Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 2 ton 3 kilo uyuşturucu, 2 milyon 976 bin 345 kök kenevir ve skunk ile 68 bin 737 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar sonucunda 67 şüpheli yakalanırken, bunlardan 42'si tutuklandı. Yerlikaya, uyuşturucunun küresel bir felaket olduğunu belirterek, bu tür operasyonların ülkeyi zehir tacirlerinden temizlemek için kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
5 Kasım 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 44 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-39' operasyonlarında 293 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar, 681 ekip, 1876 personel, dokuz hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Eylül 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 53 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-43' operasyonlarında toplam 1 ton 392 kilogram uyuşturucu madde ve 752 bin 261 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar, 838 ekip ve 2 bin 94 personelin yanı sıra 11 hava aracı ve 29 narkotik dedektör köpeği ile gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 335 kişi yakalandı. Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarına karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı.
11 Ekim 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda 57 ilde gerçekleştirilen 'Narkoçelik-41' operasyonlarında toplam 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar sonucunda 644 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlar, Türkiye genelinde uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen geniş çaplı bir mücadeleyi temsil ediyor.
3 Ekim 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

49 ilde düzenlenen operasyonlarda 2 ton 428 kilogram uyuşturucu ve 888 bin 923 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlara 832 ekip, 2 bin 81 personel, 10 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği katıldı. İçişleri Bakanı, operasyonların Ankara ve İstanbul dahil 49 ilde yapıldığını duyurdu. Toplamda 336 kişi yakalandı.
27 Ağustos 2024

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, piyasa değeri 35 milyon lira olan sahte gıda ürünleri ele geçirildi. Gıda Toptancıları Sitesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan aramada, çeşitli markalara ait sahte etiketler ve büyük miktarlarda sahte gıda ürünleri bulundu. Ele geçirilen ürünler arasında zeytin, peynir, krema, teleme, margarin, mayonez, tuz ve nişasta yer alıyor.
14 Haziran 2024

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

İran'ın Elborz eyaletine bağlı Kereç kentinde sahte içki satma suçlamasıyla dört kişi idam edildi. Geçen yıl haziranda sahte içki nedeniyle 17 kişinin öldüğü ve 191 kişinin zehirlendiği olayla ilgili olarak 11 kişi tutuklanmıştı. Bu olay, İran'da sahte içki kaynaklı zehirlenmelerin ve ölümlerin artmasıyla birlikte, hükümetin bu tür suçlara karşı sert önlemler aldığını gösteriyor.
23 Ekim 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elektronik Alkol Takip Sistemi’nin (EATS) devreye girmesiyle e-Devlet’ten Alkol Ticaret Platformu (ATİP) adıyla yeni bir hizmet başlatıldığını açıkladı. Yeni düzenleme, sahte ve yasadışı içki üretiminden kaynaklanan ölümleri engellemeyi amaçlıyor. Etil alkolün ülke içindeki sevkiyatına beyan zorunluluğu getirildi ve sistem, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’yle entegre edildi.
18 Temmuz 2024

Türkiye genelinde 56 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonlarında 166 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet gibi suçlarla ilgili olarak gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız silah, çek ve senet ele geçirildiğini ve sahte plaka basan bir atölyenin deşifre edildiğini açıkladı.
27 Kasım 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alkollü içecekler sektöründeki büyük mükellefler için fiili envanter sayımı yapıldığını ve tespit edilen firmalara vergi incelemesi yapılacağını açıkladı. 22 ilde 100 adreste yapılan denetimlerde, kayıt dışı alım satım ve kaçak içki üretimi nedeniyle vergi kayıpları araştırılıyor. Denetimlerde ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi ile KDV kayıplarına odaklanılıyor. Bu çalışmalar, sektördeki büyük mükelleflerin yaklaşık 100 milyar lira ciroya sahip olduğunu ortaya koydu.
17 Kasım 2024

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 82 bin 944 kutu sahte şampuana el koyuldu. Operasyonda ayrıca 73 bin 350 şampuan kutusu, 133 bin 200 şampuan etiketi, 10 bin 100 kapak ve 20 bin 400 boş ambalaj kutusu bulundu. Gözaltına alınan bir şüphelinin işlemleri devam ediyor.
15 Ağustos 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim