Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı dava genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edildi. Bu fenomenler arasında bulunan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve soruşturma kapsamında çiftin sahibi olduğu üç şirkete kayyım atandı.
4 Aralık 2023

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olduğu belirtilen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Olur'un dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine ve gizli tanığın beyanlarının hükme esas alınamayacağına karar verdi. Olur, mahkemede hiçbir zaman Peker'den talimat almadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Ülkü Ocakları eski başkanlarından S. Ateş, Ankara'da gündüz vakti öldürüldü ve dün ilk duruşması yapıldı. Mustafa Yalçıner, cinayetin Ülkü Ocakları ve MHP ile doğrudan ilişkili olduğunu, ancak bu ilişkinin yargı sürecinde göz ardı edildiğini belirtti. Yalçıner, MHP'nin AKP ile olan siyasi ilişkilerini korumak için bu durumu örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, MHP'li ve Ülkü Ocaklıların cinayetle bağlantılı oldukları halde yargılanmadıklarını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kartal'ın dosyasına gizlilik kararı konuldu. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kartal, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
13 Ocak 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şarkıcı Tan Taşçı hakkında dava açıldı. Taşçı, 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Taşçı'nın paylaşım yaptığı tarihte Orhan'ın dava dosyasının istinaf aşamasında olduğunu ve aleyhine kesinleşmiş mahkumiyet kararının bulunmadığını belirtti. Bu sebepten Taşçı'nın sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ithamında bulunulmasının 'yazılı iletiyle hakaret suçu'nu oluşturduğuna karar verildi.
11 Eylül 2023

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 'FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan yargılandığı davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesi istendi. Savcı, Samast ve diğer sanıklar hakkında zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti, cezalandırılması talep edilen sanıklar ve avukatlarına savunma yapmak üzere süre verdi ve duruşmayı 16 Ekim'e erteledi.
12 Haziran 2024

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı üzerine Can Atalay'ın davasına bakacak mahkemenin başkanı adliyeden ayrıldı. AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra TİP'ten milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın bireysel başvurusunu değerlendirmiş ve hak ihlali olduğuna hükmetmişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmalar devam ederken mahkeme başkanı Mesut Özdemir, AYM kararının yeniden yargılama sebebi olduğunu, ama Can Atalay'la ilgili böyle bir işleyiş olmayacağını belirtti. Özdemir, öğle arasından sonra adliyeden ayrıldı.
26 Ekim 2023

Hürriyet gazetesinde Abdülkadir Selvi, Gezi Parkı Davası'nda yeniden yargılama ihtimalini dile getirdi. Bu görüşe, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş destek verdi. Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin tarafından sunulan yeniden yargılama dilekçesi, Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki arayışlarına çerçeve sunuyor. Ancak, İstanbul 13. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri, şartlar oluşmadığı gerekçesiyle yeniden yargılama taleplerini reddetti.
7 Mayıs 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yolsuzlukla suçlanmasının ardından Erdoğan'ı açık oturuma davet etti ve mal varlıklarının araştırılması için soruşturma komisyonu kurulmasını talep etti. Erdoğan, Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla itham etmişti. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını reddederek, kendisinin ve yakınlarının mal varlıklarının incelenmesini ve bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.
19 Ocak 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sert sözlerine yanıt vererek, Kılıçdaroğlu'na dava açacağını duyurdu. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun AKP'ye hizmet ettiğini iddia etti ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin yargıda hesabını vereceğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise Altaylı'yı sert bir dille eleştirerek, onu paranın kölesi ve onurlu gazeteci düşmanı olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2024

TELE1 kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle Abdullah Öcalan soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle İstanbul 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Yanardağ, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' ile ilgili sözlerini eleştirdiği bir programda Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarını eleştirmişti. Bu bölüm, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Yanardağ sosyal medyada hedef haline gelmiş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
5 Temmuz 2023

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönündeki kararına uymayarak, kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Ankara Barosu, bu kararı 'yargı tarihinde görülmemiş darbe' olarak nitelendirerek, karara imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve diğer hukukçular da Yargıtay'ın kararını anayasal düzene karşı bir başkaldırı olarak değerlendirdi.
8 Kasım 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı hedef göstermek suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. Demirtaş, 2020 yılında yaptığı bir savunmada Kocaman'ı eleştirmiş ve onun kendisine kumpas kurduğunu iddia etmişti. Bu nedenle Demirtaş'a iki yıl altı ay hapis cezası verilmişti, ancak istinaf mahkemesi bu cezayı kaldırarak Demirtaş'ın sözlerinin savunma hakkı kapsamında olduğuna hükmetti.
4 Mayıs 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. Mahkeme, Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasından 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraatine karar verdi. Ancak, mahkeme başkanı Ferhat Şahin, Saltık'ın 'örgüte yardım' suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim