CHP'den geçici olarak çıkarılan ve kesin ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya 'değişim' ve 'adalet' temalı bir yürüyüş yapacağını açıkladı. Özcan, CHP yönetimini eleştirerek, partide değişim talep etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrat olmadığını iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı olması gerektiğini belirtti ve aksi takdirde kendisinin aday olabileceğini söyledi.
22 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

CHP, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmiş ve ittifakın devamını talep edeceklerini belirtmişlerdir. CHP'nin açıklamasına göre, iki belediye başkanı Akşener ile genel merkez dışında bir görüşme yapacak ve Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan CHP, kampanya sürecinde görev değişikliklerine gitmeye karar verdi. Kampanya ve söylem sürecini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek. Sandık güvenliği ve veri girişleri konusunda ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Ancak Kaftancıoğlu'nun basın danışmanı Can Poyraz, henüz resmi bir görevlendirme yapılmadığını belirtti. CHP'nin yeni stratejisi, mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara işaret etmeyi ve toplumun CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı endişelerini gidermeyi hedefliyor.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayını çıkarma kararına ilişkin düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, İYİ Parti'nin bu kararının müzakerenin kapanmadığı anlamına gelmediğini belirtti. Ayrıca, toplumsal ittifakın önemine vurgu yaptı ve muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'da CHP ve İYİ Parti ittifakıyla bir demokrasi mücadelesi verildiğini ve kazanıldığını hatırlattı.
14 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının felsefesi ve amacının önemli olduğunu, genel başkanın da değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, her CHP'linin genel başkan adayı olabileceğini, bunun içinde İmamoğlu'nun da olduğunu dile getirdi.
29 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için hazırladıkları afişlerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de engellendiğini iddia etti ve bu durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddialara karşı çıkarak engellemenin kendileri tarafından yapılmadığını ve sorunun firmalardan kaynaklandığını belirtti. İmamoğlu, kendilerine yönelik eleştirilere alışık olduklarını ve demokrasiye karşı sorumluluk hissettiklerini ifade etti.
31 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, partideki 'değişim' tartışmalarının konuşulduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasının sorumlusunu bildiğini söyledi. Ancak Altay, isim paylaşmayacağını belirtti. Toplantıda parti içindeki durumun ve seçim yenilgilerinin tartışıldığı, parti tabanında ve seçmenlerde bir sıkıntı olduğunun konuşulduğu belirtildi.
20 Temmuz 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim