Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde toplam 1838 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bu süre zarfında 360 bin 495 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 57 bin 972 araca işlem yapıldı.
9 Nisan 2024

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

Bayram tatilinin dört gününde toplam 26 kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 345 kişi yaralandı. Son 24 saatte 693 trafik kazası meydana geldi, dört kişi hayatını kaybetti ve 1302 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın dördüncü günündeki kaza ve denetleme verilerini paylaştı. Toplamda 343 bin 95 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle birçok araca işlem yapıldı.
19 Haziran 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) paylaştığı verilere göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bu yıl yüzde 81,29'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 45 seviyelerindeydi. Bu artış, yılın ilk dört ayında barajlara düşen yağış miktarının metrekare başına 248,89 kilogram olmasından kaynaklanıyor. İstanbul'da günlük su tüketimi ise dün itibarıyla 3 milyon 92 bin metreküp olarak ölçüldü.
15 Nisan 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

Ramazan Bayramı tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 331 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazaları ve bayram tatili süresince yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
13 Nisan 2024

Köprü ve otoyol ücretlerine yarından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprülerinde otomobiller için tek yön geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 49 liraya, Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya çıkarıldı. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak.
14 Mayıs 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

Taksim-Kabataş füniküler hattında bir teknik arıza meydana geldiği için seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla durumu kamuoyuna duyurdu. Arızanın giderilmesi sürecinde, hattaki yolcu taşımacılığı İETT otobüsleri ile sağlanıyor. Metro İstanbul, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için alternatif ulaşım seçenekleri sunduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan açıklamada bazı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği bildirildi. İptal edilen seferler arasında Bostancı-Moda-Kabataş, Büyükada-Sedef Adası ve Maltepe-Adalar hattı bulunmaktadır. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu durumu dikkate almaları gerekmektedir.
11 Şubat 2024

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

Kurban Bayramı süresince İstanbul'daki Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcı gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlar ziyaretçilere açık olacak. Topkapı Sarayı bayramın 1. günü 11.00-17.30, 2. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilirken, 3. gün kapalı olacak. Dolmabahçe Sarayı ve diğer saraylar bayramın 3. ve 4. günü 9.00-17.30 saatlerinde açık olacak. İstanbul Modern de bayramın 2. gününden itibaren ziyaretçilere kapılarını açacak.
15 Haziran 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında 8 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. 14-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 434 bin 107 yolcuya hizmet verildi ve 23 Haziran'da 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Diğer büyük havalimanları arasında Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Muğla Milas-Bodrum ve Muğla Dalaman Havalimanları da yer aldı.
25 Haziran 2024

Mehmet Altan, Türkiye'de, özellikle İstanbul'da, bayram günü yaşanan trafik kazaları ve Antalya'daki teleferik skandalını ele alıyor. Kazaların ve skandalın, ülkede ihmalkarlık ve hukuksuzluğun bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, hapishanelerde bayramı kutlamak zorunda kalan insanların durumuna ve ülkedeki ultra zenginlerin artışına dikkat çekiyor. Altan, bu zenginliğin kaynağının üretimle ilişkili olup olmadığını sorguluyor ve üretim kaynaklı zenginleşmenin topluma daha fazla düzen getireceğini savunuyor.
15 Nisan 2024

İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da yaşayan yabancılarla ilgili güncel verileri paylaştı. Bakanlık, Göç İdaresi Başkanlığı'nın rakamlarına göre İstanbul'da 530 bin 612 geçici koruma kapsamında Suriyeli, 3 bin 252 uluslararası koruma kapsamındaki yabancı ve 553 bin 153 ikamet izniyle kalan yabancı olmak üzere toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunduğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise daha önce İstanbul'da 2,5 milyona yakın mülteci yaşadığını belirtmişti.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim