Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İslamhaneleri Mahallesi Bank Ev Sitesi sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından baş kısmı olmayan bir erkek cesedi bulundu. Olay yerine gelen kolluk kuvvetleri tarafından incelemeler yapıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen ceset, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cesedin, denizde sürüklenerek vücudu tahrip olmuş bir mülteciye ait olabileceği üzerinde duruluyor.
8 Ocak 2024

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed Al Nahyan, ülkesinin 790 milyar dolarlık servet fonu olan Abu Dabi Yatırım Konseyi'nin başkanı olarak atanmıştır. Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021 Ağustos'unda Şeyh Tahnun ile görüşmesinin ardından hız kazanmış ve ekonomik bağlar güçlendirilmeye çalışılmıştır. BAE, Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolar ayırmış ve 2022'de birçok anlaşma imzalanmıştır. Şeyh Tahnun aynı zamanda BAE Merkez Bankası'nın başkanıdır ve kardeşi de 240 milyar dolarlık bir fonu yönetmektedir.
10 Mart 2023

İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı. Bu özel gün için yapılan aydınlatma, denizciliğin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Aydınlatma, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.
29 Eylül 2023

Antalya sahilinde bulunan dokuz cesedin gizemi devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, cesetlerden birinin daha önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olabileceğini, diğer cesetlerin kıyafetlerinin Suriye'de üretildiğini ve geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasından hareket eden ve kaybolan bir teknenin yolcuları olabileceklerini belirtti. Ayrıca, Muğla sahilinde bulunan bir cesedin de 6 Ocak'ta kaybolan düzensiz göçmenlerden biri olabileceği değerlendiriliyor. Kimlik tespit çalışmaları ve soruşturma devam etmektedir.
22 Ocak 2024

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye 40 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bayram sonrası bu ülkeyi ziyaret edeceğini belirtti. Fırat'a göre, Kurban Bayramı sonrası gerçekleşecek ziyarette anlaşmalar imzalanacak ve BAE'nin yatırımları 30-40 milyar dolara kadar ulaşacak. İlk yatırım paketinde yenilenebilir enerji ve ulaşım gibi sektörler ön planda olacak.
26 Haziran 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran yaralı bir yunus fark edildi ve durum yetkililere bildirildi. Sahil Güvenlik ve Bodrum Belediyesi ekipleri, yunusu kurtarmak için müdahalede bulundu ancak yunus, denize bırakıldıktan bir süre sonra yakın bir koyda ölü olarak bulundu. Ölü yunus, belediye ekipleri tarafından alınarak gömüldü.
19 Ocak 2024

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile 'Yaren Leylek' arasındaki dostluk, leyleğin bu yıl da göç yolu üzerindeki köye dönmesiyle devam etti. Yaren'in beklenen tarihte gelmemesi endişe yaratmış, ancak leylek ve eşi Nazlı, köye ulaşarak Adem amcanın kayığına kondu. Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bu anları Twitter hesabından paylaştı.
17 Mart 2023

Antalya'nın çeşitli sahillerinde beş gün içerisinde altı cansız beden bulundu. Antalya Valiliği, bulunan bedenlerden beşinin, daha önce Lübnan'dan yola çıkıp kaybolan bir teknedeki mültecilere ait olabileceğini belirtti. Tek bir bedenin ise daha önce kaybolan M.Ş.E. isimli bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Valilik, şüpheli ölüm olaylarına ilişkin soruşturmaların devam ettiğini ve herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ait kaza veya kayıp bildiriminin olmadığını açıkladı.
21 Ocak 2024

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), Antalya Kumluca'daki plajda yerleştirilen şezlong ve şemsiyelerin deniz kaplumbağası yuvalarını kapattığını ve bazı yavruların öldüğünü belirtti. Vakıf, belediye ve halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, sahillerdeki ışık kirliliğinin de kaplumbağa yavrularının doğru yönü bulmasını zorlaştırdığına dikkat çekildi.
25 Ağustos 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan arasında, toplamda 51 milyar dolar değerinde anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, suçluların iadesi, hukuki ve adli işbirliği, ortak ekonomik ve ticaret komisyonu kurulması, dijital dönüşüm, enerji ve doğal kaynaklar projeleri, uzay ajansları arasında işbirliği, savunma sanayii, ihracat kredisi finansmanı, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve petrol şirketleri arasında stratejik işbirliği gibi başlıkları içeriyor.
19 Temmuz 2023

Bodrum Yalıkavak'tan Gümüşlük'e giderken Suudi bir turistin çarptığı dans hocası Saliha Alemdar, kazadan dolayı üç aydır yatağa bağımlı hale geldi. Kazadan sonra pişman olduğunu belirten turist, gözaltına alınmadan ülkesine döndü. Alemdar ve avukatı, turiste yurt dışına çıkış yasağı konulmamasına ve cezasız kalmasına itiraz ediyorlar. Bu olay, Somali cumhurbaşkanının oğlunun benzer bir trafik kazası sonrası Türkiye'den kaçmasıyla gündemdeki yerini koruyan bir başka olayı hatırlatıyor.
19 Aralık 2023

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü eğitmeni Necip Ferhat Yayla, paraşütle denize düştü ve hayatını kaybetti. Yayla, Uçmakdere Mahallesi'nde 300 metrelik pistten yamaç paraşütüyle havalandı ve inişe geçtiği sırada dengesini kaybederek denize düştü. Çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılan Yayla, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yayla'nın Türk Hava Kurumu'na ait eğitmen belgesi bulunuyordu.
28 Haziran 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonucunda Hatay'da yıkılan binalardan birinin enkazında büyük bir deniz kabuğu bulundu. AFAD gönüllüsü bir arama-kurtarma çalışanının ifadesine göre, binada deniz kumu kullanıldığı için enkazın kurtarma çalışmaları zorlaştığı ve 'un gibi' olduğu belirtildi. Uzmanlar, beton üretiminde deniz kumunun kullanılabileceğini ancak deniz kabuğu bulunmasının betonun iyi sıkılaştırılmamasına neden olabileceğini ifade ediyor.
12 Şubat 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz İnşaat'a Cennet Koy'da turistik tesis yapımı için verilen yapı ruhsatı, yerel halkın tepkisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müdahalesi sonrasında yeniden incelenecek. Belediye, ruhsatın yasal dayanaklarını ve yapılan itirazları inceleyeceğini ve Bodrum'un menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğini açıkladı. Cengiz İnşaat'ın koruma altındaki Hazine arazisini satın alarak burada inşaat yapmayı planladığı, ancak ÇED sürecinin tamamlanmadığı belirtildi.
6 Ocak 2023

İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı kontrol altına aldığını ve burada bulunan Mavi Marmara anıtını yıktığını duyurdu. Açıklamada, limanın kontrolünün yanı sıra 10 tünel ve dört binanın da yıkıldığı belirtildi. Mavi Marmara olayında bazı askerlerin de yer aldığı ifade edildi. Filistin tarafı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
16 Kasım 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyaret sırasında önemli yatırım anlaşmalarının imzalanmasının planlandığını duyurdu. Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye dönüşüne dair güçlü belirtiler olmaması nedeniyle döviz bulmak amacıyla Körfez ülkelerine yönelmişti. Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler, bölgesel sorunlar nedeniyle uzun süredir gerilimliydi ve BAE, 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçlanmıştı.
4 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından deniz dibinde tonoz temizliği yapıldı. Sahil Güvenlik dalış timleri ve Bodrum Liman Başkanlığı ekiplerinin de katıldığı çalışmada, vinç yardımıyla denizden 8 tonoz, 15 çapa, zincir ve halat çıkarıldı. Toplamda 20 tona yakın atık, bekleyen bir gemiye taşındı.
16 Ağustos 2023

Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatını bulmak için başlatılan arama çalışmaları 57 günü aştı. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürüyor. Hava şartlarının düzelmesiyle denizden arama çalışmaları ve batık geminin enkazını kaldırma işlemleri yeniden başladı. Gemi, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşırken batmış ve 12 kişilik mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılmıştı.
14 Ocak 2024
İşaretlediklerim