HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya'ya 6-1 ve Macaristan'a 1-0 yenilgilerinin ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, bu sorunun provokatif olduğunu belirterek, hatalı bir soru sorma durumunda gazetecinin işi bırakıp bırakmadığını sorgulayarak yanıt verdi. Montella, maçları tekrar izleyerek pozisyonları değerlendirme fırsatı bulacağını ifade etti.
27 Mart 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Alanyaspor ile berabere kalınmasının ardından, teknik direktör İsmail Kartal, takımın performansı ve oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere maruz kaldı. Kartal, oyuncu sağlığını tehlikeye atan zemin koşullarına dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Eryaman Stadı dışındaki sahalara yeterli önem vermemesini eleştirdi. Ayrıca, zeminin kötü koşullarının sakatlıklara yol açabileceği, kaleci Gökhan Akkan'ın maç öncesi sakatlanmasıyla örneklendirildi.
18 Şubat 2024

Gülengül Altınsay, Galatasaray'ın iyi oynamadığını, boş alan bulduğunda ancak düzgün paslaşabildiğini belirtiyor. Oyunun yavaşlamasında hakemin de etkisi olduğunu, sahaya atılan yabancı cisimler ve yerde yatan oyuncuların Galatasaray'ın avantajına çalıştığını ifade ediyor. Maçın erken dakikalarında Al-Musrati'nin kendi kalesine attığı golle Galatasaray'ın öne geçtiğini ve hakem ile VAR'ın tercihlerinin de Galatasaray'ın lehine olduğunu vurguluyor.
4 Mart 2024

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, Lyon Başpiskoposu Olivier de Germay'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta, Başkonsolos Yıldırım'ın memnuniyetsiz bir ifadeyle Başpiskopos'un bir adım önünde durmaya çalıştığı ve şehadet parmağını kaldırdığı görülüyor. Ahmet Hakan bu davranışları eleştirerek, Başkonsolosun bu tür davranışlarla Türklük ve Müslümanlık karşıtı bir propaganda yürüttüğünü öne sürüyor.
12 Mayıs 2024

A Milli Takım Kaptanı ve Inter'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'de dışlanmış gibi hissettiğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Çalhanoğlu, yurt dışında oynarken herkesin kendisine sahip çıktığını, ancak Türkiye'ye geldiğinde aynı desteği görmediğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'a ve Türkiye'ye gelmek istemediği iddialarına da yanıt vererek, bu durumun yanlış anlaşıldığını söyledi. Çalhanoğlu, Türk bayrağının kendisi için çok kıymetli olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na sert bir şekilde 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, gazetecinin davranışını 'ajan provokatör' edasıyla hareket etmek ve gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmamakla suçladı. Özdemir, Yazıcıoğlu'nun yabancı bir basın kuruluşu olan VOA ile ilişkisini ve Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle bağını eleştirdi.
24 Ocak 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Demet Akalın'ın AKP mitinginde konser vermesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sanatçıların istedikleri yerde sanatlarını icra etme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini belirtti ve bu tür eleştirilerin AK Parti'nin diline ait olduğunu ifade etti. Demet Akalın ise Kılıçdaroğlu'nun bu yorumuna kalp emojisiyle karşılık verdi.
13 Mayıs 2023

Emin Çölaşan, Futbol Federasyonu'nun yurt dışında oynanan milli maçlara beleşçi götürme uygulamalarını eleştiriyor. Federasyonun, uçak biletleri, otel ve yemek masraflarını karşılayarak belirli kişileri gizli listelerle maçlara götürdüğünü iddia ediyor. Bu uygulamanın denetimsiz ve şeffaflıktan uzak olduğunu vurgulayan Çölaşan, AKP döneminde bu tür beleşçilerin sayısını sorguluyor.
6 Temmuz 2024

Ahmet Hakan, köşe yazısında Fatih Erbakan'ın Türkiye hükümetinin İsrail'e jet yakıtı sattığı ve Kürecik radar istasyonunu İsrail için kullandırdığı yönündeki iddialarını ele alıyor. Hakan, İsrail bakanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine dikkat çekerek, Erbakan'ın iddialarının bu durumla çeliştiğini öne sürüyor. Ayrıca, Erdoğan'a yönelik artan düşmanlık ve hakaretlerin sebeplerini sorguluyor.
28 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

Ahmet Çakar, Türk futbolunun çürümüş olduğunu ve ligde sadece Galatasaray ve Fenerbahçe hariç diğer tüm takımların figüran haline geldiğini iddia etti. Türk futbolunun ciddi bir trajikomik tiyatro oynadığını ve bu durumun bir çadır tiyatrosuna benzediğini belirtti. Çakar'ın bu eleştirisi, Türk futbolunun mevcut durumuna dair ciddi endişeleri gündeme getiriyor.
27 Şubat 2024

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024

Türkiye'de mide botoksu yaptıran ve sonrasında Almanya'da zehirlenme belirtileri gösteren Feray Demiroğlu, yaşadıklarını anlattı. Sağlık Bakanlığı, mide botoksu sonrası yan etkiler nedeniyle hastanelere başvuran hastalar üzerine İstanbul ve İzmir'deki iki sağlık kurumunun faaliyetlerini askıya aldı ve soruşturma başlattı. TikTok videolarından etkilenerek bu işlemi yaptıran Demiroğlu ve akrabaları, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüler ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
16 Nisan 2023

Ahmet Hakan, Hürriyet'te yayımlanan yazısında Vakko'nun olimpiyat kıyafetlerinin mankenler üzerinde duruşunu beğendiğini ancak sporcular üzerinde aynı etkiyi yaratmadığını belirtti. Hakan, kıyafetlerin sporcuların vücut ölçülerine tam oturmadığını ve açılış töreninde kötü açılar ve ışık altında çekilen fotoğrafların bu durumu daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, Vakko'yu İsrail'in politikalarıyla ilişkilendiren eleştirileri Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirdi ve Vakko'nun yerli ve milli bir şirket olduğunu vurguladı.
28 Temmuz 2024
İşaretlediklerim