Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhalefet partilerine ajan provokatörler sızdırdığını ve bu kişilerin yaklaşan seçimlerle ifşa olacağını iddia etti. Demirtaş, partisinin ve kendisinin siyasi tasfiye operasyonlarına direnerek bunları boşa çıkardığını belirtti. Eski HDP'li ve AKP milletvekilliği yolunda olan Ayhan Bilgen ise Demirtaş'ın sözlerine Twitter üzerinden cevap vererek, siyasette büyük lafların geri adım atılmasına yol açabileceğini ima etti. Diken, Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olarak Bilgen ve Altan Tan'ın ifadelerinin kullanıldığını daha önce haberleştirmişti.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediye başkanı Akış'a verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yargının hukuku uyguladığını ve kararın kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Akış, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediye başkan vekili olarak atamıştı.
5 Haziran 2024

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, AKP ve MHP yönetiminden devraldıkları belediyelerin borç listesini açıkladı. Zeybek, 2019'da AKP'den CHP'ye geçen beş büyükşehir belediyesine bağlı idareler ve iştiraklerden toplamda 5,3 milyar dolar borç devraldıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar lira olduğunu ve bunun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu söylemişti. Zeybek, bu borcun büyük bir kısmının AKP ve MHP'den devralındığını ifade etti.
31 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay belediye başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itirazı reddetti. Bu kararla birlikte, Hatay belediyesinin yönetimi resmen Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) geçmiş oldu. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu gelişme, Hatay'daki siyasi dengeleri ve yerel yönetim politikalarını etkileyebilir.
8 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın basın toplantısında, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçında sahayı basması konuşuldu. AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikeci kulüp' olarak nitelendirirken, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, siyasetin spora müdahalesini eleştirdi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Genç, Suiçmez'in sözleri üzerine salonu terk etti.
20 Mart 2024

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'köşesinden gereğini yapması' talimatını verdiğini canlı yayında açıkladıktan sonra, köşe yazısında bazı AKP'li vekillerin partiye zarar verdiğini ve Erdoğan'a yük olduğunu belirtti. Hakan, bu vekillerin konuşmalarının veya suskunluklarının partiye fayda sağlamadığını ifade etti ve AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde radikal bir yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu yazdı.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi, Erbakan'ın Erdoğan'a zorluk çıkaran siyaseti sayesinde, AKP seçmeni üzerinde etkili olmuş ve Urfa, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'da seçimlerin kaderini belirleyecek bir güce ulaşmıştır. Erdoğan'a karşı cephe oluşturmayı amaçlayan isimlerin AKP'ye katılması veya Erdoğan'ın yörüngesinde kalması sonucu, Yeniden Refah dışında bir alternatif kalmamıştır. Parti, kısa sürede AKP'nin korkulu rüyası haline gelmiştir.
12 Mart 2024

AKP'nin yerel seçimlerde yaşadığı ağır yenilginin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partide gerekli değişikliklerin yapılacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerde düşük katılım oranının partinin oy oranını etkilediğini ve bu durumun sebepleri üzerinde duracaklarını ifade etti. Ayrıca, milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda partide bir değişim gerçekleştireceklerini ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, eleştirilere karşı partinin birliğini koruma ve halka hizmet etmeye devam etme konusundaki kararlılığını vurguladı.
17 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına gerekçe gösterilen iddianameyi hazırlayan savcı D.Y.'nin, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde FETÖ firarisi olduğu ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. Bu durum, muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
3 Haziran 2024

Yeniden Refah Partisi (YRP), AKP ile yapılan görüşmelerin ardından Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Bu karar, partinin merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyelerinin bir bölümünün haberi olmadan alındı. Parti içinde ve Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan arasında karara tepki var. Parti içinde yaşanan bu durum, istifalar ve parti içi çatışmalara yol açtı. Parti kaynakları, partinin üçe bölünme riski ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.
24 Mart 2023

CHP lideri Özgür Özel, Van'da yüzde 55,68 oy oranıyla belediye başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının iptal edilmesine tepki gösterdi. Özel, bu durumu Van halkının iradesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi ve geçmişte benzer bir durumda AKP'ye karşı da CHP'nin itiraz ettiğini hatırlattı. Van'da mazbatanın AKP adayına verilmesini 'siyasi darbe' olarak nitelendirdi.
2 Nisan 2024

14 Mayıs seçimleri öncesinde, AKP'nin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu kurumlarının imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yaptığı ve camilerde mitingler düzenlediği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bakanların aday olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönündeki başvuruları, bakanların kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlar, seçim çalışmalarında bakanlık imkanlarını ve TOGG araçlarını kullandıkları, bazı araçların plakalarının sigorta kayıtlarında farklı araçlara ait olduğu görüldü.
23 Nisan 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'züppe' diyerek eleştiride bulundu. Bu sözlerin ardından AKP'li Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u göreve çağırdı. Adalet Bakanı Tunç, Özkan hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
25 Ağustos 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisine cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ancak bu talebin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti. Demirtaş, Artı Gerçek'e verdiği röportajda, cezaevinden sınırlı katkı sunabildiğini ve sosyal medya üzerinden etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra aktif siyasi çalışma yürütmeyeceğini ve HDP'li olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Demirtaş, HDP'nin yeniden yapılanma ihtiyacına ve kadro erozyonuna dikkat çekti ve partinin özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim