Okan Bayülgen, 1989 ile 1994 yılları arasında Devlet Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra televizyon kariyerine yönelmişti. 1994 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılan Bayülgen, 30 yıl sonra tekrar bu kuruma döndü. Ankara'da aylar süren provaların ardından, Bayülgen'in yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı 'Drakula' oyunu, 16 Mayıs'ta İstanbul AKM'de sahnelenecek. Oyun, korku edebiyatı üzerine derin temaları işliyor ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla birlikte gerçekleştiriliyor.
5 Mayıs 2024

Balıkesir Sivil Toplum Platformu'nun festivallerin iptal edilmesi çağrısının ardından, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Aromaterapi Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Hande Yener konserini iptal etti. İptal kararına, Yener'in LGBTİ+ destekçisi olduğu gerekçesiyle Müdafaa-i İslam Hareketi'nden gelen baskılar etkili oldu. Belediye, iptal kararına ilişkin bir açıklama yapmazken, Yener'in yerine Aslı Hüner'in sahne alacağı belirtildi. Hande Yener ise iptal kararına Instagram üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi.
9 Temmuz 2023

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 'Kumkapı Balıkçıları' adlı sergisi, Yapı Kredi bomontiada'daki Ara Güler Müzesi'nde ziyarete açıldı. Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç, bu serinin Güler'in en önemli çalışmalarından biri olduğunu belirtti. Güler, bu foto-röportaj dizisini 1952 yılında yedi gün boyunca Jamanak gazetesi için hazırlamış. Sergide, gazetede yayımlanan fotoğrafların yanı sıra yazılar da sergileniyor.
7 Mayıs 2024

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimler tarafından planlanan tüm etkinlikler ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıkladı. Bu iptaller devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ile güzel sanatlar genel müdürlüğü dahil olmak üzere bakanlığın tüm birimlerini kapsıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı da benzer bir karar alarak tüm ulusal spor faaliyetlerini durdurduğunu duyurmuştu.
6 Şubat 2023

İstanbul Müze Gazhane'de 3-5 Şubat tarihlerinde 'Virtual Landscapes' adlı uluslararası bir sanal gerçeklik (VR) sergisi gerçekleştirilecek. Galaxy Network tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yedi ülkede eş zamanlı olarak sunulan sergide, uluslararası festivallerden ödüllü dokuz VR filmi sanatseverlerle buluşacak. Sergide, uzay yolculuklarından sanat eserlerine kadar çeşitli temalarda filmler yer alacak ve giriş ücretsiz olacak. 'VR Future NFT' sahiplerine girişlerde öncelik tanınacak.
23 Ocak 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da Eyfel Kulesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 206 ülkenin katılacağı ve 19 gün sürecek olan oyunlar boyunca Paris'e 15 milyonu aşkın turist bekleniyor. Türkiye, 18 dalda toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu yılki olimpiyatlarda ilk kez break dance etkinlikleri yer alacak ve pandemi kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2024

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi'nin İstanbul'daki konserinin biletleri tükendiği için sanatçı ertesi gün bir konser daha verecek. 69 yaşındaki Einaudi, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Einaudi, kariyerini bale, sinema ve tiyatro için bestecilik yaparak geliştirdi ve 'Le Onde' ve 'I giorni' albümleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı.
5 Temmuz 2024

Zorlu PSM'nin düzenlediği 'MIX Festival presented by %100 Müzik', 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, elektronikten indie müziğe, rapten dans müziğine kadar birçok farklı tarzı ve ismi bir araya getirecek. Festivalin bu yılki programında Röyksopp, Two Another, Kid Francescoli, Warhaus, Weval ve Türkiye'den Flört, The Flabbies, Nalan, Aga B, Barış Demirel gibi isimler yer alacak.
2 Kasım 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Türkiye'de ilk olarak 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, 29 Eylül'de Türkiye genelinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 'Kuru Otlar Üstüne', İstanbul'a atanmayı bekleyen bir resim öğretmeninin taciz suçlamasıyla karşılaşması ve bu durumun hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Zorlu PSM Prodüksiyonu tarafından hazırlanan ve Rıza Kocaoğlu'nun başrolünde olduğu 'Kibritin Ucunda' adlı tiyatro oyunu, 25 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio'da prömiyer yapacak. Oyun, otuzlarının başında kendi iç hesaplaşmasını yaşayan ve her şeyini kaybettiğini düşünen bir plaza çalışanının hikayesini konu alıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.
16 Ocak 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 'Sinemamızın Yüzü' ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a takdim edilecek. Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen festivalin Yürütme Kurulu, Türkiye sinemasına katkılarından dolayı iki usta isme ödül verme kararı aldı. Ödüller, 23 Eylül'de festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek.
11 Eylül 2023

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu boyunca bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini uzattı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes gibi ören yerleri gece 00.00'a kadar, İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. Bu değişiklik, turizm sezonunda ziyaretçilere daha esnek saatler sunmayı amaçlıyor.
9 Nisan 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan 43. İstanbul Film Festivali'nin 'Türkiye Sineması' bölümüne başvurular başlamıştır. Festival, 1982 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu yılki tema 'Sinemaya Yeni Bakışlar' olarak belirlenmiştir. Başvurular sadece internet üzerinden yapılabilecek ve son tarih 19 Ocak 2024'tür. Festivalde Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması gibi kategorilerde ödüller verilecek.
5 Aralık 2023

Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen 28. Geleneksel Çamköy Boğa Güreşi Festivali'nde elde edilen gelir, SMA Tip-2 hastası Linda Pekşen'in tedavisi için kullanılacak. Festivale 5 bine yakın kişi katıldı ve 54 çift boğa güreşti. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, festivalin bu yıl Linda'nın yararına yapıldığını belirtti. Linda'nın babası Ahmet Pekşen, kampanyayla gerekli paranın üçte birini topladıklarını ve destek verenlere teşekkür etti.
5 Ağustos 2024

Aydın'daki Aphrodisias Antik Kenti'nde Yunan mitolojisinin en güçlü tanrısı Zeus'u temsil eden kolosal bir heykel başı bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, heykelin Aphrodite Tapınağı'nın 50 metre batısında bulunduğunu ve milattan sonra 2. veya 3. yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini açıkladı. Heykelin saç ve sakalındaki işçilik dikkat çekiyor ve bu keşif, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliğine önemli bir katkı sağlıyor.
30 Temmuz 2024
İşaretlediklerim