İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, kendi bünyesinde çalışan ve önemli bir kısmı AKP'li olan zabıta ekipleriyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar, özellikle seçim süreçlerinde daha belirgin hale geliyor. Örneğin, Galata Köprüsü üzerindeki tramvay hattının, bir AKP seçim afişinin enerji teline dolanması sonucu çalışmaması ve zabıta ekiplerinin bu duruma müdahale etmemesi gibi olaylar, İBB içinde tartışılan konular arasında. Bu durum, zabıtaların partizan tutumunun şehir güvenliği üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesini doğuruyor.
15 Mart 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a minibüs getirmesi, Ada halkının tepkisine yol açtı. Üç gündür süren eylemlerle Adalılar, minibüslerin kaldırılmasını talep etti. İETT Genel Müdürlüğü'nün verdiği sözlerin tutulmadığını belirten Ada Dostları Derneği, minibüslerin Adalar'ın doğal ve kültürel dokusuna zarar vereceğini savundu. Polis müdahalesiyle bazı göstericiler gözaltına alındı.
18 Haziran 2024

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadın müşteri ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucunda kadınların darp edildiği güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, güvenlik gerekçesiyle mekanın mühürlendiğini duyurdu. Mekanın içinde ruhsatsız bir spa da bulunduğu belirtildi.
3 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ta bulunan bir Starbucks şubesine, 12 Nisan 2024 tarihinde bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı ve ardından taşla saldırıldı. Olay yerinde üç adet boş kartuş bulunurken, herhangi bir yaralanma olmadan iş yerinde maddi zarar meydana geldi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, olayın şüphelilerinden biri yakalanmış ve şüphelinin daha önce 42 farklı suçtan kaydı olduğu belirlenmiştir. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.
12 Nisan 2024

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir camide imamlık yapan D.K., caminin yakınlarında sağ omuzundan okla vurularak yaralandı. Saldırgan M.F.G.'nin, bir kişinin şortla namaz kılmasına sinirlenerek bu saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Görgü tanıkları, saldırganın imama 'şortlu kişinin namaz kılmasına neden izin veriyorsun?' diyerek saldırdığını ifade etti. İmam D.K. hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.
26 Temmuz 2024

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki ruhsatsız inşaatın yıkılacağını açıkladı. İBB, bir hafta önce yapı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bakanlık, inşaatın izinsiz olduğunu belirleyerek durdurmuş ve bugün yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu.
4 Eylül 2024

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Altınşehir Mahallesi'ndeki Başakşehir Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline otomatik tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Ahmet G, Yakup A, Muhammet B, Furkan Ö. ve İsmail D. yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Dün de Üsküdar'da benzer bir silahlı saldırı yaşanmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti.
25 Mayıs 2024

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları sırasında silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı. Olayın detayları ve saldırının nedeni hakkında henüz fazla bilgi verilmedi. Yaralanan kişinin durumu ve saldırıyı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
10 Şubat 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine giden itfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Küçükçekmece başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelere başlayacak.
2 Haziran 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediyenin Seyhan ilçesindeki hizmet binasında M.G. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, belediyenin halk ekmek biriminde çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Adana Valiliği, olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını açıkladı.
12 Şubat 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir kadını bıçaklayan saldırganın yakalanması sürecinde polis, ilk olarak yanlış kişiyi gözaltına aldı. Saldırganın kimliğini belirlemek için güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zihinsel engelli olduğu öne sürülen M.K.'yı serbest bıraktı. Asıl şüpheli İ.B. ise daha sonra gözaltına alındı. Her iki şüphelinin de zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliğinin Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı aldığını duyurdu. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

Eski emniyet müdürü Metin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta daire başkanlığına atandı. Alper, 1992'de Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra çeşitli kademelerde görev yapmış ve 2016'da Adıyaman, 2019'da Trabzon'da emniyet müdürlüğü yapmıştır. Alper, 2018'de uyuşturucu satıcılarına yönelik sert açıklamaları ve 2021'de Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına tepki olarak yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelmişti. Emekliye ayrıldıktan sonra İBB'deki yeni görevine başlamıştır.
29 Temmuz 2024

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta yapılan saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen IŞİD'li Viskhan Soltamatiov, İstanbul'da yakalandı. Saldırı sırasında kiliseye gelen kar maskeli iki kişi ateş açmış ve Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini belirtmişti. Saldırı sonrası yapılan operasyonlarda 51 şüpheli gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim