Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, istifasını sosyal medya hesabından paylaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın deprem bölgesinde çektiği bir video, sosyal medyada propaganda filmi olarak eleştirildi. Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı video, depremzedelerin yaşadığı zorlukları ve hükümete olan öfkeyi göz ardı ettiği gerekçesiyle tepki topladı. Kullanıcılar, yıkılan hastaneler ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına dikkat çekerek, Bakan Koca'nın çocukları kullanarak yaptığı paylaşımı kınadı.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrası can kaybı 39 bin 672'ye yükseldi. Halk sağlığı uzmanları ve KLİMİK, deprem bölgesindeki yaşam koşullarının bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkma riskini artırdığı konusunda uyarılarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şu an için salgın hastalık riskinin olmadığını, ancak önlemler alındığını belirtti. Bakan Koca, suyun şebeke aracılığıyla sağlanması, düzenli analizler ve klorlama, çöp toplama, kireçleme ve ilaçlama çalışmaları yapıldığını ifade etti.
18 Şubat 2023

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Küçükçekmece'de düzenlenen bir açılışta sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde ulaştığı seviyeyi övdü. Memişoğlu, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını vurgularken, Türkiye'nin sağlık alanında bilgi ve teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sağlık okuryazarlığının artırılması ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisini binlerce canın kurtarılmasına vesile olan biri olarak gördüğünü söyleyen Memişoğlu, sağlık çalışanlarının değerli ve saygıdeğer olduklarını vurguladı.
23 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 ve 2 Ağustos'ta iş bırakma kararı alan sağlık çalışanlarına bir mektup yazdı. Mektupta, taleplerin sokak yoluyla ifade edilmesini yerinde bulmadığını belirten Koca, hak aramaları için kendini ve bakanlığı adres gösterdi. Ancak, sağlık çalışanları Twitter üzerinden Koca'ya yanıtlarını yollayarak greve çıkacaklarını ifade etti.
31 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sezer Hatemi'nin vefatını duyurdu. Prof. Dr. Hatemi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü'nün kurucusu olarak biliniyor ve öğrencileri tarafından saygıyla anılıyor. Bakan Koca, Hatemi'nin eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
15 Nisan 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde çekilen ve kamuoyunda eleştirilere neden olan bir propaganda videosu için özür diledi. Bakan Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, videodaki iletişim sorununu fark edemediğini belirtti ve videonun ortak duyguların dilinden uzak olduğunu kabul ederek videoyu yayından kaldırdığını duyurdu. Bakan, tüm dikkatlerinin afet bölgesindeki görevlerde olduğunu ifade etti.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapılacağını ve bu konuda ciddi bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın performansları eleştirildi. Parti içinde daha geniş çaplı bir değişimin gerekliliği vurgulandı ve parti dışından gelen eleştirilere de değinildi. İsmail Saymaz, AK Parti'nin etkili siyasi figürler çıkaramadığını ve siyasi tutum belirleyemediğini eleştirdi.
22 Nisan 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu ve sistemin ilk sonuçlarını bayramdan sonra açıklayacağını belirtti. Koca, İstanbul'da belirli branşlar dışında randevu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ve görüntüleme konusunda yaşanan sorunların da alınan tedbirlerle hafiflediğini ifade etti. Bakan, onaylı randevu sisteminin genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini ve yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi.
5 Haziran 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası en ağır hasar gören şehirlerden Hatay'da salgın riskine karşı alınan tedbirleri anlattı. Bakan Koca, güvenilir su ve gıda sağlanması, hijyenik WC'lerin kurulması ve çöp toplama gibi konularda yoğunlaştırılan tedbirlerden bahsetti. Ayrıca, şebeke suyunun sadece temizlik amaçlı kullanılması gerektiğini belirtti. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği ise mevcut yaşam koşullarının bulaşıcı hastalıklar için risk oluşturduğunu ve önlemlerin hızla alınması gerektiğini duyurdu.
22 Şubat 2023

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım kalp krizi geçirerek anjiyo operasyonu geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti. Koca, Yıldırım'ın rutin sağlık kontrollerinin tamamlandığını ve önemli bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade etti.
9 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarına yönelik 'Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil' şeklindeki açıklaması tepkilere neden oldu. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği gibi kuruluşlar, aşıların önemini vurgulayarak, Bakan Koca'nın açıklamalarını eleştirdi. Ayrıca, Birlik ve Dayanışma Sendikası da Koca'nın ifadelerine katılmadığını belirtti.
28 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ünlü sanatçı Özkan Uğur'un sağlık durumuna değindi. Koca, Uğur'un tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini belirtti ve olumlu gelişme haberlerini en kısa sürede verebilmeyi temenni ettiğini ifade etti.
25 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve sonrasında program iptal edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve geçirdiği gastrointestinal enfeksiyonun etkisinin azaldığını belirtti. Erdoğan, görevinin başında olduğunu gösterir bir şekilde Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına Putin'in telekonferans yöntemiyle katılacağı bilgisi verildi.
27 Nisan 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye ruhsatı olmayan ilaçların girişine yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı. Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) uluslararası bir otorite olduğunu ve ilaçların güvenliğini belirlediğini ifade etti. Sahte kanser ilacı iddialarıyla ilgili soruşturmanın Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapıldığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Ayrıca, iddia edilen sahte ilacın Türkiye'ye hiç giriş yapmadığını ve kullanılmadığını söyledi.
10 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni varyantına karşı toplu aşılamanın olmayacağını tekrarladı. Bilim insanlarının aşı konusundaki ısrarlarını 'konuyu saptırma' olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin 'küresel propagandanın uygulama sahası olmayacağını' belirtti. Koca, Türkiye'nin sağlık konusunda tam bağımsız olduğunu ve Covid-19 aşısının yeniden toplu olarak yapılmasını gerektiren, bilimin teyit ettiği bir durum olmadığını ifade etti.
4 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'taki depremler sonrası oluşan sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek, deprem bölgesinde herhangi bir salgın hastalığın olmadığını belirtti. İshal şikayetiyle başvuran hastalardan alınan numunelerde çeşitli etkenler tespit edilmiş olmasına rağmen, bunların salgın tanımına uymadığını ve beklenenden fazla sayıda olmadığını ifade etti. Ayrıca, Adıyaman ve Şanlıurfa'nın bazı ilçelerinde şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.
22 Mart 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince kesim işlemleri sırasında meydana gelen kazalar nedeniyle 951 kişinin ambulansla, toplamda ise 29 bin 32 kişinin kendi imkanlarıyla hastanelere başvurduğunu belirtti. Durumu ağır olan ve operasyon geçiren 83 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlandı.
1 Temmuz 2023

AKP, mevcut kabinedeki bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 kabine üyesinin farklı illerden aday olacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanlar birinci sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu hamlesiyle özellikle deprem bölgelerindeki kaybolan desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.
9 Nisan 2023
İşaretlediklerim