Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'ye ekonomi sınıfında uçmasının iletişim eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. Milli takım oyuncuları, Milletler Ligi maçları için ABD'ye giderken ekonomi sınıfında uçmalarına tepki göstermişti. THY, sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu'nda (TVF) olduğunu savunurken, TVF ise THY'yi yalanlamıştı. Bakan Uraloğlu, dönüş yolculuğunu business sınıfında organize etmeye çalıştıklarını ifade etti.
28 Mayıs 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın birinci turunda, Türkiye A Milli Kadın ve Erkek takımları rakiplerini 4-0 mağlup etti. Kadın takımı Honduras'ı, erkek takımı ise Porto Riko'yu yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Turnuva, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 23 Eylül'e kadar devam edecek. Organizasyonda erkeklerde 197 ülkeden 978, kadınlarda ise 184 ülkeden 915 sporcu mücadele ediyor.
11 Eylül 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, çeyrek finale yükseldi. Grand Palais'te yapılan müsabakalarda, kadınlar 49 kilo son 16 turunda İtalyan rakibi Ilennia Elisabetta Motanti'yi 5-1 ve 3-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti. Milli sporcu, çeyrek finalde Çinli Quing Guo ile karşılaşacak.
7 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Macaristan'a konuk oldu ve Puskas Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü, Macar oyuncu Szoboszlai tarafından 48. dakikada penaltıdan kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Macaristan'ın yenilmezlik serisi 12 maça yükseldi.
23 Mart 2024

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 50 kilo çeyrek final mücadelesinde Fin rakibi Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını olumlu yönde etkiledi. Çakıroğlu'nun yarı finale çıkması, Türk spor camiasında büyük bir sevinçle karşılandı.
3 Ağustos 2024

10-23 Eylül tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak 45’inci Satranç Olimpiyatı’na katılacak Türkiye milli takımının oyuncu kadrosu açıklandı. Erkek milli takımında büyükustalar Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Mustafa Yılmaz, Vahap Şanal ve Emre Can yer alacak. Kadın milli takımında ise uluslararası usta Ekaterina Atalık, kadın büyükustalar Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli, kadın uluslararası ustalar Gülenay Aydın ve Hayale İsgenderova bulunacak. Seçim kriterleri arasında ELO derecelendirme sistemi, son bir yıldaki sportif değerlendirmeler ve hazırlık kamplarına katılım gibi faktörler etkili oldu.
1 Ağustos 2024

EURO 2024 E grubundaki son maçlar beraberlikle sonuçlandı ve tüm takımlar grubu dört puanla tamamladı. Ukrayna ile Belçika arasındaki maç golsüz sona ererken, Slovakya ile Romanya 1-1 berabere kaldı. Averajla Romanya grubu lider tamamlarken, Belçika ikinci oldu ve Slovakya en iyi üçüncüler arasında yer alarak tur atladı. Ukrayna ise -2 averajla turnuvaya veda etti.
26 Haziran 2024

Türkiye Genç Yüzme Erkek Milli Takımı, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 3’üncü oldu. Ahmet Burak Işık, erkekler 400 metre serbest finalinde gümüş madalya kazanarak 18 ve 19+ yaş Türkiye rekorlarını kırdı. Milli takım, şampiyonayı dört altın, üç gümüş ve üç bronz madalya ile tamamladı. Şampiyonayı İtalya birinci, Macaristan ise ikinci sırada tamamladı.
8 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta, bir kadın taraftarın sevinç anında bluzunun açılması ve bu görüntülerin TRT Spor'un canlı yayınında yer alması gündem oldu. Kadın taraftar, bu görüntüler nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirterek, avukatı aracılığıyla Tekirdağ 2’nci Sulh Ceza Hakimliği'nden erişim engeli kararı aldırdı. TRT Spor, görüntülerin ABD'li yayın kuruluşundan kaynaklandığını belirterek açıklama yaptı.
7 Haziran 2024

Milli okçu Elif Berra Gökkır, Romanya'nın Ploieşti kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Gençlik Şampiyonası'nda klasik yay 18 yaş altı kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı. Gökkır, finalde Fransız rakibi Siham Er-Rahmouni'yi 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarı, Türkiye'nin okçuluk alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini ekledi.
13 Temmuz 2024

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli tekvandocu Nafia Kuş, kadınlar 67 kiloda Britanyalı rakibi Rebecca McGowan’ı 2-1 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya sayısını artırdı. Aynı zamanda, diğer Türk sporcular da çeşitli dallarda madalya kazanarak ülkenin olimpiyat performansına katkıda bulundu.
10 Ağustos 2024

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında İsviçre, Macaristan'ı 3-1 yendi. İsviçre'nin gollerini Kwadwo Duah, Michel Aebischer ve Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golü Barnabas Varga'dan geldi. İsviçre, gruptaki ikinci maçında İskoçya ile karşılaşacak.
15 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 19 Haziran'da üç maç oynandı. B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Almanya, Macaristan'ı 2-0 mağlup etti. Aynı grupta İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Maçlarda toplamda sekiz gol kaydedildi.
20 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 21 Haziran'da üç maç oynandı. E Grubu'nda Slovakya ile Ukrayna karşılaştı ve Ukrayna, Slovakya'yı 2-1 mağlup etti. D Grubu'nda Polonya ile Avusturya karşılaştı ve Avusturya, Polonya'yı 3-1 yendi. Günün son maçında ise D Grubu'nda Hollanda ile Fransa karşı karşıya geldi ve maç 0-0 berabere sonuçlandı.
22 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Fransız takımı Villeneuve d’Ascq LM'yi mağlup ederek üst üste ikinci defa şampiyonluk kazandı. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 58-45 üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Fenerbahçe, maçı 106-73 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.
14 Nisan 2024

Edirne’de Meriç Nehri’nde düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası’nda Türkiye, 18 madalya kazandı. Türkiye Kürek Milli Takımı, 21 kategoride 50 sporcuyla yarışarak yedi altın, beş gümüş ve altı bronz madalya elde etti. Erkeklerde birinci olan Türkiye, genel klasmanda ise ikinci sırada yer aldı. Kürek Milli Takımı Başantrenörü Sonat Doğan, Edirne’yi kürek şehri yapma hedeflerini ve sporun popülerliğini artırma planlarını dile getirdi.
15 Eylül 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt, takımın Milletler Ligi maçları için Amerika'ya ekonomi sınıfında seyahat etmesine tepki gösterdi. Karakurt, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, diğer takımlar için özel uçak tahsis edilirken kendilerinin ekonomi sınıfında yolculuk yapmasına dikkat çekti. Takım, Amerika'da oynanacak ikinci hafta maçları için yola çıkmıştı. Eda Erdem de Karakurt'un ardından benzer bir paylaşımda bulundu.
26 Mayıs 2024
İşaretlediklerim