Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan, programına ara verdiğini belirtti. Arslan'ın programı 'Medya Mahallesi', kanal sahibi Cafer Mahiroğlu tarafından sonlandırılmıştı. Arslan, ifadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve terörü güzelleyici bir ibare kullanmadığını belirtti.
3 Ekim 2023

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan, programına ara verdiğini belirtti. Arslan'ın gözaltına alınması ve programının sonlandırılması, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Arslan'ın sözlerini eleştiren bir tweet atmasının ardından gerçekleşti. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, programın sonlandırılma kararının Arslan'la birlikte alındığını belirtti.
3 Ekim 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı hakkındaki şüphelerini dile getirdikten sonra gözaltına alındı. Arslan'ın sözleri RTÜK Başkanı Şahin tarafından hedef alınmış ve Halk TV hakkında inceleme başlatıldığı duyurulmuştu. Arslan'ın patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ı hedef alarak, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını açıkladı. İstanbul başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.
3 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İSKİ Genel Kurulu sırasında, İBB çalışanları ile bazı AKP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavgayı görüntülemek isteyen Medyascope muhabiri Ali Macit, AKP'li meclis üyeleri tarafından darp edildi. Olay yerine müdahale eden güvenlik görevlileri ve diğer meclis üyeleri sayesinde Macit, bölgeden uzaklaştırıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Macit, saldırıya uğradığı için şikayetçi olacağını belirtti.
30 Mayıs 2023

Malatya'da yaşarken bir sopanın üzerinde gününü geçiren ve 'Mercedes Kadir' olarak tanınan akli dengesi yerinde olmayan Fatih Kaydı'nın hikayesi beyazperdeye taşınacak. Yönetmen Serdar Akar, Kaydı'nın renkli ve uğurlu karakterini bir SMA hastası çocukla olan ilişkisi üzerinden anlatmayı planlıyor. Film, Kaydı'nın hayatının birebir anlatımından ziyade daha renkli yönlerini öne çıkaracak ve çekimlerine ağustos ayında başlanması hedefleniyor. Yapımcı senarist Gökhan Demirci, film için dört aydır hazırlık yapıldığını ve mekan seçimleri üzerinde çalışıldığını ifade etti.
18 Temmuz 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

TV8'de yayınlanan Survivor All Star programının yapımcısı Acun Ilıcalı, Dominik'te yarışma ekibine polis tarafından operasyon yapıldığını açıkladı. Ilıcalı, bu durumun yarışmacılardan Seda Aktuğlu'nun Kolombiya ödülü sırasında kural ihlali yapmasından kaynaklandığını belirtti. Aktuğlu'nun havaalanında birinden telefon alarak 'beni kaçırdılar' demesi üzerine iki ülkenin emniyet teşkilatlarının karıştığını ve bu durumun her şeyi tehlikeye atabilecek kadar ciddi olduğunu ifade etti. Seda Aktuğlu, yaşananlar nedeniyle ceza alarak beş ödülden mahrum bırakıldı.
9 Ocak 2024

BBC Haber'in öğle kuşağı yayınında sunucu Maryam Moshiri, jenerik bitiminde canlı yayına orta parmağını gösterirken geçildi. Reji, spikeri 'Yayına giriyoruz' diye uyarmak yerine, bu anı ekrana yansıttı. Bu durum, rejinin bilinçli olarak spikerin bu anını yayınladığı şeklinde yorumlandı ve 'rejinin intikamı' olarak nitelendirildi.
7 Aralık 2023

Fransız yönetmen ve oyuncu Maiwenn, Mediapart dergisi genel yayın yönetmeni Edwy Plenel'e Paris'te bir restoranda saldırdığı gerekçesiyle suçlanıyor. Maiwenn, Plenel'in saçını çekip yüzüne tükürdüğü iddia ediliyor. Bu olayın polis raporu bir ay önce tutulmuş, ancak Maiwenn'in yeni filmi Cannes Film Festivali'nde açılış yapacağının duyurulmasından bir gün sonra medyaya sızdırılmış. Maiwenn, aynı zamanda #MeToo hareketini desteklemediğini belirtmiş ve Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki dava sırasında Depp'e filmde başrol teklif etmişti.
8 Nisan 2023

CNN, sabah programı sunucusu Don Lemon'ı kadın düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle işten çıkardı. Lemon, Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley hakkında yaşına ilişkin cinsiyetçi yorumlar yapmış ve bu yorumlar tepki çekmişti. Lemon, yaptığı yorumlar için özür dilemiş ve eğitim almayı kabul etmişti, ancak kamuoyunun tepkisi devam etti. Ayrıca, Fox News sunucusu Tucker Carlson da kötü davranış iddiasıyla işten çıkarıldı.
25 Nisan 2023

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Akın, saldırıyı sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu ve ayaklarından yaralandığını belirtti. Sports Digitale, Akın’ın çalıştığı spor kanalı, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Olayın ardından Akın’ın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.
27 Eylül 2024

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajında öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Ağırel, bu tehdidi canlı yayında detaylandırarak emniyetin haberdar olduğunu ancak adım atılmadığını belirtti. Ağırel, daha önce de mafya gruplarından tehditler aldığını ve bu durumu savcılığa bildirdiğini, ancak yeterli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Tehditlerin, yazdığı 'Havala' kitabı nedeniyle başladığını öne sürdü.
3 Eylül 2024

Gazeteci Murat Ağırel'e yönelik ölüm tehdidi içeren bir video sosyal medyada paylaşıldı. Videoda maskeli bir kişi, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, videoyu çeken iki kişinin gözaltına alındığını ve evlerinde yapılan aramalarda silah ve uyuşturucu bulunduğunu açıkladı. Şüphelilerin daha önce de çeşitli suçlardan kayıtları olduğu belirtildi.
5 Eylül 2024

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medyada dolaşıma giren ve kendisinin yer aldığı iddia edilen bir video hakkında açıklama yaptı. Sarıgül, videonun montaj, şantaj ve tehdit içerikli olduğunu belirterek, yargı önünde hesaplaşacaklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin en önemli kriminal bilirkişi uzmanlarından gerekli inceleme raporlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.
17 Temmuz 2024

Habertürk'te Murat Kurum'un konuk olduğu ve siyaset dışı konuların ele alındığı bir programın tarafsızlığı eleştirildi. Programda Kurum'un çocukluğu ve askerliği gibi kişisel konuların yanı sıra, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun ise siyaset ve belediyecilik üzerine sorgulandığı bir yayın yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Habertürk'ün daha önce PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenleri programa çıkarmama kararını almasına rağmen, DEM'in İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'ı programa çıkarması dikkat çekti. Yazıda, bu tutum değişikliğinin nedenleri üzerine kanal yönetiminden açıklama talep edildi.
18 Mart 2024

İzmir'de CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki aracına gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerde Yılmaz'ın aracına 6 mermi isabet ettiği ve çevrede 12 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Saldırıyla ilgili olarak, yaklaşık bir ay önce işten çıkarılan iki eski belediye çalışanı gözaltına alındı. Olay, Yılmaz'ın evinin önünde gerçekleşti ve polis ekipleri ihbar üzerine hızla bölgeye sevk edildi.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim