Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun bir motokuryeye çarparak ölümüne neden olması sonrası gündeme gelen motokuryelerin çalışma koşullarıyla ilgili yeni bir düzenleme taslağı hazırlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, düzenleme ile kuryelerin hız baskısı altında kalmadan 'makul bir sürede' teslimat yapmaları sağlanacak, motosiklet yaş sınırı, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gibi yeni kurallar getirilecek ve kuryelerin taşıdıkları gönderilerin hasarından sorumlu olmaları gibi maddeler içerecek.
11 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, yolsuzluk iddialarını reddetti ve Türkiye'nin alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna geçişini, on binlerce kilometre yol yapımını, her ile üniversite kurulmasını ve sağlıkta gerçekleşen dönüşümleri örnek göstererek bu başarıların yolsuzlukla mümkün olamayacağını savundu. Ayrıca, Türkiye'nin Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 'gri liste'ye alınmasına ve bu durumun olası olumsuz etkilerine değinildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'gri liste'den çıkarılması için kararlı olduklarını belirtti.
25 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Karabük il başkanlığında yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü noktasındaki standartların yüksekliğinden hiç kimsenin vazgeçmeyeceğini belirtti. Tunç, milletin artık özgürlüğe alıştığını ve temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenlerin karşısında milleti bulacağını ifade etti. Ayrıca, hedeflerinin anayasayı daha demokratik hale getirmek olduğunu söyledi.
30 Eylül 2023

Şarkıcı Yeşim Salkım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Salkım'a yönelik suç duyurusu, Seyhan Soylu tarafından yapılmıştı. İstanbul 36'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Salkım'ın suçsuz olduğuna karar verildi. Salkım, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, kimseye hakaret etmediğini ve adliyelerin gereksiz yere meşgul edildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Bodrum Yalıkavak'tan Gümüşlük'e giderken Suudi bir turistin çarptığı dans hocası Saliha Alemdar, kazadan dolayı üç aydır yatağa bağımlı hale geldi. Kazadan sonra pişman olduğunu belirten turist, gözaltına alınmadan ülkesine döndü. Alemdar ve avukatı, turiste yurt dışına çıkış yasağı konulmamasına ve cezasız kalmasına itiraz ediyorlar. Bu olay, Somali cumhurbaşkanının oğlunun benzer bir trafik kazası sonrası Türkiye'den kaçmasıyla gündemdeki yerini koruyan bir başka olayı hatırlatıyor.
19 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını yerine getirmeyen bir ülke gibi algılandığını ifade etti. Ayrıca, Yargıtay'ın Gezi davası kararını yorumlayan Tunç, Gezi'nin bir suç olduğunu ve seçilmiş hükümete yönelik bir kalkışma hareketi olduğunu belirtti. Tunç, AİHM'in Kavala ve Yalçınkaya kararlarına ilişkin olarak ise Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulamayan bir ülke gibi gösterilmek istendiğini, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını savundu.
6 Ekim 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında bir müfettiş görevlendirdiğini duyurmuştu. Bu haber, İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından sansürlendi. Rüşvet ihbarı, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar tarafından yapılmış ve İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia edilmişti.
19 Ekim 2023

Çiftlik Bank davasının önemli isimlerinden ve Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi. Kaya, 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma', 'dolandırıcılık' gibi suçlardan aranıyordu ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Uruguay'dan Brezilya üzerinden İstanbul Havalimanı'na getirilen Kaya, polis tarafından alınarak işlemleri için Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
8 Nisan 2023

Belçika'da trafik ve inşaat kurallarını ihlal eden milyoner iş insanı Guido Dumarey, 27 kez mahkemeye çıkmasının ardından 160 bin avro para cezasına çarptırıldı. Yargıç, Dumarey'in yıllık 20 milyon avro geliri olduğunu ve kendini dokunulmaz sandığını belirterek ceza miktarını artırdı. Dumarey, cezanın saçma olduğunu iddia ederek itiraz edeceğini açıkladı. Bu olay, Belçika'da ve diğer Avrupa ülkelerinde gelire göre ceza uygulaması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
20 Kasım 2023

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, içkiliyken araç kullanıp kaza yaptığı için istifa etti. Allan, yaklaşık 4 saat boyunca karakolda gözaltında tutuldu ve 'dikkatsiz araç kullanmak' ve 'gözaltına direnmek' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak, alkol testinde sonucun yasal sınırın üstünde çıkmasına rağmen Allan'a içkili araç kullanmaktan dava açılmadı. Suçlu bulunması halinde, Allan'ın para ve ehliyetinin askıya alınması cezalarıyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim