Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, piyanist Fazıl Say'a dava açmadıklarını, ancak partiye yılda 223 bin liranın üstünde bağış yapılamayacağı halde sahte milyon dolarlık dekontlarla iftira atanlara dava açtıklarını ifade etti. Sosyal medyada İnce'nin hesabına büyük miktarda bağış yapıldığı iddiaları dolaşırken, Fazıl Say bu iddiaları Twitter'da gündeme getirmişti. İnce, parti üyelerinin kişisel olarak açtığı davaları takip edemediklerini belirtti.
4 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hem CHP hem de AKP ile görüştüklerini ve her iki partiye de aynı şartları sunduklarını belirtti. Özdağ, anayasanın ilk dört maddesi, 66'ncı madde ve terörle mücadele konularında taviz verilmeyeceğini, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ifade etti. AKP'nin sığınmacılar konusunda kendi planlarını uygulamak istediğini, ancak Zafer Partisi'nin 13 milyon sığınmacının bir yıl içinde geri gönderilmesi planını kabul etmediğini ve bu nedenle içişleri bakanlığını talep ettiklerini, ancak AKP'nin bu talebi reddettiğini söyledi.
12 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'da bir eşraf buluşmasında yaptığı konuşmada, millet ittifakının seçimleri kazanması durumunda şampanya patlatarak kutlama yapacaklarını iddia etti. 14 Mayıs seçim sonuçlarına dair iki senaryo öngören Bozdağ, ya şampanya patlatanların ya da şükranlarını ifade edenlerin olacağını belirtti. Ayrıca, seçim sonuçlarının Türkiye'nin dış politikasına etkilerine değinerek, seçimlerin yabancı güçler tarafından değil, Türk halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Bozdağ, halka, ailelerini emanet edemeyecekleri kişilere ülkeyi emanet etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.
27 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde kaldığı sırada, bir kadının kendini eşi Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızlarının trafik kazası geçirdiğini söylemesi üzerine büyük bir panik yaşadı. Kadının yalan söylediği ve Erzurum'da yaşayan, kendisini AKP'li siyasetçi olarak tanıtan 56 yaşındaki Ş.P. olduğu ortaya çıktı. Demirtaş'ın avukatları ve cezaevi yönetimi tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda Ş.P. hakkında soruşturma başlatıldı ve avukatlar manevi tazminat davası açmaya hazırlandı.
19 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan kişilerle Adalet Bakanlığı binasında bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti'de çoğu bakan birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilen bakanlarla parti, desteği geri kazanmayı hedefliyor. Ancak, aday gösterilen bakanların görevlerine devam etmeleri hukukçular tarafından eleştiriliyor.
11 Nisan 2023

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AKP genel merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan'ın uygulamaya koyduğu ve ekonomistler tarafından eleştirilen yeni ekonomi modeli nedeniyle yabancı yatırımcıların ülkeyi terk ettiği belirtiliyor. Reuters'a göre Erdoğan, yeni seçim beyannamesi hazırlıkları sırasında piyasa dışı uygulamalara yer verilmeyeceğini belirtmiş ve Mehmet Şimşek ile ekonomideki sıkıntıları aşmak istediği ifade edilmiş. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Erdoğan'ın Şimşek'in dönüşü için baskı yaptığı kurumu yazdı.
20 Mart 2023

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in Bursa'daki ailesini ziyaret etti. Akşener, aileye başsağlığı dileklerini iletti ve faillerin yakalanması, hukuk önünde cezalandırılmaları konusunda takipçi olacaklarını belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmamıştı.
2 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan yeni dava hakkında konuştu. İmamoğlu, bu dosyanın yıllar önce incelendiğini ve Danıştay tarafından sorun görülmediğini belirtti. İmamoğlu, ihale işlemlerinde kendi imzasının olmadığını ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay'ın kendisi hakkında herhangi bir suçlama yapmadığını ifade etti. Ayrıca, iki yıldır savcılıkta bekleyen dosyanın birden dava haline geldiğini ve bu durumun planlı kötülükler olarak değerlendirildiğini söyledi.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim