Daha önce AKP'ye geçmeyeceğini belirten İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu, 2 Kasım'da 'derin görüş ayrılıkları' nedeniyle İYİ Parti'den istifa etmişti. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde partisine katılırken rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Hatipoğlu, geçmişte yaptığı bir açıklamada Eskişehir'de AKP-MHP iş birliğini destekleyebileceğini ifade etmişti.
7 Kasım 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Gökşen Anıl Ulukuş'un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmadığını belirtti. Ulukuş ise kendisine danışmanlık görevinin devam ettiği yönünde bilgi verildiğini iddia etti. Ulukuş'un danışmanlığı, CHP içinde özellikle gençlik kollarından tepki çekmişti. Ulukuş, sosyal medya üzerinden parti yönetimini eleştirerek, durumun usulüne uygun olmadığını ve CHP'ye yakışmadığını ifade etti. Resmi bir yazıda Ulukuş'un 31 Mayıs'ta danışmanlık görevine getirildiği, ancak 4 Haziran'da Kılıçdaroğlu'nun kararıyla tüm danışmanların görevine son verildiği belirtildi.
7 Temmuz 2023

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, CHP'nin belediye başkanı ve meclis üyeleri aday listesi, ilçe başkanı tarafından seçim kuruluna teslim edilmedi. Bu durum, partinin ilçede seçimlere katılamamasına neden oldu. İlçe başkanı Ayhan Arslanbey, aday listesini teslim etmeyip partiden istifa etti. CHP Balıkesir İl Başkanı, ilçe başkanının bu hareketini eleştirerek, ilçe yönetiminin tamamını görevden alacaklarını ve yerlerine atama yapacaklarını belirtti. Ayrıca, başka partilerle ittifak görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.
21 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinden istifa ederek CHP'ye katılan Aykut Kaya'yı sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, Kaya'yı 'maymunlara' benzeterek, milletvekili transferlerinin siyasi ahlaka aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de 'normalleşme' üzerinden eleştirdi ve muhalefeti tek elde toplama çabalarını iktidara yeşil ışık yakmakla suçladı.
5 Haziran 2024

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, İçişleri Bakanı olarak göçmenleri göndereceğine dair tweet'i, kendisinin bu göreve atanacağı şeklinde yorumlandı. Bu durum üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bakanlar kurulunu ittifakı oluşturan partilerle yapacağı toplantılar sonrasında belirleyeceğini ve Özdağ ile yapılan görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, partisinin 712 sandıkta görevli bulunduramamasına yol açan bir hata sebebiyle istifa etti. CHP'nin sandık kurullarında görev alacak üye listelerini son teslim tarihinden beş dakika geç teslim etmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listeyi kabul etmedi. Bu durum parti içinde eleştirilere neden oldu ve parti yönetimi Arpacı'nın istifasını talep etti. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yasal sürecin devam ettiğini ve seçim günü sandıkları korumak için sahada olacaklarını açıkladı.
27 Nisan 2023

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emriyle' milletvekili olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sayan'ın istifası AKP genel merkezinde krize neden olduğu iddia edilirken, Sayan bu kararı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda aldığını belirtti. Sayan, daha önce ulusal siyasete atılmak istediğini ve milletvekili adayı olmayacağını söylediğini ifade etti.
17 Mart 2023

Suat Toktaş, CHP Meclis grubunun yeni basın danışmanı oldu. Bu atama, RTÜK üyesi Okan Konuralp'in milletvekilliği için istifa etmesi ve yerine Tuncay Keser'in atanmasının ardından gerçekleşti. Keser'in boşalttığı pozisyona Toktaş getirildi. Toktaş, Halk TV'den geçtiğimiz eylül ayında ayrılmıştı ve yeni görevinin yanı sıra genel seçimlerde de CHP'nin kampanya ofisinde çalışacak.
10 Nisan 2023

CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu ve HEDEP'den Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ile Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeler, TBMM'ye iletildi. Bu fezlekeler, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edilerek sürecin başlatılması sağlandı.
13 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, bir gazeteciye verdiği demeç sonrası oluşan yanlış anlamalardan dolayı kurumsal ilişkiler başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin parti yetkili kurullarının onaylayacak noktada olmadığını belirtmiş ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine dikkat çekmişti. Altılı masa toplantısında ise ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ana gündem maddesi olarak ele alındı.
26 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partisinden ve görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aydemir, siyasete ülke ve millet için katkıda bulunma amacıyla girdiğini, ancak partideki kurumsal zayıflıklar ve fikir ayrılıkları nedeniyle istifa kararı aldığını belirtti. Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ülkenin demokratik, özgürlükçü ve şeffaf bir siyaset sistemine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aydemir, İYİ Parti'deki görev süresince Meral Akşener'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.
25 Nisan 2024

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, mevcut belediye başkanı ve CHP'nin belediye başkanı adayı Zeki Bilgin ile meclis üyesi adaylarının listesi, belirlenen süre olan dün saat 17:00'den 8 dakika geç teslim edildiği için ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmedi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin talebi üzerine toplanan Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin aday listesinin süresinde teslim edilmemesi nedeniyle listeyi reddetti. Bu durum üzerine CHP'li ilçe başkanı, aday listesini seçim kuruluna teslim etmeyerek istifa etti.
21 Şubat 2024

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Ataş, istifasının bir kırgınlık veya eleştiriden ziyade, millete daha verimli hizmet etme arzusunun bir yansıması olduğunu belirtti. İstifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 31'e düştü. Ataş, milletin taleplerini en doğru şekilde algılayarak hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.
6 Eylül 2024

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Twitter üzerinden kendisine bayiden otomobil almak için tanıdık olup olmadığını soran Emrah Sertpolat isimli bir kullanıcıya sert bir yanıt verdi. Gürban, milletvekillerinin görevlerinin bu tür kişisel istekleri karşılamak olmadığını belirtti. Kullanıcı özür dileyerek mesajını sildi. Bu olay Twitter'da tartışma konusu oldu ve çeşitli yorumlar yapıldı.
11 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023
İşaretlediklerim