Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasağın Yargıtay'a gelmeden istinaf mahkemesinde kesinleşebileceğini ifade etti. Ancak, bir ceza avukatı ve MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Güçlü Akyürek, bu durumun mümkün olmadığını, çünkü ilgili suçun temyize tabi olduğunu ve Yargıtay'a gitme ihtimalinin bulunduğunu belirttiler. Akyürek, istinaf mahkemesinin lehte bir karar verse bile savcının Yargıtay'a başvurma yetkisi olduğunu, dolayısıyla kararın istinafta kesinleşmeyeceğini açıkladı.
19 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'ahmak' dediği için verilen cezaya tepki göstererek, İmamoğlu'nun arkasında İstanbulluların iradesinin olduğunu ifade etti. Akşener, İmamoğlu'nun ilk seçimde 13 bin 500 oy farkıyla kazandığı ancak seçimin iptal edildiğini, ardından 805 bin oy farkıyla yeniden seçildiğini hatırlatarak, bu durumu eleştirdi ve kendisinin de 'ahmak' dediğini belirtti.
6 Ocak 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, A Haber'de danışman Onur Erim'in cinsiyetçi ifadelerine karşı çıkarak, bu tür söylemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vereceğini belirtti. Akşener, geçmişte yaşadığı benzer durumları anlatarak, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve cinsiyetçi ifadelerin politikada kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini ve hukuki yollara başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Gezi davasından tahliye edilen Merdan Yanardağ, tahliye olduğu Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, hala tutuklu olanları hatırladı. Yanardağ, 'Sevdiklerime kavuştum. Mutluyum, ama derin bir yara var. Can var içeride, Tayfun var içeride, Osman var içeride, rehin alınmış gibi imha edilmeye çalışılıyorlar.' dedi. Yanardağ, 100 gün önce AKP'li Galip Ensarioğlu'nun avukatlarıyla görüştürülmeyen PKK lideri Öcalan'la ilgili 'Devlet sürekli görüşüyor' sözlerini eleştirdiği için tutuklanmıştı.
4 Ekim 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ tarafından yapılan yolsuzluk iddiaları sonrasında, eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, bu iddiaların yargı tarafından araştırılması gerektiğini ifade etti. Gazete Duvar'ın bu konuyla ilgili haberine Küçükçekmece 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engelleme kararı verildi.
10 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında Ankara başsavcılığının başlattığı soruşturma talebine izin verildiğini duyurdu. Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Bakan Tunç, fezlekenin tamamlandıktan sonra TBMM'ye iletilmek üzere cumhurbaşkanlığına gönderileceğini belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle partisinden de tepki gelmişti.
14 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu ve karanlıkta kalan hiçbir şeyin kalmayacağını ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı.
11 Ocak 2023

7-8 Ekim 2014 Kobani olaylarına ilişkin 108 kişinin yargılandığı davada savcılık mütalaasının açıklanacağı duruşma Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı duruşmada, yargılanan HDP'liler ve avukatları mahkeme heyetinin aceleci davranışını eleştirdi. Mahkeme başkanı ise bu eleştirilere 'Hayat kısa' yanıtını verdi. Demirtaş ve Yüksekdağ, mahkeme heyetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi ve duruşmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.
12 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

Adalet Bakanı Tunç, Gezi Parkı davası hakkında konuştu ve 'Gezi yargılanamaz, Gezi onurumuzdur' ifadesini reddetti. Tunç, hukuk devletinde böyle bir ifadenin kullanılamayacağını belirtti. Yargıtay'ın Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve dört diğer sanığın cezalarını onamasının ardından Tunç, bu konuda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tunç, hukuk devletinde suç varsa bunun soruşturulması gerektiğini ve bağımsız, tarafsız yargının verdiği karara saygı duyulması gerektiğini ifade etti.
1 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim