6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İkinci depremin ardından Hatay'daki İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi ve yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla yangına havadan müdahale edildi ve Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü duyurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangının devam ettiğini bildirdi ve sonrasında İstanbul İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ'ın müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
7 Şubat 2023

İzmir’in Tire ilçesinde dün çıkan orman yangınıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, yangına semaverle çay demledikleri sırada sebep oldukları gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in farklı ilçelerinde toplam yedi kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 29 kişi hastanede tedavi ediliyor.
17 Ağustos 2024

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün akşam havai fişek nedeniyle çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başladı ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yangının havai fişeklerin kuru alana düşmesiyle başladığını belirtti.
16 Ağustos 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alandaki beş ayrı noktada yangın çıkaran S.Ç, jandarma tarafından suçüstü yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Kargıcak Mahallesi'nde meydana geldi.
1 Eylül 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını 71 saattir devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarına Bolu ve çevre illerden 12 helikopter, 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesi katılıyor. Toplamda 1357 personel yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Ağustos 2024

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Fadıl Mahallesi'ndeki Dikmen mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.
8 Eylül 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Mecidiye Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını başladı. Yangın, ilçe merkezinden de görülebilen yoğun dumanlara neden oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
27 Ağustos 2024

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkenin kuzeyindeki yedi kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınları çıktığını duyurdu. Yangınlarla havadan ve karadan mücadele ediliyor. Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği beklentisiyle yüksek alarm durumunu etkinleştirdi. Ülkede yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde ise 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklar yaşanıyor.
24 Temmuz 2023

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları müdahale ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim alanlarına ulaşırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
8 Ağustos 2024

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın saat 14.00 sıralarında başladı ve ormandan yükselen dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
21 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda çıkan yangın, üç gün süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ve Rusya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, gemiler ve yer ekiplerinin katkılarıyla yangın büyük ölçüde söndürüldü. Hasar gören konteynerler iş makineleriyle yangın sahasından çıkarıldı ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim