İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan 39 işçi, fabrika girişinde oturma eylemi başlattı. İşçiler, tazminatları dahil hiçbir haklarının verilmediğini ve günde 12-18 saat arası çalıştırıldıklarını belirtti. Eylem sırasında jandarma ve polis tarafından müdahale edildi ve işçiler gözaltına alındı.
8 Eylül 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 'sefalet zammı'na karşı greve çıktı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, greve destek veren EMEP ve BİRTEK-SEN'i hedef alarak, 'işçileri provoke etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerin orada olduğunu' ifade etti. Gürban, tepkiler üzerine Twitter'da birçok yurttaşla tartışmaya girdi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban'ın 2021'de 'piyasa dolandırıcılığı'ndan ceza aldığını hatırlattı.
12 Ağustos 2023

Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan anısına bir basın açıklaması düzenledi. Öğretmenler, okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, eğitimcilerin şiddetin hedefi olmasını sonlandıracak somut ve kalıcı çözümler üretilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, öğretmenler meslektaşlarının öldürülmesini protesto etmek için 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacaklar.
9 Mayıs 2024

CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bürolarına 29 Mayıs Pazartesi günü saat 22:40 sıralarında motorlu iki şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda büronun kepenklerine beş el ateş edildi. Olay yerine hızla sevk edilen güvenlik güçleri çevredeki kamera kayıtlarını inceledi ve tahkikat başlattı. Gaziosmanpaşa kaymakamlığı, konuyla ilgili devam eden tahkikat hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
30 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, Fransa merkezli bir fabrikanın işvereninin sendikayla toplu iş sözleşmesi yapmaması üzerine Fransa Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, 19 Nisan'da fabrikada başlattıkları grevi sürdürerek Taksim Meydanı'nda toplandı ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüdüler. Sendikanın genel başkanı Özkan Atar, işverenin işçilerin direncini kırmak istediğini ancak mücadelelerinin toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar devam edeceğini belirtti.
28 Mayıs 2024

İstanbul Eyüp'te bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına, Eğitim-Sen sendikası öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını eyleme çağırdı. Olay, öğrencinin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdürü silahla vurması sonucu gerçekleşti. Eğitim-Sen, 8 Mayıs'ta şiddete karşı siyah kurdele takılması ve iş yerlerinde şiddet karşıtı bildirilerin okunması çağrısında bulundu.
8 Mayıs 2024

Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı temsilcilerinin sert açıklamalarının ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Mersin'de muhalefet temsilcilerine saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de muhalefeti hedef alan tehlikeli ifadeleri sonrası şiddet olayları yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi, Trabzon'da CHP milletvekili adayının seçim stantlarına saldırı girişimi oldu, Mersin'de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırı gerçekleşti ve İstanbul Kadıköy'de polis müdahalesi sonucu bir kadın gözaltına alındı.
7 Mayıs 2023

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık emekçileri, maaş ve cari giderlerinde yapılan kesintileri, sağlıkta yaşanan ekonomik, fiziki ve psikolojik şiddeti, artan iş yükünü ve mobbingi protesto etti. Aile hekimleri, 1-2 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi nedeniyle maaşlarından ve aylık gider ödeneklerinden kesinti yapıldığını belirtti. İstanbul Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED ), Hekim Birliği Sendikası, Sosyal ve Sağlık Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri de protestoya katıldı.
20 Eylül 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, bir polis amirinin 1 Mayıs kutlamaları sırasında gazetecilere yönelik 'Basını süpür' ifadesini kullanmasını ele aldı. Vali Gül, Basın Konseyi tarafından düzenlenen bir törende bu ifadenin maksadını aşmış olabileceğini belirterek, eğer böyle bir söz söylendi ise yanlış olduğunu kabul edip özür diledi. Olay, Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırasında yaşanmış ve polis müdahalesi tepki çekmişti.
2 Mayıs 2024

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki domates üreticileri, salça fabrikalarının ürünlerini almadığı gerekçesiyle kara yolunu trafiğe kapattı ve hükümetin istifasını talep etti. Çiftçiler, traktörleriyle oluşturdukları konvoyla İzmir-Bursa karayolunu kapatarak tarım politikalarını eleştirdi. Vali Demirtaş, çiftçilerle görüşerek bazı fabrikaların alıma başladığını ve marketlerde sadece yerel ürünlerin satılacağını belirtti. Yaklaşık üç buçuk saat süren eylem sonrası yol yeniden ulaşıma açıldı.
8 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), deprem nedeniyle Hatay'dan çevre illere göç etmek zorunda kalan vatandaşların oy kullanabilmeleri için Seçmen Köprüsü kampanyasını başlattı. Kampanya, 14 Mayıs'a kadar seçmenlerin Hatay'a ulaşmasını hedefliyor. TİP Afet Çalışmaları Koordinatörü Hakan Güneş, kampanya kapsamında Mersin, Adana, Antalya ve İstanbul'dan otobüslerle seçmen taşıma çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti ve kampanyaya destek çağrısında bulundu.
6 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, konuşmasında işçilerin örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, iş cinayetlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işçilerin sendikalı olmalarının önemini vurgulayarak, örgütlü mücadelenin iş cinayetlerine karşı koruma sağlayacağını ifade etti.
13 Mayıs 2024

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023
İşaretlediklerim