Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum eleştirilere neden oldu ve Kızılay'ın kan bağışları azaldı. Kan stoğu asgari seviyenin altına düştü ve Kızılay kan bağışı çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satışını yanlış bulduğunu ve bu tür hataların kurumlara zarar vermemesi gerektiğini belirtti.
15 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine Amasya'da düzenlenen bir mitingde yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'da yeterli çalışma yapmamakla suçlamıştı. İmamoğlu ise İstanbul'da başlattıkları projeleri ve yapımını sürdürdükleri metro çalışmalarını öne çıkardı ve Erdoğan'a seçim öncesinde bekleyen projeler için onay vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İstanbul dışına en az çıkan belediye başkanı olduğunu ve Erdoğan'ın geçmişte en çok gezen belediye başkanı olduğunu iddia etti.
10 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. İmamoğlu'nun, Yazıcı'ya 'o arkadaş' ifadesiyle hitap ettiği bir konuşma nedeniyle açılan dava, İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından beraatle sonuçlandı. Mahkeme, İmamoğlu'nun sözlerinin Yazıcı'ya yönelik bir hakaret olmadığını, siyasi eleştiri niteliği taşıdığını belirtti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

Kızılay yönetim kurulu yedek üyesi ve Koza Holding CEO'su Mahmut Çelik, Saadet Partisi Avrupa Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Merve Nalbant'ın, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyen bir kadının fotoğrafını paylaşmasına, 'Allah seni ve senin gibileri helak etsin' şeklinde yorum yaptı. Nalbant, Çelik'e tepki gösterdi ve Çelik daha sonra yorumunu sildi. Çelik aynı zamanda Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliği gibi görevler de üstleniyor.
21 Mayıs 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolde, terörle bağlantılı olduğu kanıtlarla sabit olan yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin atanması uygulamasının yargı kararı çerçevesinde devam edeceği belirtildi. Bu durum, özellikle HDP'li belediyelere yönelik mevcut kayyım uygulamalarının sürdürüleceği şeklinde yorumlandı. Ancak Millet İttifakı'nın daha önce açıkladığı politikalarda, kayyım uygulamalarına son verileceği ve görevden alınan belediye başkanlarının yerine belediye meclisi tarafından seçilmesinin sağlanacağı ifade edilmişti. Mevcut uygulamada ise görevden alınan belediye başkanlarının yerine doğrudan kamu görevlileri atanıyor.
24 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ikinci kez beraat etti. İmamoğlu, 2022'de bir açılış töreninde Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçuyla suçlanmıştı. İlk beraat kararının ardından Yazıcı'nın itirazı üzerine dava yeniden görülmüş, İmamoğlu bugün ikinci kez beraat etmiştir.
15 Aralık 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ilk kampanya afişinde, Türkiye'de yaşanan bazı toplumsal olaylar ve bu olaylarda hayatını kaybeden veya mağdur olan kişilere yer verildi. Afişte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara, öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, öldürülüp yakılan trans kadın aktivist Hande Kader ve bacakları kesilerek öldürülen yavru köpek gibi figürlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına da dikkat çekildi.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da bir miting düzenledi. Miting sonrasında Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne 15 yaşındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı yapıldı. Kılıçdaroğlu, çocuğun kimliğinin açıklanmamasını ve ailesine hukuki destek verilmesini istedi. Ayrıca, miting öncesinde güzergahta taş yığıldığı ihbarı alındı ve bu provokasyon girişimi Sakarya emniyeti tarafından engellendi.
9 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleştirdiği temel atma törenini 'göstermelik' olarak nitelendirdi ve bu töreni eleştirdi. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin talebiyle tartışmaya açılan 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un siyasi pazarlık konusu yapılmasını kınadı. İmamoğlu, kadınlarla ilgili konularda erkeklerin karar almasını ve sosyal medyada kadın yöneticilere yönelik linç kültürünü de eleştirdi.
26 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde gösterdiği ve Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK yöneticisi Murat Karayılan'ı aynı videoda gösteren montaj videolar büyük tartışma yarattı. Bu videoların reklam organizasyonunu yürüten Excelligents adlı şirketin Mısırlı yöneticileri olduğu ve Türkiye'de faaliyet gösterdiği belirlendi. Sosyal medyada AKP lehine propaganda yapan sayfaların seçimlerden önce kapatıldığı, ancak yeni sayfaların devreye girdiği ve yüksek meblağlarda reklam harcamaları yapıldığı tespit edildi.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Twitter hesabı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ağır ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu'nun bir televizyon röportajında TOKİ Başkanı ile ilgili yaptığı yorumlar sonrasında Saral, İmamoğlu'nu 'kibir abidesi cüce, kıt beyinli, müptezel' olarak nitelendirdi. İmamoğlu'nun röportaj sırasında TOKİ Başkanının canlı yayına bağlanma talebinin program formatı gereği reddedildiği belirtildi.
29 Aralık 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim