Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti içindeki değişim ve adalet talebiyle Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceğini duyurdu. Geçmişte parti kurallarıyla bağdaşmayan davranışları nedeniyle disipline sevk edilen ve bir yıl geçici çıkarma cezası alan Özcan, cezasının bitimi sonrasında kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi. Özcan, yürüyüşten vazgeçirilmek için kendisine siyasi vaatlerde bulunulduğunu iddia etti ve bu tekliflere kapalı olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve olağanüstü kurultay çağrısı yapması durumunda yürüyüşten vazgeçeceğini belirtti.
2 Temmuz 2023

Ahmet Ersagun Yücel, 2017'de İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2019'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel müdür oldu. 2023 seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2024'te İYİ Parti'den istifa ederek AKP milletvekili oldu. Mustafa Balbay, AKP'nin vekil transferlerine 500 milyon lira bütçe ayırdığı iddiasını dile getirdi ve Yücel'in mali durumu hakkında sorular sordu.
30 Ağustos 2024

CHP'de bazı önemli isimlerin İstanbul'un kaybedilmesini istediği ve parti içindeki memnuniyetsizliklerin arttığı iddia ediliyor. Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmediği için partisinden istifa etti ve bu durumu sert bir dille eleştirdi. Parti içindeki güç dengesiyle ilgili yaşanan mutsuzluklar, kırgınlıklar ve suçlamalar seçim sürecinde daha çok konuşulmaya başlandı. Tekin, CHP Genel Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'na ulaşamadığını belirterek yaşadığı hayal kırıklığını ifade etti.
16 Şubat 2024

CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği ve sandık verilerinin doğru aktarılması konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle istifa ettiğini belirtti. Adıgüzel, seçim gecesi yaşanan iletişim sorunları ve veri akışındaki zorluklar hakkında bilgi verdi. CHP'nin seçimde sadece 313 sandıkta temsil edilmediğini ve kendi verilerini kullanarak seçim sonuçlarını takip ettiğini ifade etti. Ayrıca, seçim sisteminin coğrafi ve teknik zorluklara rağmen sorunsuz çalıştığını savundu.
18 Mayıs 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bilici, istifa haberini sosyal medya hesabından paylaştı ve İYİ Parti'ye oy veren seçmenlere ve teşkilatlarda görev yapanlara teşekkür etti. İstifasının gerekçesi olarak, mevcut durumda parti çatısı altında faydalı olamayacağını belirtti. Bilici'nin istifasıyla İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 37'ye düştü.
15 Mayıs 2024

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini belirterek istifa ettiğini duyurdu. Özlale, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna bildirdi. Açıklamasında, partinin ilk günlerdeki heyecanının kaybolduğunu ve makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, birlikte çalıştığı herkese teşekkür ederek, bu süreçte edindiği güzel anıları unutmayacağını belirtti.
8 Nisan 2024

CHP'nin İzmir'in Çiğli ilçesinde düzenlenen kongresinde, tarafların üzerinde uzlaştığı yönetim listesinin son anda değiştirilmesi gerilime yol açtı. Bu duruma tepki gösteren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il delegeliğinden istifa etti ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti. Kongrede yaşananlar sonrası Gümrükçü'nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i arayarak tepki gösterdiği ve büyükşehir ve belediye başkanları WhatsApp grubundan çıktığı öğrenildi.
29 Ağustos 2023

14 Mayıs seçimlerinde CHP ile ortak liste oluşturan Gelecek Partisi'nin adayları arasında Sema Silkin Ün de yer alıyor. Sema Silkin Ün, eski 'Ak Trol' olarak bilinen Taha Ün'ün eşi ve bir dönem Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı. Taha Ün, geçmişte sosyal medyada nefret söylemi içeren ve hedef gösterici paylaşımlar yapmasıyla tanınıyordu. Sema Silkin Ün'ün adaylığı, sosyal medyada ve siyasi çevrelerde eleştirilere yol açtı.
9 Nisan 2023

Disipline sevk edilen ve partiden kesin ihraç talebiyle yargılanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim' ve 'adalet' temalarıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü. Ankara'ya varan Özcan, CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ve Kılıçdaroğlu'na 'değişimden kaçamayacağını' belirten bir mesaj gönderdi. Özcan, daha önce parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve bir yıl geçici olarak partiden çıkarılmıştı. Cezası bitince kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi.
12 Temmuz 2023

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Disiplin süreci devam ederken CHP'den ihraç edilme ihtimali bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılmasından bir gün önce istifa edeceğini söylemişti. Ancak CNN Türk yayınında arkadaşlarının uyarısıyla duygusal bir tepki verdiğini anladığını ve istifa etmeyeceğini belirtti. Özcan, partinin gerekçeli kararını merak ettiğini ifade etti.
15 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti. Özcan, geçtiğimiz yıl bir kadın meclis üyesiyle olan diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti. Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararına karşı yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi. Tanju Özcan, ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti.
26 Temmuz 2023

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023

Bingöl'ün Yedisu ilçesi Belediye Başkanı Sedat Uçar, İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı. Uçar, İYİ Parti'nin üst düzey yetkililerinden ve milletvekillerinden yeterli destek görmediğini belirtti. İYİ Parti'de Meral Akşener'in genel başkanlığı bırakmasından bu yana milletvekili istifaları da devam ediyor. Partinin Meclis'teki sandalye sayısı 43'ten 30'a düştü.
16 Eylül 2024

İYİ Parti Ankara milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini Twitter üzerinden duyurdu. 2019 yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi meclis üyeliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Beker, 2023 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili seçilmişti. Beker, istifa kararını, İYİ Parti çatısı altında Ankaralılar ve Türk Milleti'ne katkı sağlayamayacağını düşündüğü için aldığını belirtti. Bu istifa, İYİ Parti'den kısa süre önce gerçekleşen diğer istifaların ardından geldi.
16 Kasım 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim