Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonundan itibaren yabancı futbolcu sınırlamalarında değişikliğe giderek A Takım listesinde yazılacak yabancı futbolcu sayısını önce 14'ten 12'ye, ardından 11'e düşüreceğini açıkladı. Ayrıca, A Takım listesine yazılacak toplam futbolcu sayısı 30'dan 26'ya indirildi ve yerli futbolcu yetiştirme zorunluluğu getirildi. Yabancı futbolcu transferlerinden elde edilen fonların büyük bir kısmı 'yerli futbolcu teşvik fonu' olarak yerli oyuncu oynatan kulüplere ödenecek.
11 Ocak 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred, Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta kırmızı kart görmüş ve hakeme İngilizce küfrettiği iddiasıyla rapor edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fred'i 'hakaret' gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etmiş ve sonuç olarak Fred'e üç maç men ve 39 bin lira para cezası verilmiştir. Bu ceza nedeniyle Fred, Galatasaray, İstanbulspor ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek.
23 Aralık 2023

Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş'ın ev sahipliği yapacağı Beşiktaş-Trabzonspor maçına, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği Trabzonspor taraftarları alınmayacak. Karşılaşma 4 Şubat 2024 Pazar günü Tüpraş Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak.
1 Şubat 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023

İspanya'daki Hayvan Hakları ve Çevre Partisi (PACMA) tarafından düzenlenen bir gösteriyle, boğa güreşlerinin yasaklanması talep edildi. Madrid'deki Las Ventas, dünyanın en büyük boğa güreşi arenalarından biri önünde toplanan binlerce kişi, bu sporun ülke genelinde yasaklanmasını istedi. Gösteriye, Portekiz, Şili, Hollanda gibi ülkelerden hayvan hakları savunucusu siyasi partilerin temsilcileri ve yabancı aktivistler de katıldı. Ayrıca, boğa güreşlerinin yanı sıra, boğaların boynuzlarına ateş toplarının bağlandığı 'toro embolado' adlı etkinliklerin de yasaklanması talep edildi.
16 Eylül 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Güney Afrikalı kadın atlet Caster Semenya'nın, testosteron hormonu sınırlaması nedeniyle yarışmalara katılamaması üzerine başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) itirazını kabul etti. AİHM, İsviçre'nin Semenya'nın yasal haklarını koruma konusunda yeterli tedbir almadığını ve spor kariyerine yönelik müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Semenya, 2018'de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) getirdiği ve testosteron seviyesi yüksek kadın sporcuların yarışlara katılabilmeleri için hormon seviyesini düşüren ilaçlar kullanmalarını şart koşan kurala itiraz etmiş, ancak itirazları reddedilmişti.
11 Temmuz 2023

AB Genel Mahkemesi, bilgisayar oyun platformu Steam'in oyun etkinleştirme anahtarını coğrafi olarak engellemesinin Birlik Rekabet Yasasını ihlal ettiğine karar verdi. ABD merkezli Valve şirketi, Avrupa Komisyonu'nun coğrafi engelleme nedeniyle kestiği para cezasına karşı dava açmıştı. Mahkeme, Steam ve coğrafi engellemeyi kabul eden beş oyun firmasının, bazı bilgisayar oyunlarının sınır ötesi satışlarını yasa dışı olarak kısıtladığına hükmetti.
27 Eylül 2023

Madrid, 2026 yılından başlayarak 2035 yılına kadar her yıl Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu karar, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Madrid özerk hükümeti ve Madrid Belediyesi arasında imzalanan bir anlaşma ile kesinleşti. Yeni pistin tasarımı 5 bin 474 metre uzunluğunda ve 20 virajlı olacak şekilde planlanıyor ve 110 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Formula 1 yarışlarının Madrid'e ekonomik katkısının yıllık yaklaşık 450 milyon avro olması bekleniyor.
23 Ocak 2024

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023

Suudi Arabistan'ın Al-Shabab futbol takımı, Sevilla'dan Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic'i kadrosuna dahil etti. 35 yaşındaki Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 106 maçta 15 gol atarken, kariyerinde Basel, Schalke 04, Barcelona ve Sevilla gibi takımlarda oynadı. Suudi Arabistan ligi, son zamanlarda Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema ve Kante gibi birçok ünlü futbolcuyu transfer ederek dikkat çekiyor.
30 Ocak 2024

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kumarı yasal hale getirmeye yönelik adımlar atabileceği yönünde sinyaller veriyor. Bloomberg ile konuşan kumar sektörü temsilcileri, hükümetin bu yönde bir adım atacağı konusunda umutlu olduklarını belirtiyor. Bazı hükümet yetkilileri kumarın yasallaştırılması için yakın gelecekte bir planları olmadığını ifade ederken, gayri resmi görüşmeler yapıldığına dair bilgiler de mevcut. ABD merkezli Wynn Resorts şirketi, BAE'de planladığı 3,9 milyar dolarlık yatırımın bir kısmının kumarı da içereceğini açıkladı. Şu anda İslami kurallarla yönetilen ülkede kumar oynamak iki yıl hapis cezası gerektiriyor.
5 Mayıs 2023

ABD'li yatırım şirketi 777 Partners LLC'nin, Premier Lig takımlarından Everton'u satın almak için görüşmelerde son aşamaya geldiği bildirildi. Satışın gerçekleşmesi durumunda Premier Lig'deki ABD'li sahipli takım sayısı 10'a çıkacak. Ancak anlaşmanın hala başarısızlıkla sonuçlanabileceği belirtiliyor. 777 Partners LLC, son 21 ayda Brezilya'dan Belçika'ya kadar birçok tarihi futbol takımını portföyüne ekledi.
13 Eylül 2023

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Fenerbahçe'den sonra oynadığı Napoli takımından Almanya'nın Bayern Münich takımına transfer oldu. Bayern Münich, Kim'in transferini sosyal medya üzerinden bir video ile duyurdu. Videoda Kim, yeni takımına katılmaktan heyecan duyduğunu ancak utangaç olduğunu ifade etti. Bayern Münich ise Kim'e hoş geldin mesajı yayınladı.
19 Temmuz 2023

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim