Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerindeki arazilerde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve işçilerin tahliyesi ile onarım çalışmaları başlatıldı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde etkili sağanak yağış sonrası Değirmen Deresi taştı ve sel felaketi yaşandı. Evler, ahırlar ve tarım araçları zarar gördü, yedi hayvan telef oldu. Mahallede taş ve çamur yığınları oluştu, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Selin ardından evleri zarar görenler için çadır kuruldu ve elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.
16 Temmuz 2024

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Ereğli ve Devrek güzergahlarında heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Valilik, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları uyarısında bulundu. Karadeniz Ereğli yolunda ve Ankara güzergahında ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Devrek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi sular altında kaldı ve bazı köprüler hasar gördü.
9 Temmuz 2023

Düzce'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel oluştu ve köy yolları kapandı. Özellikle Yığılca ilçesinde yoğun yağışlar görüldü. AFAD ve diğer ilgili ekipler, su baskınlarına ve taşkınlara karşı müdahale ediyor. Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 130'a ulaşması üzerine, baraj bölgesinde ve dere yataklarına yakın yerlerde yaşayan vatandaşların tahliyesi için çalışmalar yapılıyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak, İstanbul'un Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Ayrıca, zirai don olayı ve kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yapılarak, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
28 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

Sakarya sahillerinde olumsuz hava koşulları ve yoğun dalga nedeniyle denize girişler yasaklandı. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde etkili olan rip akıntıları nedeniyle cankurtaran ekipleri bayrakları kırmızıya çevirdi. AFAD, rip dalgalarının oldukça kuvvetli akıntılar olduğunu ve dünya şampiyonu bir yüzücünün dahi karşı koyamayacağını belirtti. Sahillerdeki renkli uyarı bayrakları hayati öneme sahip.
10 Temmuz 2024

İstanbul'da gün boyu aralıklarla sürecek sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olacak yağışların saat 18:00'den itibaren şiddetleneceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Beykoz ve Şile'de görülecek gök gürültülü ve kuvvetli sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan ilçelerde de etkili olacağını belirtti. Vatandaşlar, şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Temmuz 2024

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da yakın zamanda kar yağışı olmayacağını, ancak hafta sonu kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini ve bu durumun olumsuz etkilerine karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi. İstanbul'da barajlardaki su oranı son 10 yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye genelinde ise ocak sonu ve şubat başında yağışların artması bekleniyor. İstanbul'da cuma akşamı başlayacak kuvvetli yağışın su baskınlarına ve sele yol açabileceği, sıcaklıkların 4-5 derecelere kadar düşebileceği ve ardından yeniden 10 derecelere çıkmasının beklendiği ifade edildi.
25 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim