Özgür Özel'e cevap verdi ve onun gerginliğini anladıklarını belirtti.
12 Ocak 2023

Yaşar Aydın, Cumhur ittifakı içinde uzun süredir devam eden gerilimi ve bu gerilimin CHP ile olan ilişkisini ele alıyor. Meral Akşener’in Saray’a gitmesi, Sinan Ateş cinayeti, Bahçeli’nin ve Dervişoğlu’nun Meclis Grup konuşmaları gibi olaylar, Türkiye’nin siyasi rotasına dair ipuçları veriyor. Erdoğan’ın CHP’yi ziyareti ve Hürriyet gazetesinin manşetleri, iktidar elitlerinin mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının farkında olduğunu gösteriyor. Bahçeli’nin Erdoğan’a verdiği mesaj ise ittifak içindeki gerilimi daha da belirgin hale getiriyor.
13 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

Can Ataklı, son dönemde yaşanan siyasi yumuşama hareketlerine rağmen, geçmişteki gerginliklerin sorumlusunun kim olduğunu sorguluyor. Erdoğan'ın uzun süredir muhalefet partilerine karşı agresif ve uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, muhalefet liderlerini ciddiye almadığını ve önemli konularda muhalefetle iletişim kurmadığını belirtiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın son seçimlerdeki başarısızlıklarının ardından siyasi tutumunda bir değişiklik olup olmadığını sorguluyor.
30 Nisan 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emir Şen'in yönettiği iddia edilen 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun sosyal medya üzerindeki faaliyetlerini ve hedef aldığı kişileri açıkladı. Telegram üzerinden organize olan grup, çeşitli siyasi figürler, gazeteciler ve LGBTİQ+ destekçisi hesapları hedef alarak spam saldırıları düzenlemiş ve sosyal medya kampanyaları yürütmüş. Grup, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya destek mesajları yayınlamış.
16 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremde yıkılan beş bina inşa eden ve yurt dışına çıkmaya çalışırken Mersin'de yakalanan AKP'li meclis üyesi Yunus Kaya'nın korunduğu iddiaları, AKP ve MHP arasında karşılıklı suçlamalara yol açtı. MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay, sosyal medyada AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ı dolaylı olarak suçladı. Tayyar ise Atay ve gazeteci Erk Acarer'e yönelik ağır ifadelerle karşılık verdi ve kendini savundu. Tayyar, Atay'ın kendisine yönelik tepkisinin Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında attığı bir tweetten kaynaklandığını iddia etti.
24 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim